Την ώρα που όσοι βρίσκονται στον οργανισμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δείχνουν εγκλωβισμένοι στην αγωνιστική αποτυχία της ομάδας που ολοκληρώνεται με την κατάρρευση του «Δικεφάλου» στα πλέι οφ, ο νέος αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Φρανκ Άρνεσεν, φέρεται να βρίσκεται κοντά στη συμφωνία με τον επόμενο προπονητή του «Δικεφάλου». Σύμφωνα με ΜΜΕ της Δανίας, ο Μίκαελ Λάουντρουπ, αποτελεί τον νο1 στόχο στη λίστα με τους υποψήφιους προπονητές και η πρόσφατη κοινή παρουσία Αρνεσεν – Λάουντρουπ στην Κοπεγχάγη έδωσε τροφή για σχόλια.

Το συμβόλαιο του Λάουντρουπ με τη Λεκβίγια από το Κατάρ λήγει τον επόμενο μήνα και μπορεί ο Δανός τεχνικός να έχει δηλώσει πως θα δώσει εκεί την προτεραιότητα για να ανανεώσει, όμως, το «πρέσινγκ» του Αρνσεσεν μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι δυο άνδρες διατηρούν πολύ καλή σχέση, έχουν συνεργαστεί στην εθνική Δανίας, αλλά δεν έχουν δουλέψει ποτέ μαζί σε κάποιο σύλλογο.

Στο δημοσίευμα τονίζεται πως ο 50χρονος κόουτς αποτελεί δύσκολη περίπτωση για τον ΠΑΟΚ, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, τον έχουν προσεγγίσει και ομάδες της Premier League

Δίχως αμφιβολία, ο Λάουντρουπ είναι μία σπουδαίο ποδοσφαιρική μορφή, κυρίως ως ποδοσφαιριστής, όμως η θητεία του στους πάγκους δείχνει πως έχει σταδιακά ανερχόμενη πορεία.

Το 2000 ξεκίνησε ως βοηθός του Μόρτεν Όλσεν στον πάγκο της εθνικής Δανίας και παρέμεινε για δύο χρόνια. Το 2002 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπρόντμπι στην οποία δούλεψε για περίπου πέντε χρόνια κατακτώντας πρωταθλήματα και Κύπελλα. Αναδείχτηκε καλύτερος προπονητής στη Δανία τις σεζόν 2002-03 και 2004-05 και το 2007 έκανε το μεγάλο «άλμα» για την Primera Division οδηγώντας τη Χετάφε. Τα… ρούβλια της ΤΣΣΚΑ, τον έφεραν την επόμενη κιόλας χρονιά στη Μόσχα με την οποία όμως δεν είχε τα αποτελέσματα που περίμενε ο σύλλογος.

Ακολουθεί μια δεύτερη θητεία στην Ισπανία, καθώς το καλοκαίρι του 2010 πήγε στη Μαγιόρκα που είχε αρχίσει την πτωτική πορεία της. Έβγαλε τη σεζόν (2010-2011), αλλά στις αρχές της επόμενης αποχωρεί και το 2012 τον βρήκε στην τεχνική ηγεσία της Σουόνσι.

Ο Λάουντρουπ κατάφερε να «μεταμορφώσει» την ομάδα προς το καλύτερο, αφού η Σουόνσι τερμάτισε στην 9η θέση και κατέκτησε το League Cup. Εκεί έμεινε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014, όταν και αποχώρησε λόγω αρνητικών αποτελεσμάτων.

Και πάλι, όμως, βρήκε αμέσως δουλειά, αυτή τη φορά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η σεζόν 2014-2015 τον έστεψε νταμπλούχο με την Λεκβίγια του Κατάρ και φέτος επανέλαβε την επιτυχία του κερδίζοντας και τον τίτλο του προπονητή της χρονιάς.