Σε καλοκαίρι σημαντικών μετακινήσεων αναμένεται να εξελιχθεί το εφετινό καθώς ομάδες οι οποίες πρωταγωνίστησαν στο Τσάμπιονς Λιγκ και άλλες που στόχευαν σε περισσότερα από όσα κατάφεραν στη διοργάνωση παρουσιάζονται διατεθειμένες να ξοδέψουν εκατοντάδες εκατ. ευρώ ώστε να ισχυροποιήσουν τα ρόστερ τους και να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για εγχώριες και ευρωπαϊκές διακρίσεις. Ποδοσφαιριστές όπως ο Ρονάλντο, ο Πογκμπά, ο Τέβεζ, ο Φαλκάο, ο Ιμπραχίμοβιτς, ο Σβάινσταϊγκέρ, ο Λακαζέτ, ο Καβάνι, ο Ντε Χέα κ.ά. βρίσκονται σε διαδικασία εσωτερικής αναζήτησης για τη συνέχιση της καριέρας τους και ενώ δεκάδες εκατ. ευρώ χορεύουν στα πόδια τους.
Η μάχη του Μάντσεστερ και ο πόθος του Ζοζέ


«Το μεγάλο ξόδεμα, μέρος 2ο» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η δεύτερη μεταγραφική επίθεση της Γιουνάιτεντ προκειμένου η άλλοτε κραταιά κυρία της πόλης αλλά και της Πρέμιερ Λιγκ συνολικά να γίνει εκ νέου ανταγωνιστική στο υψηλότερο επίπεδο. Οι αποκτήσεις των Ρανταμέλ Φαλκάο και Ανχελ Ντι Μαρία προσέδωσαν πολύ λιγότερα από τα αναμενόμενα, όμως έστω και δίχως τη βοήθειά τους ο κ. Λουίς φαν Χάαλ δημιούργησε σύνολο το οποίο, εφόσον ενισχυθεί στοχευμένα, θα κάνει άμεσα πρωταθλητισμό.
Ο ολλανδός μέσος Μόργκαν Σνέιντερλιν της Σαουθάμπτον και ο άγγλος φορ Χάρι Κέιν της Τότεναμ (δευτερευόντως ο Καρίμ Μπενζεμά) είναι στην παρούσα φάση οι βασικοί στόχοι της ομάδας –μάλιστα για τον δεύτερο η Γιουνάιτεντ φέρεται διατεθειμένη να ξοδέψει ως και 70 εκατ. ευρώ! Την ίδια ώρα η συμπολίτισσα Σίτι επιχειρεί να αγοράσει το παιδί-θαύμα της Λίβερπουλ Ραχίμ Στέρλινγκ, μάχεται με την Μπαρτσελόνα για την αγορά του Πολ Πογκμπά και «ψήνει» τη Ρεάλ να της πουλήσει τον Γκάρεθ Μπέιλ. Οσο για την Τσέλσι του ζάπλουτου κ. Ρομάν Αμπραμόβιτς, θέλει τον Φαλκάο για να αποδείξει στη Γιουνάιτεντ ότι τον «κακομεταχειρίστηκε» και τον Αντουάν Γκριεζμάν της Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά δεν θα αφήσει χωρίς μάχη την υπόθεση Πογκμπά.
Η Βασίλισσα χωρίς στέμμα και η εστεμμένη εξωγήινη


Η αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται ότι θα σηματοδοτήσει σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της Βασίλισσας. Ασφαλώς ο νεοφερμένος κ. Ράφα Μπενίτες θα επιθυμούσε την παραμονή του Κριστιάνο Ρονάλντο, κάτι που ως ενδεχόμενο μοιάζει και το πλέον πιθανό, εκτός αν η Παρί Σεν Ζερμέν κάνει πράξη την «απειλή» της και προσφέρει τα 150 εκατ. ευρώ που φέρεται ότι προτίθεται να ξοδέψει για την αγορά του Πορτογάλου. Ο Κουν Αγουέρο είναι ο διακαής πόθος των Μερένχες για την επίθεση και ο Ντε Χέα ο απόλυτος στόχος για την αντικατάσταση του κατά τα φαινόμενα φευγάτου Ικερ Κασίγιας κάτω από τα δοκάρια της Ρεάλ.
Στην αντίπερα όχθη, η Μπαρτσελόνα του «triple crown» έχει λίγα πράγματα να αλλάξει –άλλωστε πόσο καλύτερη μπορεί να γίνει; Πολύ, θα απαντήσει κάποιος, εφόσον καταφέρει να προσθέσει σε αυτή την ακαταμάχητη μηχανή της και το υπερ-γρανάζι που ακούει στο όνομα Πογκμπά. Είναι ακριβώς ο τύπος του ποδοσφαιριστή που της λείπει προκειμένου να ανεβάσει το επίπεδό της ακόμη δύο σκαλιά ψηλότερα. Διότι φαίνεται ότι η διαστημική Μπάρτσα δεν το έχει… «τερματίσει» ακόμη το ποδόσφαιρο.
Η Κυρία που ανησυχεί, η Μίλαν που επιστρέφει


Η πορεία της Γιουβέντους ως τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ έφερε ακόμη περισσότερους μνηστήρες στην αυλή της να καραδοκούν για τους σημαίνοντες ποδοσφαιριστές της. Ο Κάρλος Τέβες αναβάθμισε τον εαυτό και την αξιοπιστία του και διαπιστώνει ότι το όνομά του ακούγεται ακόμη και για τη Ρεάλ, ενώ τον θέλουν οι Λίβερπουλ, Αρσεναλ, Μίλαν και Παρί. Για τον Πογκμπά βέβαια δεν το συζητάμε… Δεν υφίσταται ομάδα που να έχει τη δυνατότητα να δαπανήσει πολλά και να μην ασχολείται μαζί του. Πάντως η Κυρία προσπαθεί να κρατήσει τουλάχιστον τον έναν εκ των δύο και μετά τον Μοράτα θέλει από τη Βασίλισσα και τον Ισκο για να της υπενθυμίσει ότι μάλλον δεν αξιολογεί σωστά κάποιους παίκτες της.
Κοντά εκεί στον ιταλικό Βορρά, στο Μιλάνο συγκεκριμένα, η Μίλαν σχεδιάζει τη δική της αντεπίθεση έπειτα από λήθαργο κάμποσων ετών. Ονειρεύεται δίδυμο Τέβες – Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στην επίθεσή της, αλλά υπάρχει και ο Εντινσον Καβάνι που πάντοτε εξιτάρει. Το τελευταίο δυνατό σενάριο αφορά τον γερμανό «εγκέφαλο» της Μπάγερν Μονάχου Σεμπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, ο οποίος απασχολεί επίσης τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Η μη αμφισβητήσιμη κυριαρχία της Μπάγερν


Η εντός των τειχών ανωτερότητα της βαυαρικής ομάδας δεν απειλείται. Η Μπάγερν ωστόσο οφείλει να αναζητήσει τις βασικές πινελιές που απαιτούνται προκειμένου να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης –αυτή άλλωστε είναι η μεγάλη προσδοκία της. Ο σούπερ σκόρερ της Λυών Αλεσάντρ Λακαζέτ θεωρείται ιδανικός για παρτενέρ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ενώ ο εξτρέμ Μάρκο Ρόις της Ντόρτμουντ ο ομολογημένος πόθος των τελευταίων ετών. Η πρωταθλήτρια Γερμανίας είναι μάλιστα ανοιχτή σε προτάσεις για την παραχώρηση του Μάριο Γκέτσε.
Η Παρί στο κυνήγι του θρόνου όλο και περισσότερο


Το παραπάνω βήμα στην Ευρώπη επιθυμεί η Παρί Σεν Ζερμέν και αυτό συνεπάγεται κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ρονάλντο είναι ο ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να της αλλάξει τη ρότα και στο Παρίσι δεν κρύβουν ότι επιθυμούν να τον κάνουν δικό τους, αν γίνεται και από εφέτος, ειδικά στην περίπτωση που πωληθεί ο Ιμπραχίμοβιτς, ο οποίος μοιάζει να καλοβλέπει τη δεύτερη ευκαιρία του στη Μίλαν.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ