Την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκρισή του στους ομίλους του Champions League θα έχει ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν άνετα με 2-0 του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, διατήρησαν το απόλυτο που έχουν από την έναρξη του μίνι πρωταθλήματος (4Χ4) κι εξασφάλισαν μαθηματικά την πρώτη θέση στην ειδική βαθμολογία, δύο… στροφές πριν το φινάλε του. Τα γκολ του «τριφυλλιού» πέτυχαν οι Μαυρίας (10΄), Καρέλης (28΄).

Όπως συνέβη σε όλα τα παιχνίδια των πλέι οφ έτσι και στο σημερινό με το «δικέφαλο» του Βορρά η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου παρουσιάστηκε σοβαρή, πειθαρχημένη με ξεκάθαρο σκοπό στο παιχνίδι της από τα πρώτα λεπτά. Από τα πρώτα λεπτά οι «πράσινοι» επέβαλλαν το ρυθμό τους απέναντι στον υποτονικό και χωρίς ψυχολογία, ΠΑΟΚ.

Οι σημαντικές απουσίες που είχε ο «δικέφαλος» του Βορρά, αλλά και η έλλειψη κινήτρου μετά το κακό ξεκίνημα στα πλέι οφ, δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από αυτό που πήρε στο παιχνίδι.

Το γρήγορο γκολ του Χάρη Μαυρία (10’), με το απλό σπρώξιμο της μπάλας στα δίχτυα μετά την προσωρινή επέμβαση του Ιτάνζ στο σουτ του Πράνιτς, απλοποίησε ακόμη περισσότερο τα πράγματα για το «τριφύλλι».

Οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, με το Νίνη να είναι σε ένα ακόμη ματς ο ηγέτης στη μεσαία γραμμή, ενώ αρκετά ορεξάτος ήταν και ο σκόρερ του πρώτου γκολ, Μαυρίας, ο οποίος δημιούργησε αρκετά ρήγματα από τη δεξιά πτέρυγα.

Χωρίς να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης ο Παναθηναϊκός έφτασε και στο δεύτερο γκολ πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου με το σουτ από πλάγια του Καρέλη (η μπάλα βρήκε και στον Κόστα) και η «σεμνή τελετή» έλαβε τέλος.

Το σκορ του πρώτου μέρους έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να «κοντρολάρουν» το παιχνίδι τους στην επανάληψη και να φτάσουν πολύ άνετα στο «τρίποντο».

Οι αλλαγές που έκανε ο Γεωργιάδης στο δεύτερο μέρος δεν βοήθησαν το «δικέφαλο» να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ένα σουτ του Σαββίδη, που έφυγε αρκετά άουτ, στο 62΄, ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η ομάδα της Θεσσαλονίκης στο δεύτερο 45λεπτο.

Το σκορ, μάλιστα, θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις για τον Παναθηναϊκό, εάν στο 72΄ δεν ακυρωνόταν (οφσάιντ) το γκολ του Μπεργκ, που έφυγε από κανονικότατη θέση πριν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Διαιτητής: Δ.Μήτσιος (Ηπείρου)

Κίτρινες: Σίλντενφελντ, Νάνο – Περέιρα, Σκόνδρας

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου): Στιλ Κουτρουμπής (67΄ Δώνης), Ζέκα, Καρέλης (56΄ Μπεργκ), Ταυλαρίδης, Νάνο, Σίλντενφελντ, Μαυρίας, Νίνης, Μπούρμπος (81΄ Μαρινάκης), Πράνιτς.

ΠΑΟΚ (Γ.Γεωργιάδης):
Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τζαβέλλας (58΄ Ρατς), Μαντούρο, Περέιρα, Βίτορ, Κουλούρης, Κόστα, Κάτσε, Κίτσιου (63΄ Κωνσταντινίδης), Σαββίδης (81΄ Πουγουράς).

Ο Αστέρας κατάφερε να νικήσει 1-0 τον Ατρόμητο στην Τρίπολη, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη ήταν μέτρια, κατάφερε, όμως, να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης χάρη στο γκολ του Δημήτρη Κουρμπέλη στο 66ο λεπτό του αγώνα.

Μέτριο ήταν το θέαμα στο πρώτο ημίχρονο. Ο Αστέρας αγωνίστηκε με πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη και δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Γκορμπούνοφ. Από την άλλη πλευρά ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος και απείλησε περισσότερο την άμυνα των γηπεδούχων.

Η πιο καλή ευκαιρία ανήκε στην ομάδα του Νίκου Νιόπλια στο 19ο λεπτό. Τότε, ο Μαρσελίνιο από πλάγια θέση αριστερά, δέχθηκε την πάσα του Καραμάνου και με δυνατό σουτ προς την κλειστή γωνία υποχρέωσε τον Θεοδωρόπουλο σε δύσκολη επέμβαση, για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Στην επανάληψη ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά και πίεσε την άμυνα του Ατρόμητου. Κατάφερε μάλιστα στην πρώτη καλά οργανωμένη επίθεση του ν’ ανοίξει το σκορ.

Στο 66′ ο Νίκο Φερνάντεθ γέμισε στην περιοχή με εκτέλεση φάουλ και ο Κουρμπέλης έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Ατρομήτου, αφού βρέθηκε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι και με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια ο Ατρόμητος προσπάθησε ν’ αντιδράσει. Ο Νιόπλιας έριξε στο παιχνίδι του Ναπολέονι, Παπάζογλου και Μπρίτο κάνοντας πιο επιθετικό το παιχνίδι της ομάδας του, η οποία πίεσε για την ισοφάριση, είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά η άμυνα των γηπεδούχων άντεξε και το σκορ δεν άλλαξε.

Ο διαιτητής Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Φερνάντεθ, Κουρμπέλη, Παντελιάδη – Δημούτσο, Κιβρακίδη, Κοντοέ.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης):
Θεοδωρόπουλος, Λούι (74′ Ζησόπουλος), Γκοϊάν, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Κουρμπέλης (77′ Αλόκο), Ιγκλέσιας, Ρόλε (64′ Μούκαμ), Φερνάντεθ, Γιαννιώτας, Μπαράλες.

Ατρόμητος (Νίκος Νιόπλιας):
Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Κοντοές, Λαζαρίδης, Νάστος, Κατσουράνης, Δημούτσος, Αγκουαζί (69′ Ναπολεόνι), Καραμάνος (77′ Παπάζογλου), Ούμπιντες (72′ Μπρίτο), Μαρσελίνιο.