Αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 56′ από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε και το ματς της 32ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ τελείωσε ισόπαλο, 2-2. Κολοβός και Μπουμάλ έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους (24′, 56′), αλλά στο 66′ ο Μήτρογλου και στο 68′ ο Ντομίνγκες σκόραραν για τους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, ωστόσο, ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά και τις ευκαιρίες για να προηγηθεί. Στο 5΄ ο Μήτρογλου δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε από καλή θέση, δύο λεπτά μετά ο Φουστέρ δεν κατάφερε να νικήσει τον Παπαδόπουλο, ενώ στο 12΄ ο Φορτούνης βρέθηκε απέναντι από το γκολκίπερ του Πανιωνίου, αλλά το πλασέ που επιχείρησε βρήκε σε ετοιμότητα τον Παπαδόπουλο.

Κόντρα στη ροή του ματς, ο Πανιώνιος, που αξίζει να επισημανθεί ότι παρατάχθηκε με 10 Έλληνες παίκτες στην αρχική ενδεκάδα, προηγήθηκε στο 24΄ με τον Κολοβό, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Μπουμάλ και σε κενή εστία άνοιξε το σκορ (1-0). Το γκολ των «κυανέρυθρων» έριξε κάπως το ρυθμό του ματς, με τους «ερυθρόλευκους» να μη μπορούν να βρουν τους διαδρόμους για να απειλήσουν.

Η είσοδος του Ντομίνγκες στον αγωνιστικό χώρο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (τραυματίστηκε ο Μποτία) άλλαξε τα δεδομένα στο δεύτερο ημίχρονο, έστω κι αν οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν και πάλι τους «ερυθρόλευκους». Σε αντεπίθεση, παρόμοια με αυτή από την οποία προήλθε το πρώτο γκολ, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά των Πειραιωτών και στο 56΄ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων.

Ο Φούντας από αριστερά έδωσε στον Κολοβό, αυτός με τη σειρά του στον Μπουμάλ, ο οποίος με υποδειγματικό πλασέ «εκτέλεσε» τον Μέγιερι κι «έγραψε» το 2-0.

Το γκολ του Αφρικανού «ξύπνησε» την ομάδα του Περέιρα και μέσα σε 2 λεπτά ισοφάρισε, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τσόρι Ντομίνγκες. Από πάσα του Αργεντινού στο 66΄ και σέντρα του Ελαμπντελαουί, ο Μήτρογλου μείωσε σε 1-2. Στο 68΄ ο Τσόρι πήρε τη μπάλα κάτω από τη μεσαία γραμμή πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-2.

Στα τελευταία λεπτά οι Πειραιώτες έχασαν δύο απίστευτες ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη, αρχικά με το τετ-α-τετ του Φορτούνη με τον Παπαδόπουλο (πλασέ άουτ) και στη συνέχεια με το σουτ του Μπενίτες να βρίσκει το δοκάρι.

Διαιτητής: Στ.Μάνταλος

Κίτρινες: Παπαδόπουλος – Ελαμπντελαουί

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Οικονόμου, Αργυρόπουλος, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Μπουμάλ (78΄ Σιώπης), Χατζηισαϊας, Φούντας, Κολοβός (71΄ Καθάριος), Μπακασέτας (61΄ Γιάννου).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Β.Περέιρα): Μέγιερι, Ελαμπντελαουί, Μποτία (45΄+1 Ντομίνγκες), Σαντάνα, Γιαννούλης, Κασάμι, Μιλιβόγιεβιτς, Ντουρμάζ (57΄ Μπενίτες), Φουστέρ (72΄ Ντοσεβί), Φορτούνης, Μήτρογλου.