Μια ακόμα εύκολη –φαινομενικά τουλάχιστον- νίκη, τη δεύτερη στη σειρά και την τρίτη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 πανηγύρισε στην πίστα του Σκακχίρ ο L. Hamilton, την ίδια στιγμή που ο ομόσταυλός του στη ομάδα της Mercedes, N. Rosberg, έχανε τη μάχη της δεύτερης θέσης από τον εξαιρετικό καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα K. Raikkonen.

Εκκινώντας από την τέταρτη θέση, ο Φιλανδός οδηγός της Ferrari ακολούθησε μια διαφορετική στρατηγική, τοποθετώντας τη μέση γόμα των ελαστικών στο πρώτο pit stop και κρατώντας τη μαλακή γόμα για το τέλος του αγώνα.

Ο εξαιρετικός ρυθμός του και με τους δύο τύπους των ελαστικών της Pirelli του έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί σε απόσταση βολής από τον N. Rosberg στους τελευταίους γύρους, πριν ο Γερμανός χάσει τα φρένα στη στροφή 1 και «χαρίσει» στον K. Raikkonen τη δεύτερη θέση.

Νωρίτερα, στο κυνήγι των δύο Mercedes είχε βρεθεί και ο S. Vettel, ο οποίος ωστόσο δεν απέφυγε τα λάθη, ένα εκ των οποίων «τραυμάτισε» την μπροστινή αεροτομή του μονοθεσίου του, οδηγώντας τον σε ένα μη προγραμματισμένο pitstop.

Εκτός των άλλων, ο Γερμανός απέτυχε και στην προσπάθεια που κατέβαλε για αρκετούς γύρους ώστε να βρεθεί μπροστά από τον V. Bottas, τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση.

Χωρίς να νιώσει ουσιαστική απειλή, ο L. Hamilton παρέμεινε στην πρώτη θέση στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, ωστόσο, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά αν το πρόβλημα την πτώση στην απόδοση των φρένων δεν ερχόταν στον τελευταίο γύρο αλλά νωρίτερα.

Ανάμεσα στις στιγμές του GP Μπαχρέιν που ξεχώρισαν, ήταν ο τερματισμός του D. Ricciardo στην έκτη θέση με τον κινητήρα της Renault να σπάει στην πλάτη του και το μονοθέσιο της Red Bull να ακινητοποιείται λίγα μέτρα μετά το πέσιμο της καρό σημαίας.

Μέσα στη βαθμολογούμενη δεκάδα κατάφερε να πλασαριστεί και το δεύτερο μονοθέσιο της Red Bull, με τον D. Kvyat να τερματίζει ένατος έχοντας εκκινήσει από την 17η θέση.

Πολύ κοντά στην κατάκτηση των πρώτων βαθμών της φετινής σεζόν έφτασε και η McLaren, καθώς ο F. Alonso τερμάτισε στην 11η θέση, πίσω από τον F. Massa και μπροστά από τον F. Nasr.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως ο J. Button δεν έλαβε μέρος στο GP του Μπαχρέιν εξαιτίας βλάβης στο ηλεκτρικό κύκλωμα του μονοθεσίου της McLaren.