Ξεκίνησε και επισήμως η σεζόν για τον Ολυμπιακό, αφού το πρωί της Δευτέρας, το πρώτο γκρουπ παικτών πέρασαν αιματολογικές εξετάσεις και στη συνέχεια τις πρώτες εργομετρικές ασκήσεις.

Συγκεκριμένα, στις 8 το πρωί το πρώτο γκρουπ παικτών που αποτελείται από τους: Ρομπέρτο, Λόρια, Γιαννιώτης, Χουτεσιώτης, Γιαννούλης, Μποτία, Αυλωνίτης, Σιόβας, Σαλίνο, Μαζουακού, Μπουχαλάκης, Γιαταμπαρέ, Τζανδάρης, Μανιάτης, Λάτσι, Φουστέρ, Ντομίνγκες, Μαρτίνες, Γιαννιώτας, Διαμαντάκος, Πουλίδο, Μπενίτες, Χάρα και Ολαϊτάν, βρέθηκαν στο νοσοκομείο Metropolitan όπου πέρασαν από αιματολογικές εξετάσεις και στη συνέχεια από εργομετρικά αερόβιας ικανότητας.

Συνέχεια έχει την Τρίτη το δεύτερο γκρουπ παικτών, ενώ τις επόμενες ημέρες, πάλι χωρισμένοι σε γκρουπ, οι παίκτες του Ολυμπιακού θα περάσουν από εργομετρικό ισοκινητικό έλεγχο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 14 Ιουλίου θα ενταχθούν και οι τελευταίοι παίκτες οι οποίοι έχουν παραπάνω άδεια αφού ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις του αργότερα από τους υπολοίπους. Αυτοί είναι οι: Φορτούνης, Ντουρμάζ, Μιλιβόγεβιτς, Ελαμπντελαουί, Κασάμι και Σάσα Ζντιέλαρ.