Απίστευτο γεγονός έλαβε χώρο στην αναμέτρηση της τιμωρημένης Κροατίας με την Ιταλία για τα προκριματικά του EURO 2016. Οι τηλεθεατές διαπίστωσαν την ύπαρξη μία ζωγραφισμένης σβάστικας στην άκρη του αγωνιστικού χώρου.

Όταν οι γηπεδούχοι ενημερώθηκαν, καθώς μόνο από ψηλά ήταν διάκριτό, άρχισαν να την… σβήνουν. Οι Ιταλοί προχώρησαν αμέσως σε επίσημη καταγγελία με τους Κροάτες να απολογούνται λίγη ώρα μετά.

«Ζητούμε συγγνώμη σε όλους τους θεατές και τους επισκέπτες από την Ιταλία, αλλά και τους παίκτες των δύο ομάδων για το ναζιστικό σύμβολο. Όπως μάθαμε, κάποιος το ζωγράφισε 24 με 48 ώρες νωρίτερα, υπολογίζοντας πως θα είναι ορατό κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είναι ένα σαμποτάζ και μία εγκληματική πράξη που καταδικάζουμε και καλούμε τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να βρουν τον ένοχο. Αποτελεί ντροπή όχι μόνο την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Κροατίας, αλλά και όλη τη χώρα. Έχουμε αναφέρει το περιστατικό στην UEFA» ανέφερε ο Τόμισλαβ Πάτσακ, μιλώντας εκ μέρους της ομοσπονδίας της χώρας.

Αξίζει να υπυνθιμίζουμε ότι το 2006, σε ένα φιλικό μεταξύ των δύο ομάδων στο Λιβόρνο, περίπου 200 Κροάτες οπαδοί είχαν σχηματίσει μια ανθρώπινη σβάστικα στις εξέδρες, ενώ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χαιρετούσαν ναζιστικά.