Ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα προτιμούσε να ταξιδέψει στη Βαρκελώνη για να δει αγαπημένους φίλους ή να παρακολουθήσει κάποιο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα. Η κλήρωση των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ όμως του άλλαξε τα σχέδια. Ο Γκουαρντιόλα θα επιστρέψει στη Βαρκελώνη, θα μπει στο «Καμπ Νου», αλλά όχι σαν φίλος. Η αποστολή του θα είναι να αποκλείσει την αγαπημένη του ομάδα και να οδηγήσει τη Μπάγερν στις 6 Ιουνίου στο Βερολίνο για τον τελικό της διοργάνωσης.

«Ολοι καταλαβαίνουν πόσο σημαντικά είναι για εμένα και τον Τιάγκο αυτά τα παιχνίδια. Η Μπαρτσελόνα ήταν η ζωή μας. Οταν είσαι στην ημιτελική φάση μιας διοργάνωσης ξέρεις ότι θα αντιμετωπίσεις έναν σπουδαίο αντίπαλο. Τι μπορώ να πω. Η Μπαρτσελόνα είναι το σπίτι μου. Είναι μία σπουδαία ομάδα και ένας καταπληκτικός προπονητής. Ο Λουίς Ενρίκε είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος»
είπε ο Γκουαρντιόλα.
Μπαρτσελόνα εναντίον Μπάγερν λοιπόν σε μία επανάληψη των ημιτελικών της περιόδου 2012-2013. Τότε, η Μπάγερν του Γιουπ Χάινκες είχε αποκλείσει την Μπαρτσελόνα, στον πάγκο της οποίας ήταν ο Τίτο Βιλανόβα. Η Μπάγερν νίκησε 4-0 στο Μόναχο και 3-0 στη Βαρκελώνη, στο πιο «θλιμμένο βράδυ» της καταλανικής ομάδας. Αλλά γενικά η Μπάγερν έχει τον πρώτο λόγο στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Σε οκτώ παιχνίδια έχει πέντε νίκες και μόλις μία ήττα. Κι ακόμα, έχει φύγει τρεις φορές νικήτρια από το «Καμπ Νου»!

«Είναι ένα ειδικό παιχνίδι. Πρώτη φορά ο Πεπ θα είναι αντίπαλος της Μπαρτσελόνα. Ο Πεπ έχει πετύχει πάρα πολλά στην καριέρα του. Είναι φίλος μου. Το ποδόσφαιρο είναι απρόσμενο, κρύβει πάντα εκπλήξεις».
Τους δύο προπονητές ενώνουν πολλά πράγματα. Συμπαίκτες στην Μπαρτσελόνα που κατέκτησε το τρόπαιο το 1992. Και οι δύο έγιναν προπονητές περνώντας από τη «Μασία», την περίφημη ακαδημία της καταλανικής ομάδας. Πρώτα ο Γκουαρντιόλα, ο οποίος στη συνέχεια ανέλαβε την πρώτη ομάδα με την οποία κατέκτησε δύο φορές το Τσάμπιονς Λιγκ, προτού αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2012. Στη συνέχεια ο Λουίς Ενρίκε, μόνο που αυτός προτίμησε να κάνει τα πρώτα του βήματα ως πρώτος προπονητής στη Ρόμα και στη συνέχεια στη Θέλτα. Στον πάγκο της Μπαρτσελόνα είναι από το καλοκαίρι, όταν διαδέχτηκε τον Τάτα Μαρτίνο.
Το παιχνίδι στο «Καμπ Νου» θα διεξαχθεί στις 5/5 και ο αγώνας στο «Αλιάντς Αρένα» στις 13/5.

Το άλλο (δύσκολο) ζευγάρι των ημιτελικών

Στον άλλο ημιτελικό, η Γιουβέντους θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης με το πρώτο παιχνίδι να είναι στο Τορίνο στις 6/5. Ο δεύτερος αγώνας στο «Μπερναμπέου» θα διεξαχθεί στις 14/5. Το πρώτο σχόλιο για αυτόν τον ημιτελικό έγινε από έναν ουδέτερο, τον Πολ Μπράιντερ, που εκπροσωπούσε την Μπάγερν στην κλήρωση: «Θα είναι άδικο αν κάποιοι χαρακτηρίσουν εύκολο αυτό το ζευγάρι. Είναι ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ». Κάτι παραπάνω μπορεί να ξέρει λοιπόν ο Μπράιτνερ. Στο Τορίνο πάντως μπορεί να χαμογέλασαν γυρίζοντας 12 χρόνια πίσω.
Ηταν το 2003, στην τελευταία παρουσία της Γιουβέντους στην τετράδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Και εκείνη τη χρονιά αντίπαλός της στην ημιτελική φάση ήταν η Ρεάλ. Είχε ηττηθεί 2-1 στη Μαδρίτη, αλλά «απάντησε» με 3-1 στο Τορίνο και προκρίθηκε στον τελικό που έγινε στο «Ολντ Τράφορντ» του Μάντσεστερ. Εκεί, ηττήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι από τη Μίλαν.
Ο Πάβελ Νέτβεντ, εκπρόσωπος της Γιουβέντους στην κλήρωση, θυμήθηκε τους ημιτελικούς του 2003, στους οποίους είχε αγωνιστεί: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε δύο όσο το δυνατόν καλύτερα παιχνίδια. Αν είμαστε τυχεροί θα συνεχίσουμε στον τελικό». Η Γιουβέντους έχει σχεδόν κατακτήσει τον τίτλο στην Ιταλία, ενώ έχει φτάσει και στον τελικό του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει τη Λάτσιο. Ο τελικός του ιταλικού Κυπέλλου είναι προγραμματισμένος για τις 7 Ιουνίου στο «Ολίμπικο» της Ρώμης. Μετά την πρόκριση σε βάρος της Φιορεντίνα ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είχε πει μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Μήπως χρειαστεί να μεταθέσουμε τον τελικό του ιταλικού Κυπέλλου»! Η ουσία είναι ότι ο Αλέγκρι κατάφερε να κερδίσει τους οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι δεν είχαν δει με καλό μάτι την αποχώρηση του αγαπημένου τους Αντόνιο Κόντε.
Ο προπονητής της Ρεάλ Κάρλο Αντσελότι έχει καλές αναμνήσεις από τη Γιουβέντους, στην οποία εργάστηκε για δύο χρόνια (1999-2001). Αμέσως μετά πήγε στη Μίλαν, με την οποία και κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ στο «Ολντ Τράφορντ» κόντρα στη Γιουβέντους. Υπάρχει όμως και ο Μοράτα, ο οποίος επιστρέφει στο «Μπερναμπέου» για να αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ