FIFA και UEFA έστειλαν επιστολή το απόγευμα της Τετάρτης στην ΕΠΟ με την οποία ενημερώνουν ότι σε περίπτωση που το νομοσχέδιο κατά της βίας ψηφιστεί, θα υπάρξει άμεσα και επ’ αόριστον αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων και της εθνικής ομάδας της Ελλάδας από τις διεθνείς διοργανώσεις, καθώς με διατάξεις του καταργεί το αυτοδιοίκητο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Την επιστολή υπογράφουν ανώτατα στελέχη της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Παράλληλα ξεκαθαρίζουν τις συνέπειες που θα έχει η ψήφιση του νομοσχεδίου και η κατάργηση του αυτοδιοίκητου, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και ο επ’ αόριστον αποκλεισμός των εθνικών ομάδων και των συλλόγων από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις!

Η συγκεκριμένη επιστολή έχει δημοσιποιηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ

Στο μεταξύ συνάντησημε τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζο, θα έχει σήμερα, Πέμπτη, ο Σταύρος Κοντονής, ενώ αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να συναντηθεί με εκείνον της ΑΕΚ, Βαγγέλη Ασλανίδη.

Ο υφυπουργός θα τους ενημερώσει ενημερώσει για όλα τα θέματα που υπάρχουν προς συζήτηση με την UEFA και τη FIFA, καθώς ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τις δύο Αρχές του ποδοσφαίρου είναι προ των πυλών εάν ψηφιστεί το νομοσχέδιο κατά της βίας στις αρχές Μαΐου.

Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν στις 12 στο μεσημέρι στο γραφείο του υφυπουργού αθλητισμού, ενώ το αυριανό ραντεβού έχει καθοριστεί για τις 13:30.

Στα τέλη Απριλίου, στην επικείμενη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή με εκπροσώπους της FIFA και της UEFA, εντοπίζεται το μεγάλο ενδιαφέρον για την επίλυση της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Πολιτείας και των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών, που απειλούν τις ελληνικές ομάδες με αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις, σε περίπτωση που ψηφιστεί στη Βουλή το αθλητικό νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο κ . Κοντονής τόνισε ότι θα συζητήσει με τους αρμόδιους φορείς για να βρεθεί μια λύση στο θέμα, όμως ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να αλλάξει η φιλοσοφία του αθλητικού νομοσχεδίου» και «δεν δέχεται τελεσίγραφα». Επισήμανε ακόμη ότι η «εποπτεία που ασκούσαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο η FIFA και η UEFA έχει αποτύχει».

Λίγο αργότερα ο Υφυπουργός Αθλητισμού προέβη στην ακόλουθη γραπτή δήλωση: «Η ανακοίνωση των διεθνών ομοσπονδιών αποτελεί τελεσιγραφική παρέμβαση στο έργο της ελληνικής κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων την στιγμή που σήμερα το μεσημέρι είχαν δοθεί στη δημοσιότητα εκ διαμέτρου διαφορετικές απόψεις του κ.Ινφαντίνο υψηλόβαθμου στελέχους της UEFA με τις οποίες αναγνωρίζονταν τα σοβαρά προβλήματα και οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου, τις οποίες και μελετούσαμε.

Προκαλεί ποικίλα ερωτηματικά το γεγονός, ότι ενώ ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η τριήμερη συζήτηση στη αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου αναλυτικά θα συζητηθούν οι προτάσεις των κόμματων και των εμπλεκομένων φορέων, οι διεθνείς ομοσπονδίες από κοινού προτρέχουν να προκαταλάβουν την κρίση των ελλήνων και ελληνίδων βουλευτών, εκτοξεύοντας απειλές περί αποκλεισμού.

Διαφαίνεται ότι δεν ενδιαφέρονται για την ρύθμιση όσων δεινών έχουν επικαθήσει στο χώρο του ελληνικού ποδόσφαιρου, για τα οποία έχουν σοβαροτάτη ευθύνη, ως εποπτεύουσες αρχές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αλλά επιδιώκουν με τρόπο προσβλητικό για την ελληνική συνταγματική τάξη και τον ελληνικό λαό, ιδίως τους έλληνες φιλάθλους, να διατηρηθεί στο διηνεκές το καθεστώς σήψης και διαφθοράς, το οποίο η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας προσπαθεί ν’ ανατρέψει.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός, ότι προτρέπεται η ΕΠΟ να ενημερώσει τις «οικείες αρχές» για τις «συνέπειες», ενώ θα έπρεπε να γνωρίζουν, ότι ήδη στελέχη της ΕΠΟ παρελαύνουν καθημερινά ενώπιων του αρμόδιου Τακτικού Ανακριτή, για να τον «ενημερώσουν» για τα έργα και τις ημέρες τους.

Η Ελληνική Κυβέρνηση όχι μόνο άκουσε τις απόψεις των διεθνών ομοσπονδιών, αλλά έχει ζητήσει τις προτάσεις των, για σοβαρότατα ζητήματα που απασχολούν τους έλληνες φιλάθλους, όπως η διαιτησία, ο εκδημοκρατισμός των οργάνων διοίκησης και ο στοιχηματισμός.

Αναμένουμε παρ’ όλα αυτά, όπως οι διεθνείς ομοσπονδίες κατανοήσουν τα σοβαρά, συσσωρευμένα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και εμπλακούν εποικοδομητικά και ενεργά στην διαδικασία εξυγίανσης, εκδημοκρατισμού και διαφάνειας. Γι’ αυτό δηλώνουμε ότι τους προσκαλούμε, όχι μόνο κατά την ήδη προγραμματισμένη συνάντηση της 30ης Απριλίου, αλλά και πριν από αυτήν εάν το επιθυμούν».