Στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ προκρίθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης, που επικράτησε 1-0 της Ατλέτικο στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Το πρώτο ντέρμπι είχε λήξει ισόπαλο 0-0 και την Τετάρτη το βράδυ η κάτοχος του τίτλου είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, με τις απουσίες των Μπέιλ, Μόντριτς, Μπενζεμά, Μαρτσέλο. Κατάφερε, όμως, να ανταπξέλθει και με γκολ του Τσιτσαρίτο Εντάντες στο 88΄ να φτάνει στην πρόκριση.

Η Ρεάλ ήταν καλύτερη, έχασε ευκαιρίες με Ερνάντες και Ρονάλντο και δύο λεπτά πριν από την εκπνοή ο Πορτογάλος «σέρβιρε» στον Μεξικανό, ο οποίος με προβολή διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Δώδεκα λεπτά νωρίτερα, η Ατλέτικο είχε μείνει με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Αρντά Τουράν με δεύτερη κίτρινη.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Κίτρινες: Πέπε, Αρμπελόα – Ραούλ Γκαρθία, Τουράν, Κόκε

Κόκκινη: Τουράν (76΄-δεύτερη κίτρινη)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κ.Αντσελότι): Κασίγιας, Βαράν, Πέπε, Ράμος, Κοεντράο (90+1΄ Αρμπελόα), Καρβαχάλ, Κρόος, Ροντρίγκες, Ίσκο (90+4΄ Ιγιαραμέντι), Ρονάλντο, Ερνάντες (90+2΄ Χεσέ).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντ.Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Γκάμεθ, Τιάγκο (86΄ Χιμένες), Κόκε, Τουράν, Γκριζμάν (65΄ Ραούλ Γκαρθία), Σαούλ (46΄ Γκάμπι), Μάντζουκιτς

Προστάτευσε το γκολ του πρώτου αγώνα η Γιουβέντους

Ενα γκολ ήταν αρκετό, για την ομάδα που ξέρει αυτή τη δουλειά καλύτερα από οποιαδήποτε. Η Γιουβέντους το πέτυχε πριν από οκτώ ημέρες στο Τορίνο και χάρη στο 0-0 εναντίον της Μονακό στο Μόντε Κάρλο, πήρε την πρόκριση στους ημιτελικούς της διοργάνωσης.

Η «Γιούβε» είχε την καλύτερη ευκαιρία με τον Τέβες λίγο πριν από την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Η Μονακό είχε την κατοχή της μπάλας, όμως τα επιθετικά της σχέδια σταματούσαν στην -ως συνήθως- άριστα διαβασμένη άμυνα της «Γηραιάς Κυρίας», που επιστρέφει στους ημιτελικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από 12 χρόνια.

Διαιτητής: Γουϊλιαμ Κόλουμ (Σκοτία)

Κίτρινες: Κοντογκμπιά, Μπερνάρντο Σίλβα – Κιελίνι, Τέβες

ΜΟΝΑΚΟ (Λ.Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Αμπντενούρ, Κιρζάβα, Ράγκι, Μουτίνιο, Μπερνάρντο Σίλβα, Κονταγκμπιά, Τουλαλάν (46΄ Μπερμπάτοφ), Καράσκο (87΄ Μ.Καρβάλιο), Μαρσιάλ (46΄ Ζερμέν)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μ.Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Μπαρτσάλι, Εβρά (90΄ Παντοϊν), Μαρκίζιο, Πίρλο, Βιδάλ (77΄ Περέιρα), Τέβες, Μοράτα (69΄ Γιορέντε)

Στα ημιτελικά της διοργάνωσης προκρίθηκαν από την Τρίτη η Μπάγερν Μονάχου και η Μπαρτσελόνα.

Το πανόραμα:

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (14,15/04 και 21,22/04)
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 0-0 0-1
Γιουβέντους (Ιταλία)-Μονακό (Γαλλία) 1-0 0-0
Πόρτο (Πορτογαλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 3-1 1-6
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 1-3 0-2