Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωσε διαμαρτυρίας για τη μη διενέργεια αντιντόπινγκ κοντρόλ στους τελικούς του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «…για πρώτη φορά σε τελικούς Πρωταθλήματος δεν έχει γίνει ακόμη αντιντόπινγκ κοντρόλ, όταν ρητά το επιβάλλει η προκήρυξη της διοργανώτριας ΕΣΑΠ».

Οι ενστάσεις των «ερυθρόλευκων» συνίστανται, όπως υπογραμμίζεται, με το ότι «σε ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα, όπου οι αγώνες είναι συνεχόμενοι και με μεγάλη αγωνιστική διάρκεια, σε ένα πρωτάθλημα με λίγους αθλητές, πολλοί από τους οποίους σε μεγάλη αθλητική ηλικία και δυστυχώς σε ένα πρωτάθλημα που στο παρελθόν υπήρξαν κρούσματα ντόπινγκ, η μη εφαρμογή αντιντόπινγκ κοντρόλ είναι κρίμα να δημιουργεί σκιές, που πιθανόν να μην έχουν και αντικείμενο».

Και η ανακοίνωση καταλήγει με δύο επισημάνσεις:

«Ο ΠΑΟΚ δικαίως προς το παρόν προηγείται στους τελικούς. Στη Σύρο στο Κύπελλο, αλλά και χθες, δώσαμε συγχαρητήρια προσωπικά στον Πρόεδρο, τον προπονητή και σε αθλητές του ΠΑΟΚ για τις νίκες τους.

Ο ευαίσθητος αρμόδιος Υπουργός Κος Κοντονής σε θέματα διαφάνειας και νομιμότητας, γνωρίζει το συγκεκριμένο θέμα ή μάλλον γνωρίζει ότι γίνονται οι τελικοί του πρωταθλήματος;».