Με γκολ του Τζάνη στο 91΄, ο Πανθρακικός νίκησε 2-1 τον Παναθηναϊκό στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, αποτέλεσμα που «έστεψε» και μαθηματικά πρωταθλητή τον Ολυμπιακό.

Οι γηπεδούχοι, που πήραν τρεις πολύτιμους βαθμούς στη μάχη της παραμονής, είχαν προηγηθεί στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Ιγκορ, ο Σίλντενφελντ ισοφάρισε στο 55΄, αλλά οι «πράσινοι» έμειναν με δέκα παίκτες από το 59΄, λόγω αποβολής του Μπούρμπου, και τελικά γνώρισαν την ήττα που τους έριξε στην τρίτη θέση της κατάταξης.

Αν και οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά στο γκολ μόλις στο 8ο λεπτό (απόκρουση Αθανασιάδη σε κοντινή προβολή του Καρέλη), δεν κατάφεραν να πάρουν τα «ηνία» της αναμέτρησης, επιτρέποντας στους γηπεδούχους να κινηθούν απειλητικά προς την εστία του Στιλ.

Μεχία, Κάσες και Ντιγκινί δεν κατάφεραν να βρουν στόχο σε κάποια μακρινά σουτ που επιχείρησαν, όπως ο Πανθρακικός ευτύχησε να προηγηθεί στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, χάρη σε ένα… δώρο του Στιλ. Ο Αγγλος τερματοφύλακας, χωρίς να πιέζεται από αντίπαλο, έστειλε τη μπάλα… συστημένη στα πόδια του Μεχία, ο τελευταίος τροφοδότησε τον Ιγκορ και ο Βραζιλιάνος «έσκαψε» ωραία τη μπάλα πάνω από τον Στιλ, ανοίγοντας το σκορ.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 55΄, όταν ο Νάνο εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο προωθημένος Σίλντενφελντ με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αθανασιάδη.

Τρία λεπτά αργότερα οι «πράσινοι» έχασαν τεράστια ευκαιρία να πάρουν, προβάδισμα, όταν από λάθος του Μελίσση ο Μπεργκ έστρωσε στον Καρέλη, αυτός πλάσαρε, αλλά ο Αθανασιάδης βρήκε λίγο με το σώμα τη μπάλα και αυτή βρήκε στη ρίζα του δοκαριού και σχεδόν ακινητοποιήθηκε στη γραμμή, με τον τερματοφύλακα του Πανθρακικού να επιστρέφει και να τη μαζεύει.

Τα δεδομένα άλλαξαν στο 59΄, όταν ο Μπούρμπος αποβλήθηκε με (εξαιρετικά αυστηρή) δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με δέκα παίκτες και «φρενάροντας» υποχρεωτικά την επιθετικότητά του.

Αμέσως μετά ο Πανθρακικός έχασε καλή ευκαιρία με τον Μπαϊκαρά, το δυνατό σουτ του οποίου έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 72΄ ο Στιλ εξουδετέρωσε το σουτ του Ντιγκινί. Οι φιλοξενούμενοι παρά το αριθμητικό μειονέκτημα δεν κλείστηκαν, πέτυχαν μάλιστα δύο γκολ (Πέτριτς, Καρέλης) που -ορθώς- ακυρώθηκαν ως οφσάιντ, στο 80΄ πάλι ο Σίλντενφελντ (ξανά από κόρνερ του Νάνο) απείλησε με σουτ που μπλόκαρε ο Αθανασιάδης, ενώ στο 86΄ το δυνατό διαγώνιο σουτ του Ατζαγκούν στο 86΄ πέρασε λίγο έξω.

Τελικά, όμως, ήταν ο Πανθρακικός που πέτυχε το «χρυσό» γκολ στο 91΄, με τον Ροτζέριο να κάνει τη σέντρα, τον Ιγκορ να στρώνει με το στήθος στον Τζάνη και τον τελευταίο με δυνατό σουτ να «γράφει» το τελικό 2-1, που δίνει μεγάλη ώθηση στην ομάδα της Κομοτηνής, που παλεύει να κρατηθεί στην κατηγορία.

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)

Κίτρινες: Μεχία, Ρομέου, Ποτουρίδης, Ηλιάδης, Εμπόου, Πασχαλάκης (στον πάγκο), Μελίσσης (στον πάγκο) – Ατζαγκούν, Μπούι, Μπούρμπος, Πέτριτς

Κόκκινη: Μεχία (2η κίτρινη, μετά τη λήξη) – Μπούρμπος (2η κίτρινη, 59΄)

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
(Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία, Ρομέου, Κάσες (56΄ Παπαγεωργίου), Μπαϊκαρά, Εμπόου, Ιγκορ, Ντιγκινί, Μελίσσης (78΄ Ροτζέριο), Ηλιάδης (70΄ Τζάνης), Ποτουρίδης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
(Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Κλωναρίδης (64΄ Πέτριτς), Μπεργκ (65΄ Πράνιτς), Ζέκα, Ατζαγκούν, Καρέλης (82΄ Κουτρουμπής), Ταυλαρίδης, Νάνο, Μπούι, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος