Οι συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ανάγκασαν τον διαιτητή Χριστόφορο Ζωγράφο να υποβάλει την παραίτησή του προς τη διοίκηση της ΕΠΟ από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Πλέον, αναμένεται η απόφαση της Ομοσπονδίας για το εάν θα την κάνει αποδεκτή, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη να βρίσκεται στην Ελβετία για τις προεδρικές εκλογές της FIFA την Παρασκευή 29 Μαΐου.

Τα ηχητικά ντοκουμέντα που έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο, εμπλέκουν τον αρχιδιαιτητή σε σκάνδαλο.

Σύμφωνα με τις συνομιλίες που μετέδωσε η εκπομπή «Δίκη», φέρεται να ακούγεται να καθυβρίζει ένα πρόσωπο το οποίο, όπως ειπώθηκε στον αέρα του ΣΚΑΪ, εκτιμάται πως είναι ο ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης που ερευνά την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επιπλέον, από τις συγκεκριμένες συνομιλίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο αρχιδιαιτητής παρουσιάζεται να κανονίζει τους ορισμούς με βάση τις απαιτήσεις διαφόρων προσώπων.

Επίσης, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ φέρεται να βρίσκεται και σε ανοιχτή γραμμή με προέδρους ΕΠΣ και σε μία συνομιλία λέει: «Θα μου λες ποιους θέλεις κι εγώ θα τους φτιάχνω».

Η δήλωση του Ζωγράφου για την παραίτησή του

«Σε σχέση με όσα συκοφαντικά μεταδόθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό SKAI και διάφορα ηλεκτρονικά μέσα, αναφορικά με τηλεφωνικές συνομιλίες μου, δηλώνω ότι δεν αποδέχομαι το περιεχόμενο των συνομιλιών αυτών, όπως μεταδόθηκαν αμφισβητώντας τη γνησιότητά τους.

Όμως από ευθιξία και προκειμένου να προστατεύσω το κύρος της Κ.Ε.Δ και της Ε.Π.Ο., θέτω την παραίτησή μου στην κρίση της.

Δυστυχώς μετά την απόπειρα φυσικής μου εξόντωσης, ακολουθεί δεύτερη επίθεση με σκοπό τη φυσική και ηθική μου εξόντωση.

Δηλώνω ρητά ότι επιφυλάσσομαι κάθε νομίμου δικαιώματός μου κατά των σκευωρών».

ΑΘΗΝΑ 26-5-2015

ΜΕ ΤΙΜΗ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ»