Τροποποιήσεις στον νέο αθλητικό νόμο προανήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, τη Δευτέρα στη Βουλή, κατά την έναρξη της επεξεργασίας του νομοσχεδίου από τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

Ο κ. Κοντονής έδειξε διαλλακτικός, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως «…δεν πρόκειται να επέμβουμε στο αυτοδιοίκητο. Μας ενδιαφέρει να βάλουμε τέλος σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αυτονομίας. Θα δείτε ότι η συζήτηση εκ μέρους του υπουργείου θα είναι καλόπιστη.

Ήδη, από τις προτάσεις φορέων και διεθνών οργανισμών έχουμε υπ’ όψιν να ανακοινώσουμε τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο και προσθήκες», δήλωση που εκλαμβάνεται ως μία μορφή «οπισθοχώρησης» στην κόντρα με τις διεθνείς ομοσπονδίες που απειλούν τον ελληνικό αθλητισμό με το λεγόμενο «Grexit».

Ο υφυπουργός αθλητισμού πρόσθεσε ότι οι όποιες αλλαγές θα κατατεθούν στη Βουλή, μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον γενικό γραμματέα της UEFA, Τζιάνι Ιφαντίνο, την προσεχή Τετάρτη, ενώ οι τελικές θέσεις θα διατυπωθούν κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια στις 4 και 5 Μαΐου.

Από τα παραπάνω είναι πλέον ορατό πως δεν υπάρχει διάθεση για ρήξη με την UEFA και τη FIFA για το περίφημο νομοσχέδιο και όλα δείχνουν πως οδεύουμε σε γεφύρωση του χάσματος, μεταξύ της πολιτείας, της ΕΠΟ, της FIFA και της UEFA.

Ουσιαστικά, το επόμενο 10ήμερο θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, αφού το νομοσχέδιο θα ακολουθήσει τη διαδικασία του κατεπείγοντος.