Η μεγάλη έκπληξη στους πρώτους αγώνες των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ έγινε στο «Εμιρεϊτς». Η Μονακό νίκησε 3-1 την Αρσεναλ και απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στους «8», για πρώτη φορά μετα το 2004 όταν είχε παίξει στον τελικό της διοργάνωσης. Η πρώτη αναμέτρηση του Αρσέν Βενγκέρ εναντίον της Μονακό, 20 χρόνια μετά την αποχώρησή του από το πριγκιπάτο, έκρυβε μια… τραυματική εμπειρία για τον Αλσατό.

Στο 38΄ ο Κοντογκμπιά άνοιξε το σκορ, καθώς το σουτ που επιχείρησε βρήκε στην πλάτη του Μερτεζάκερ, άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Οσπίνα. Οι «κανονιέρηδες» μπήκαν δυνατά στο β΄ ημίχρονο, έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον Ζιρού, αλλά στο 53΄ σε μια υποδειγματική αντεπίθεση, ο Μπερμπάτοφ από ασίστ του Μαρσιάλ έγραψε το 0-2.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (90+1΄) ο Αλεξ Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή μείωσε σε 1-2 και έδωσε δικαίωμα στην ελπίδα στους Λονδρέζους. Ομως, οι ελπίδες… έσβησαν στο 90+4΄ σε ακόμα μία «φονική» αντεπίθεση των φιλοξενούμενων με τον Φερέιρα Καράσκο να «εκτελεί» τον Οσπίνα και να διαμορφώνει το τελικό σκορ. Η Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ βρίσκεται πλέον στο «κατώφλι» των προημιτελικών. Οσο για την Αρσεναλ, συμμετέχει για 15η διαδοχική χρονιά στους «16», όμως κινδυνεύει να αποκλειστεί στην ίδια φάση για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν!

Διαιτητής: Ντενίζ Αϊτεκίν (Γερμανία)

Κίτρινες: Κοκλέν, Μπεγερίν, Οζίλ – Ελντερσον, Μουτίνιο

AΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Oσπίνα, Γκιμπς, Μερτερζάκερ, Κοσιελνί, Μπεγιερίν, Οζίλ, Σάντι Καθόρλα (82΄ Ροζίτσκι), Κοκλέν (68΄ Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν), Ζιρού (60΄ Γουόλκοτ), Αλέξις Σάντσες, Γουέλμπεκ.

ΜΟΝΑΚΟ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Αμπντενούρ, Γουάλας, Έλντερσον, Τουρέ, Ντιράρ (82΄ Κουρζαουά), Ζοάο Μουτίνιο, Κοντογκμπιά, Μπερμπάτοφ (75΄ Φερέιρα-Καράσκο), Μαρσιάλ (84΄ Μπερνάρντο Σίλβα).


H Λεβερκούζεν… λύγισε την Ατλέτικο

Κατώτερη του αναμενόμενου εμφανίστηκε απόψε η Ατλέτικο Μαδρίτης στην «Μπάι Αρένα» του Λεβερκούζεν και γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Μπάγερ, η οποία θα πάει στη ρεβάνς του «Βιθέντε Καλντερόν», στις 17 Μαρτίου, έχοντας ένα μικρό προβάδισμα στα προγνωστικά για την πρόκριση.

Η γερμανική ομάδα κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα απέναντι στην (ανεξήγητα) κακή πρωταθλήτρια Ισπανίας, είχε δοκάρι στο 26΄ με τον Σπάχιτς και τελικά έφτασε στο γκολ με τον Τσαλχάνογλου στο 57΄, από ενέργεια του Μπελαραμπί.

Σαν να μην έφτανε η τραγική απόδοσή της, η Ατλέτικο έμεινε με δέκα παίκτες στο 77ο λεπτό, όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Τιάγκο, κι ενώ ούτε ο Γκοντίν θα είναι διαθέσιμος στη ρεβάνς, αφού επίσης συμπλήρωσε κάρτες.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 77΄ Τιάγκο (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γουέντελ, Κ. Παπαδόπουλος, Μπέντερ, Κάστρο, Κίσλινγκ – Τιάγκο, Γκοντίν, Τόρες, Γκάμεθ

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Ρότζερ Σμιντ): Λένο, Σπάχιτς, Χίλμπερτ, Κ. Παπαδόπουλος, Γουέντελ, Κάστρο, Μπέντερ (68΄ Ρόλφες), Τσαλχάνογλου (87΄ Μπραντ), Κάστρο, Μπεραλαμπί, Σον Μιν, Ντρμιτς (80΄ Κίσλινγκ).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Μόγια, Γκοντίν, Σικέιρα (38΄ Γκάμεθ), Χουανφράν, Μιράντα, Τιάγκο, Γκριζμάν, Τουράν (64΄ Τόρες), Γκάμπι, Σαούλ (42΄ Ραούλ Γκαρθία), Μάντζουκιτς.

Σε αναμετρήσεις για τη φάση των «16» σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Τσέλσι (Αγγλία) 1-1 (11/3)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 0-0 (11/3)

Σάλκε (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 0-2 (10/3)

Βασιλεία (Ελβετία)-Πόρτο (Πορτογαλία) 1-1 (10/3)

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 1-2 (18/3)

Γιουβέντους (Ιταλία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 2-1 (18/3)

Λεβερκούζεν (Γερμανία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 1-0 (17/3)

Άρσεναλ (Αγγλία)-Μονακό (Γαλλία) 1-3 (17/3)