Ετσι όπως τα έφεραν οι συγκυρίες, ο αγώνας της ερχόμενης Τετάρτης ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό είναι κάτι περισσότερο από μία ρεβάνς για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Η πρώτη βρίσκεται σε φάση διαρκούς βελτίωσης ενώ ο δεύτερος διανύει περίοδο αγωνιστικής κρίσης. Αμφότεροι έχουν σημαντικά πράγματα να κερδίσουν, εξίσου όμως και να χάσουν. Ας αναλύσουμε το γιατί…
Για την ΑΕΚ της Β’ Εθνικής, ομάδα η οποία προσπαθούσε το καλοκαίρι με μια ντουζίνα νέα πρόσωπα να αποκτήσει τάχιστα χημεία προκειμένου να παρουσιάσει αρμονικό σύνολο ώστε να αποκτήσει γρήγορα βαθμολογικό προβάδισμα, η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας δεν προβλεπόταν στο σχεδιάγραμμα των στόχων.
Προέκυψε στην πορεία λόγω του αποκλεισμού σημαντικών ομάδων της πρώτης κατηγορίας (Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης) και γιγαντώθηκε μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης», σκορ το οποίο ήρθε μέσα από κυριαρχική εμφάνιση.
Ηταν το κερασάκι που έλειπε από την τούρτα του κιτρινόμαυρου ξεσηκωμού και ο λόγος που την ερχόμενη Τετάρτη το ΟΑΚΑ θα κατακλυστεί από περίπου 60.000 φίλους της ΑΕΚ οι οποίοι έκαναν sold out μέσα σε διάστημα τριών ημερών.

Αν στην Ελλάδα υπήρχε ένα Μαρακανά οι υποστηρικτές της Ενωσης θα το γέμιζαν!

Απαντες μπορούν να αντιληφθούν ότι ενδεχόμενη πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης ανοίγει τον δρόμο για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς εκεί περιμένουν ο Απόλλων, ο Ηρακλής και η Ξάνθη, ομάδες απέναντι στις οποίες η ΑΕΚ (θεωρητικά πάντα), μπορεί να επιβληθεί.
Τα εύσημα για την πρώτη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που θα έχει κατακτήσει τίτλο από χαμηλότερη κατηγορία ωχριούν μπροστά στη σημασία του κατορθώματος για τον διψασμένο οπαδό. Αλλά και στη γέννηση μιας νέας δύναμης η οποία από τα σπάργανά της θα γαλουχείται με τη νοοτροπία του πρωταθλητισμού.
Στον αντίποδα, ο παροξυσμός στις οπαδικές τάξεις και η επιθυμία των φίλων της ΑΕΚ να βρεθούν σε αυτό το ματς και να πανηγυρίσουν πρόκριση επί του Ολυμπιακού κρύβει και τις παγίδες του. Ενδεχόμενος αποκλεισμός θα πικράνει τον κόσμο που σπεύδει από σχεδόν όλα τα μέρη της Ελλάδας και πολλά κράτη του εξωτερικού για να παραστεί στο παιχνίδι, ενώ ενδέχεται να προσγειώσει ανώμαλα και την ομάδα καθώς δεν είναι ψέμα ότι πολλοί ποδοσφαιριστές της έχουν εκφράσει δημόσια τη βεβαιότητά τους ότι η Ενωση θα προκριθεί στην επόμενη φάση! Ασφαλώς το μείζον θέμα είναι η διατήρηση της τάξης και της ψυχραιμίας στις εξέδρες. Η μεγάλη ήττα για την ΑΕΚ θα προκύψει αν η γιορτή μετατραπεί σε πολεμική ατμόσφαιρα ως συνεπακόλουθο του σημείου των καιρών που εκφράζεται με μία και μόνο λέξη: βία!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ