Σε τραγωδία κατέληξε η συγκέντρωση οπαδών της Κορίνθιανς σε σύνδεσμο της ομάδας τους στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, όταν τα ξημερώματα της Κυριακής, οκτώ οπαδοί της ομάδας, πυροβολήθηκαν, λίγες ώρες πριν από το τοπικό ντέρμπι με την Παλμέιρας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο ένοπλοι εισέβαλαν στην «Pavilhao Nove», έναν από τους πιο σκληροπυρηνικούς συνδέσμους της Κορίνθιανς και αφού ανάγκασαν τους οπαδούς να πέσουν στο πάτωμα στη συνέχεια τους πυροβόλησαν στο κεφάλι από κοντινή απόσταση. Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε εμπόρους ναρκωτικών.

Αρχικά η αστυνομία έκανε λόγο για τυφλή βία μεταξύ οπαδών, ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό πως κάποιοι εκ των δολοφονηθέντων εμπλέκονταν σε διακίνηση ναρκωτικών.

Οι σκηνές βίας σόκαραν ακόμη και τους αστυνομικούς οι οποίοι βρέθηκαν μπορστά σε επτά άψυχα σώματα που κείτονταν στο έδαφος με μια πληγή στο σβέρκο, ενώ ένας βαριά τραυματίας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα.

Ακόμη δεν έχει συλληφθεί κάποιος από τους δράστες, ενώ όπως υποστηρίζουν ΜΜΕ της Βραζιλίας, το ντέρμπι ανάμεσα στις συμπολίτισσες ομάδες Κορίνθιανς – Παλμέιρας (το οποίο δεν αναβλήθηκε παρά την τραγωδία), δεν μπορεί να αποτελεί την αιτία του αποτρόπαιου εγκλήματος.