Η Γιουβέντους απέρριψε πρόταση 80 εκατ. ευρώ της Μπαρτσελόνα για τον Πολ Πογκμπά! «Δεχθήκαμε αυτήν την πρόταση, αλλά μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δεν πουλάμε τον Πογκμπά», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στους Ιταλούς δημοσιογράφους ο επικεφαλής διαπραγματεύσεων της Γιουβέντους, Μπέπε Μαρότα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον συμπατριώτη του αθλητικό διευθυντή της πρωταθλήτριας Ευρώπης, για τις μεταγραφές του εξωτερικού, Αριέντο Μπράιντα.

Οι δύο άντρες χθες επέλεξαν να μην συναντηθούν ούτε στο Τορίνο ούτε στην Βαρκελώνη, αλλά στο ουδέτερο Μιλάνο, προκειμένου να συζητήσουν την μεταγγραφή του Γάλλου σταρ της πρωταθλήτριας Ιταλίας. Ηταν η πρώτη φορά που επίσημα, οι Καταλανοί πρωταθλητές Ευρώπης και Ισπανίας παρουσίασαν την πρότασή τους, για την απόκτηση του Πογκμπά, μάλιστα από την 1η Ιουλίου 2016, επιλογή που θα επιτρέψει στη Γιουβέντους να τον κρατήσει κοντά της για ένα ακόμα χρόνο.

Μία εξαιρετική πρόταση, σχεδόν όμοια -όπως επισημαίνουν οι Ιταλοί- εκείνης που δέχθηκε τον περασμένο μήνα η Γιουβέντους από τη Μάντσεστερ Σίτι. Με τη διαφορά ότι οι Αγγλοι θέλουν άμεσα να τον ντύσουν με τη φανέλα τους. Τελευταίες αναφορές στα ιταλικά ΜΜΕ, υποστηρίζουν ότι «καραδοκεί» και η Παρί Σ.Ζ, μετά την απαγκίστρωσή της από τις κυρώσεις του οικονομικού fair-play της UEFA.

Πρόταση φέρεται-σύμφωνα με τους Αγγλους- να έχει καταθέσει και η Τσέλσι, που πρόσφερε 50 εκατ. ευρώ και τον Όσκαρ, τον Βραζιλιάνο που αρέσει πάρα πολύ στον προπονητή της Γιουβέντους Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Μάλιστα όπως αποκαλύπτουν οι Ισπανοί, ο μάνατζερ του Πογκμπά, Μίνο Ραιόλα βρέθηκε στη Βαρκελόνη και άκουσε τους Καταλανούς να προσφέρουν 12 εκατ. ευρώ καθαρά ετησίως στον πελάτη του, ποσό που βέβαια δεν υπερβαίνει τη σχετική πρόταση που έχει καταθέσει η Μάντσεστερ Σίτι.

Η Μπαρτσελόνα όμως υπογραμμίζει ότι αυτό θα είναι το πιο ακριβοπληρωμένο συμβόλαιο, μετά από εκείνο του Λιονέλ Μέσι, καλύτερο από αυτά των Νειμάρ και Λουίς Σουάρες. Πάντως ο μάνατζερ του Γάλλου σταρ, δεν δείχνει να βιάζεται σχετικά με το μέλλον του πελάτη του και έχει αποφασίσει καταρχήν να διαπραγματευτεί ξανά με τον νέο πρόεδρο της Μπαρτσελόνα που θα προκύψει στις 19 Ιουλίου.