Θέλει να μείνει στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο, η επιθυμία του δεν τον εμποδίζει να εκφράζει το παράπονό του για τον τρόπου που του συμπεριφέρονται στο σύλλογο. Ολόκληρα «κατεβατά», σχετικά με το μέλλον του στην ομάδα, έχουν αφιερωθεί στο Βραζιλιάνο δεξιό φουλ μπακ των «μπλαουγκράνα», Ντάνι Άλβες, εδώ κι αρκετό καιρό.

Ο ίδιος θεωρεί ότι δεν είναι ακόμη καιρός να ανακοινώσει την απόφασή του για το αν θα παραμείνει ή όχι στο ρόστερ των Καταλανών και την επόμενη χρονιά. Αυτό θα γίνει μετά τον τελικό του Champions League, καθώς όπως παραδέχθηκε ο ίδιος αυτός που προέχει είναι να σηκώσει η ομάδα του τις δύο… κούπες που ακολουθούν, μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας με την Αθλέτικ Μπιλμπάο το ερχόμενο Σάββατο (30/05) και φυσικά ο μεγάλος αγώνας με τη Γιουβέντους στο Βερολίνο στις 6 Ιουνίου.

«Στις 7 Ιουνίου θα ανακοινώσω την απόφαση για το μέλλον μου. Τώρα το μόνο που με απασχολεί είναι οι δύο τελικοί που ακολουθούν σε κύπελλο και Champions League», είπε ο διεθνής Βραζιλιάνος παίκτης, ο οποίος πρόσθεσε: «Στις προθέσεις μου δεν ήταν να μιλήσων, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν με έχουν σεβαστεί σε αρκετά πράγματα. Δεν θέλω να με επηρεάσει κανείς. Το μέλλον μου εξαρτάται αποκλειστικά από μένα».

Το συμβόλαιο του Άλβες με τη «Μπαρτσα» λήγει τον ερχόμενο μήνα, με τον πρόεδρο της ομάδας Γιόζεπ Μαρία Μπερτομέου να δηλώνει νωρίτερα πως θέλει να παραμείνει ο παίκτης στο «Καμπ Νου».