Ένας από τους ρόλους που σημάδεψαν την πλούσια καριέρα του Ράσελ Κρόου, ήταν αυτός του «Gladiator» (σ.σ. Μονομάχος) που το 2000 σάρωσε τα Όσκαρ (καλύτερης ταινίας, ηχοληψίας, κοστουμιών και οπτικών εφέ). Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, οι οπαδοί της Λιντς Γιουνάιτεντ βλέπουν στο πρόσωπο του σταρ του Χόλιγουντ τον δικό τους… στρατηγό «Μάξιμο» για να αναλάβει τις τύχες της ομάδας που βρίσκεται σε διοικητικό αδιέξοδο.

Αφορμή για το «φλερτ» προκάλεσε το ενδιαφέρον που εκδήλωσε ο δημοφιλής ηθοποιός για να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του συλλόγου που τα τελευταία χρόνια έχει χάσει τη λάμψη της Premier League και σήμερα βρίσκεται στην 2η κατηγορία (Championship) της Αγγλίας.

Συγκεκριμένα πριν από λίγες ημέρες, ο Κρόου, έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter πως σκέφτεται να επενδύσει στην αγαπημένη του Λιντς και μάλιστα έπειτα από την παρότρυνση ενός «follower», έδωσε και χαρακτήρα… γκάλοπ στην ανάρτηση, σχολιάζοντας: «Υπάρχει κάποιος άλλος εδώ μέσα που να βρίσκει καλή ιδέα να επενδύσω στη Λιντς;».

Η ομάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή ανήκει στην εταιρία «Eleonora Sport Limited», η οποία μέχρι πριν από λίγο καιρό είχε εμπιστευτεί το πόστο του προέδρου στον Ιταλό παράγοντα, Μάσιμο Σελίνο (πρώην πρόεδρος της Κάλιαρι). Όταν ο τελευταίος αποδείχτηκε πως δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του συλλόγου, οι ιδιοκτήτες ανέθεσαν τις τύχες της ομάδας στον προσωρινό πρόεδρο Άμπερ Άντριου, ο οποίος τόνισε πως ο σύλλογος δεν πωλείται, αν και αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Την Τρίτη, όμως, ήρθαν οι οργανωμένοι οπαδοί της Λιντς για να αναλάβουν δράση και να επιδιώξουν μια απευθείας συνάντηση με τον οσκαρικό ηθοποιό, θεωρώντας τον κατάλληλο για να οδηγήσει την ομάδα τους στην ανάκαμψη.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Αυστραλός έχει ήδη αναμειχθεί με τον αθλητισμό, καθώς έχει στην ιδιοκτησία του την αυστραλιανή ομάδα ράγκμπι «Ράμπιτος», ενώ είναι δηλωμένος οπαδός αγγλικού ποδοσφαίρου και μάλιστα της Λιντς.

Ετσι, ο επικεφαλής των φιλάθλων, Ντίλαν Τουέιτς, δεν έκρυψε πως γίνονται συντονισμένες οπαδικές ενέργειες για τη συνάντηση με τον ηθοποιό, του οποίου «έπλεξε» το εγκώμιο:

«Ο Ράσελ Κρόου, μέσω των φιλάθλων, απέκτησε την ομάδα ράγκμπι Ράμπιτος και την μετέτρεψε σε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Έχει δηλώσει οπαδός της Λιντς και αυτό είναι υπέροχο. Όλα όσα έχει πετύχει με την ομάδα του Σίδνεϊ μάς κάνουν ακόμη πιο αισιόδοξους και μας δίνουν ένα λόγο παραπάνω να τον ελπίζουμε να αναμειχθεί με την ιδιοκτησία της Λιντς. Ο Ράσελ θα είναι πίσω στην Αγγλία τον επόμενο μήνα και θα προσπαθήσουμε να τον συναντήσουμε από κοντά, ώστε να δούμε ποιες είναι οι π-προθέσεις του».

Το σίγουρο είναι πως ο κόσμος της Λιντς έχει «ψηθεί» με έναν αναγνωρίσιμο εκατομμυριούχο επενδυτή, όπως είναι ο Ράσελ Κρόου, ο οποίος διαθέτει και ανάλογη εμπειρία από την ανάμειξή του με την αυστραλιανή ομάδα ράγκμπι.

Σπύρος Κόλλιας