Αποθέωση προχειρότητας στον τελικό του μπάσκετ
Την ώρα που ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής επιχειρεί να επιβάλει το ηλεκτρονικό εισιτήριο, προειδοποιώντας ότι αν δεν εφαρμοστεί το σχετικό μέτρο δεν θα ξεκινήσει κανένα πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν, η προχειρότητα με την οποία η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης διοργανώνει τον σημερινό (17.15, NS2) 40ό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ Παναθηναϊκού και Απόλλωνα Πατρών είναι μνημειώδης. Ασφαλώς, δεν περιμέναμε να εφαρμοστεί… το ηλεκτρονικό εισιτήριο στο ΟΑΚΑ, ωστόσο αυτό που πρόκειται να συμβεί είναι το απίστευτο μπάχαλο. Διότι, κοιτάζοντας προσεκτικά τα εισιτήρια που έχουν τυπωθεί, δεν αναγράφεται ούτε η θέση, ούτε η σειρά, ούτε καν η ακριβής θύρα στην οποία οφείλουν να προσέλθουν οι φίλοι των δύο ομάδων και του μπάσκετ. «Θύρες 11, 15» αναφέρεται απλώς και ο καθένας, που πλήρωσε 15 ευρώ για να παρακολουθήσει τον τελικό, θα μπορεί να καθήσει όπου θέλει και αν το αποφασίσει κατά τη διάρκεια του αγώνα να αλλάξει θέση, ακόμη και θύρα! Μιλάμε για απίστευτη έλλειψη οργάνωσης, την ώρα που εδώ και δύο μήνες έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία οι πραγματικές γιορτές του μπάσκετ στην Ισπανία (Copa del Rey) και στην Ιταλία (Final 8) με τη συμμετοχή όχι δύο, αλλά οκτώ ομάδων και ισάριθμων οπαδικών παρατάξεων στο ίδιο γήπεδο, στην ίδια πόλη, χωρίς να ανοίξει μύτη! Αντιθέτως, στην Ελλάδα, μια χώρα με τόσες διακρίσεις σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, η διοργανώτρια αρχή, η ΕΟΚ εν προκειμένω, δυσκολεύεται να διοργανώσει έναν μονό τελικό!

Από τον πνευματικό στην άποψη των παικτών
Ο ένας (Αγγελος Αναστασιάδης) κατά δική του δήλωση ρωτούσε τον πνευματικό του για κρίσιμες αποφάσεις στην καριέρα του. Αλλωστε αυτός ήταν που τον αποθάρρυνε να αναλάβει την ΑΕΚ όταν του έγινε πρόταση. Ο άλλος (Γιώργος Γεωργιάδης), διάδοχός του στον ΠΑΟΚ, προτιμά πιο ορθολογικές μεθόδους για να φθάσει στην αλήθεια και στις αποφάσεις που αφορούν την ομάδα. Απευθύνθηκε στους παίκτες και τους ζήτησε να γράψουν σε ανώνυμα σημειώματα την άποψή τους για την προβληματική κατάσταση της ομάδας τους. Πριν από τρεις ημέρες ο νεαρός προπονητής του ΠΑΟΚ πήρε τις απαντήσεις των παικτών και προς μεγάλη του χαρά είδε ότι τα περισσότερα ήταν εξόχως αναλυτικά όσον αφορά την κακή εικόνα της ομάδας. Εξόχως ενδιαφέρον είναι ότι αρκετοί παίκτες προτίμησαν να υποβάλουν τις απόψεις τους ενυπογράφως και να πάρουν την ευθύνη όσων προτείνουν. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην έγινε η περιβόητη «Δημοκρατία της Κορίνθιανς» όταν οι παίκτες της βραζιλιάνικης ομάδας με πρωτεργάτη τον μακαρίτη Σόκρατες αποφάσιζαν δημοκρατικά για τα θέματα της ομάδας, αλλά τουλάχιστον πέρασε από το μεταφυσικό στο ορθολογικό…
75%

Ασιατικός πόλεµος ξέσπασε για τα… µάτια της Μίλαν ή µάλλον για τις µετοχές που ανήκουν στον µεγαλοϊδιοκτήτη της Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Σύµφωνα µε τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας ο νικητής στη µονοµαχία των Ασιατών ήταν ο επιχειρηµατίας από το Χονγκ Κονγκ Ρίτσαρντ Λι, στον οποίο πούλησε το 75% των µετοχών του. Σύµφωνα µε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το κόστος της συναλλαγής έφθασε το 1,5 δισ. ευρώ. Η υπόθεση της πώλησης της Μίλαν άνοιξε τον Οκτώβριο του 2013 και στη «δηµοπρασία» συµµετείχαν ακόµη δύο Κινέζοι και ένας Ταϊλανδός.

Σοσό: από την Πεζό στους Κινέζους
Ο ασιατικός πυρετός για την εξάπλωση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δεν αφορά μόνο τις ομάδες της ελίτ. Οι Ασιάτες και ειδικότερα οι Κινέζοι είναι έτοιμοι να αναλάβουν την ιδιοκτησία και ομάδων Β’ Κατηγορίας, όπως στην περίπτωση της Σοσό. Η γαλλική ομάδα δεν είναι τυχαία περίπτωση αφού ιδρύθηκε το 1928 από την αυτοκινητοβιομηχανία Πεζό, στην οποία ανήκει μέχρι σήμερα. Οχι όμως για πολύ καιρό ακόμη αφού οι ιδιοκτήτες της είναι έτοιμοι να την πουλήσουν στον κινέζο επιχειρηματία Γουίνγκ Σανγκ Λι. Μια εξέλιξη που έμοιαζε απίθανη πριν από λίγα χρόνια.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ