Η Αργεντινή διέλυσε με 6-1 την Παραγουάη και προκρίθηκε στον τελικό του Κόπα Αμέρικα, όπου θ’ αναμετρηθεί με τη διοργανώτρια Χιλή, το Σάββατο (23:00), για το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο Μάρκος Ρόχο άνοιξε το σκορ μόλις στο 15ο λεπτό, με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Λιονέλ Μέσι.

Οι «αλμπισελέστε» θέλησαν να καθαρίσουν το ματς από νωρίς και στο 27′, ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, Χαβιέρ Παστόρε διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ.

Ο Λούκας Μπάριος κατάφερε να μειώσει για την Παραγουάη δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Νικολά Οταμέντι.

Το δεύτερο ημίχρονο η Αργεντινή ήταν απόλυτη κυρίαρχος και στο 47ο λεπτό ο Άνχελ Ντι Μαρία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ύστερα από τρομερή μπαλιά του Παστόρε, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έκανε το 4-1 με κοντινό πλασέ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, αλλά παρόλα αυτά στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Κουν Αγκουέρο και Γκονζάλο Ιγκουαΐν διαμόρφωσαν το τελικό 6-1.

Αργεντινή: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Ντεμιτσέλις, Οταμέντι, Ρόχο, Μαστσεράνο (77′ Γκάγκο), Λούκας Μπίγλια, Παστόρε (73′ Μπανέγα), Ντι Μαρία, Μέσι, Αγκουέρο (81′ Ιγκουαΐν).

Παραγουάη: Βιγιάρ, Μ. Βαλντές, ντα Σίλβα, Αγκιλάρ, Πίρις, Κάσερες, Ορτίς, Γκονσάλες (27′ Μπομπαντίγια), Μπενίτες, Ν. Βαλντές (56′ Ρομέρο), Σάντα Κρους (30′ Μπάριος).

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Χιλή-Ουρουγουάγη 1-0 (1)
Βολιβία-Περού 1-3 (2)
Αργεντινή-Κολομβία 0-0 (5-4 στα πέναλτι) (3)
Βραζιλία-Παραγουάη 1-1 (3-4 στα πέναλτι) (4)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Χιλή-Περού 2-1
Αργεντινή-Παραγουάη 6-1

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ 3η ΘΕΣΗ
03/07 02:30 Κονσεπσιόν Περού-Παραγουάη

ΤΕΛΙΚΟΣ
04/07 23:00 Σαντιάγο Χιλή-Αργεντινή