«Αν κάποιοι πρέπει να μετανιώσουν είναι αυτοί που βρίζουν γυναίκες και παιδιά, όχι εγώ».

Με αυτή την ατάκα απάντησε ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης, όταν ρωτήθηκε για την κίνησή του να πιάσει τα αυτιά του και να δείξει το κλασσικό «Δεν σας ακούω» για να προσθέσει:

«Δεν κατάλαβα καμία κίνηση. Μου έδειξαν πράγματα που δεν θέλω να συζητήσω. Ούτε έβρισα, ούτε έκανα κάτι αντιαθλητικό,. Πάνω στην ένταση της στιγμής, καλώς ή κακώς ακούω πολλά. Πάνω σε αυτή την ένταση έκανα αυτό που έκανα. Δεν έθιξα κανέναν για να λέγονται αυτά τα πράγματα για εμένα».

Όσον αφορά το αγωνιστικό, ο Kill Bill πρόσθεσε: «Ο κόουτς μας ετοίμασε καταπληκτικά για ακόμα μία φορά και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλο το τεχνικό τιμ. Ελέγχαμε το παιχνίδι από την αρχή. Χτυπήσαμε στις αδυναμίες του Παναθηναϊκού και πήραμε ένα παιχνίδι που δεν μας δίνει τίποτα παραπάνω από το αβαντάζ έδρας.

Παίξαμε καλό μπάσκετ, ήμασταν συγκεντρωμένοι. Παίξαμε αυτό που παίζουμε όλη τη χρονιά. Δεν κάναμε κάτι διαφορετικό»

ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΑΤΕ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΒΡΙΖΑΝ

«Περίμενα την ερώτηση αυτή, αλλά περίμενα και ερώτηση στους προκατόχους μου για τα όσα συνέβαιναν τα προηγούμενα χρόνια σε αυτό το γήπεδο με τις ύβρεις προς τον Σπανούλη και προς τους υπόλοιπους παίκτες. Δεν θεωρώ ότι ήταν άσεμνη χειρονομία. Το κάνει ο Ρονάλντο στην Ρεάλ και συμβαίνει από παίκτες και στο ΝΒΑ και εκεί δεν γίνεται τίποτα. Όταν έχεις ακούσει τα εξ αμάξης και παίζεις με 200 σφυγμούς, θα ξεσπάσεις. Δεν ήταν άσεμνη χειρονομία. Έχει δείξει ποιο είναι το ήθος του και την αξία του, αλλά θεωρώ ότι δεν προκάλεσε καθόλου».

Αυτή ήταν η τοποθέτηση του τεχνικού του Ολυμπιακού Γιάννη Σφαιρόπουλου για την κίνηση του αρχηγού της ομάδας, ενώ για το αγωνιστικό κομμάτι πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι δικαιούμασταν 100% τη νίκη. Παίξαμε καλύτερα από την αρχή μέχρι το τέλος. Κρατήσαμε τον Παναθηναϊκό πολύ χαμηλά στο σκορ. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι σε επίθεση κι άμυνα. Δεν τους αφήσαμε να τρέξουν στο ανοικτό γήπεδο. Είχαν και κάποια σουτ που δεν μπήκαν ελεύθερα και μαρκαρισμένα. Στο πρώτο ημίχρονο ελέγχαμε τον ρυθμό. Το ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο μας έδωσε διαφορά που την κρατήσαμε μέχρι το τέλος. Βρίσκαμε πάντα κατάλληλες λύσεις αμυντικά κι επιθετικά και νομίζω ότι επικρατήσαμε δίκαια. Μεγάλη νίκη που μας δίνει το πλεονέκτημα έδρας. Το πρωτάθλημα θα κριθεί στους τελικούς. Είμαστε μέσα και στους δύο στόχους και θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό» τόνισε χαρακτηριστικά, πλέκοντας και το εγκώμιο του Ντάρντεν μετά από σχετική ερώτηση για τον ρόλο του:

«Ο Ντάρντεν είναι ένας παίκτης κλειδί για εμάς. Στη σειρά με την Μπαρτσελόνα μάρκαρε τον Τόμας και τον κατέβασε από τους έντεκα πόντους στους 2, 1 ή και μηδέν. Ο Τόμας μετά έβαζε 23 πόντους στο πρωτάθλημα. Η προσφορά του είναι πολύ μεγάλη. Μάρκαρε τον Διαμαντίδη και είναι παίκτης κλειδί. Επιθετικά υπάρχουν βραδιές που είναι καλός κι άλλες που δεν είναι. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να είναι καλός στην άμυνα».

Όσο για τη συνέχεια, υπενθύμισε: «Το είπα αυτό στα αποδυτήρια ότι δεν έχει κριθεί τίποτα. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε την δουλειά μας σωστά».

ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: «Ο Γιαννακόπουλος έβρισε χυδαία τον Σπανούλη»

Όπως καταγγέλλουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έβρισε τον Βασίλη Σπανούλη και την οικογένειά του, χρησιμοποιώντας πολύ βαριές εκφράσεις. Μάλιστα η Ερυθρόλευκη ΚΑΕ θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τη φραστική επίθεση του πρώην προέδρου του Παναθηναϊκού στο Σπανούλη.

«Καταδικάζουμε όλα αυτά που έγιναν. Υπάρχει φραστική επίθεση του κύριου Γιαννακόπουλου στον Σπανούλη. Δηλώνουμε ότι θα καταθέσουμε μήνυση και πως όλα αυτά έχουν καταγραφεί σε βίντεο. Πλέον το λόγο θα έχουνε οι αρμόδιες αρχές και όλα θα πάρουν το δρόμο τους», ήταν η δήλωση του γενικού διευθυντή του Ολυμπιακού Χρήστου Σταυρόπουλου.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι άνθρωποι των Πειραιωτών, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος την ώρα που ο Βασίλης Σπανούλης κατευθυνόταν στα αποδυτήρια μετά την διακοπή, τον έβρισε με πολύ βαριές εκφράσεις για αυτόν και την οικογένειά του, ακόμα και για το αγέννητο κοριτσάκι του !

Επίσης σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ανθρώπων του Ολυμπιακού επίθεση στη φυσούνα δέχτηκε και ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Μπαφές.