Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανήμερα του 3ου ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ της Α1, με την οποία υπενθυμίζει, με αφορμή τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του διαιτητή Χρήστου Παναγιώτου, πως «ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε βρεθεί στο επίκεντρο των δηλώσεων των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ στον τέταρτο αγώνα της σειράς των τελικών της περσινής αγωνιστικής περιόδου.

Για τον Χρήστο Παναγιώτου, εξάλλου, είχαν εκφράσει έντονα παράπονα στην ΚΕΔ τα στελέχη της ΚΑΕ Ολυμπιακός μετά τον αγώνα της ομάδας τους με την ΑΕΚ. Τον Ιανουάριο του 2014 είχαμε τον εμπρησμό στο κατάστημα του Νίκου Ζαβλανού, φέτος είχαμε τον εμπρησμό στο αυτοκίνητο του διαιτητή, Χρήστου Παναγιώτου».

Η σχετική ανακοίνωση της πράσινης ΚΑΕ αρχίζει ως εξής: «Σε λίγες ημέρες θα έχουμε την έναρξη της σειράς των τελικών του πρωταθλήματος, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα για κάποιους άρχισαν… νωρίτερα οι τελικοί. Αναφερόμαστε φυσικά στον εμπρησμό του αυτοκινήτου του διαιτητή, Χρήστου Παναγιώτου, ο οποίος στοχοποιείται εδώ και καιρό από συγκεκριμένη κατεύθυνση».

Στην ίδια ανακοίνωση, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ζητά από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή «να είναι παρών σε όλους τους αγώνες της σειράς των τελικών, τόσο στο ΣΕΦ όσο και στο ΟΑΚΑ προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση και το κλίμα που θα επικρατεί. Είμαστε βέβαιοι ότι οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, που τόσες φορές έχουν χρησιμοποιήσει τη λέξη «νομιμότητα» στα λεγόμενά τους, να είναι απόλυτα σύμφωνοι».

Επιπλέον, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός επαναφέρει στο τραπέζι το ζήτημα εξέτασης αίματος και ούρων, όλων των αθλητών, τόσο του Παναθηναϊκού, όσο και του Ολυμπιακού, στους τελικούς της Α1. Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση των «πρασίνων» αναφέρεται: «Χαιρετίζουμε με ενθουσιασμό την πρόταση (που ήδη εφαρμόζεται) του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, κ. Χαλβατζάκη ώστε στα πλέι οφ να περνούν τρεις αθλητές (και όχι δύο όπως στην κανονική περίοδο) από έλεγχο ντόπινγκ. Επειδή προφανώς βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, ως ΚΑΕ Παναθηναϊκός επαναφέρουμε την πρόταση που είχαμε καταθέσει στους τελικούς της περιόδου 2012-2013 -και η οποία είχε αντιμετωπιστεί με την δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα από την Πολιτεία- για έλεγχο σε αίμα και ούρα σε ΟΛΟΥΣ τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στην τελική φάση του πρωταθλήματος.

Ως ΚΑΕ Παναθηναϊκός δηλώνουμε απερίφραστα ότι ΟΛΟΙ οι αθλητές μας τίθενται στη διάθεση του ΕΣΚΑΝ για πλήρη έλεγχο. Προσδοκούμε δε ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα ταυτιζόμαστε απόλυτα με τους αυτοαποκαλούμενους «οπαδούς της διαφάνειας και της καθαρότητας», ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός».