Δύο μέρες μετά το ντέρμπι της Λεωφόρου η ένταση μεταξύ των δυο αιωνίων συνεχίστηκε στο ΔΣ της Σουπερ Λιγκ. Οι πρόεδροι των δύο ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Αλαφούζος έδωσαν το παρόν σε μια συνεδρίαση σε τεταμένο κλίμα που διακόπηκε με καταγγελίες ακόμα και για επιθέσεις.

Η διακοπή του ΔΣ προήλθαν μετά από έντονους διαλόγους, οι οποίοι δεν τιμούν καθόλου τον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ακούστηκαν εκφράσεις όπως:

– «Γαμημ…»

– «Γαμ….το μ…της μάνας σου»

– «Είσαι π…άκι, θα σου γαμ…»

– «Δεν τον ακούς τον γαμ…τι μου λέει;»

Όπως είναι λογικό μετά από αυτές τις εκφράσεις ακολούθησαν τα επεισόδια, αλλά και η διακοπή από τον πρόεδρο, Γιώργο Μποροβήλο.

Εξερχόμενος της αίθουσας ο κ. Αλαφούζος είπε: «Δυστυχώς οι προκλήσεις συνεχίστηκαν σήμερα μετά τη Λεωφόρο. Δεχθήκαμε επίθεση. Απίστευτα πράγματα. Ντρέπομαι και αισθάνομαι άσχημα που εκθέτω τον εαυτό μου σε τέτοιες δηλώσεις.

Ο κ. Μαρινάκης ο ίδιος μου πέταξε ένα ποτήρι νερό και μετά μπήκε ένας μπράβος μέσα σε μια ιστορία προφανώς στημένη, ο οποίος έριξε γροθιά στον κ. Κωνσταντίνου, ο οποίος έπεσε πίσω και ευτυχώς τον έπιασε ο Στράτος. Έχει τραυματιστεί όπως βλέπετε.

Δεν μπορώ να πιστέψω πως σε ένα διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας υπάρχει τέτοια βία. Ξέραμε ότι στο ποδόσφαιρο δρουν εγκληματικές οργανώσεις αλλά δεν ξέραμε ότι υπάρχουν μπράβοι που κάνουν επιθέσεις μέσα στο Δ.Σ. Στον Παναθηναϊκό μπορεί να έχουμε κάνει λάθη, δεν ισχυριζόμαστε ότι είμαστε άμεμπτοι, προσπαθούμε όμως να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο και θα συνεχίσουμε.

Στο ΣΚΑΪ δύο φορές πέταξαν χειροβομβίδες. Σήμερα είχαμε αυτό. Κάποια ΜΜΕ γράφουν κάποια άλλα τίποτα, Ζούμε σε μια πολιτεία που έχει νόμους. Υπάρχει δικαιοσύνη και αστυνομία. Φορείς που έχουν αναλάβει να διαχειριστούν τις καταστάσεις. Η δικαιοσύνη δεν ανήκει ούτε σε οπλισμένους μπράβους ούτε σε τίποτα άλλο».

Επιβεβαίωσε ο Μποροβήλος

«Κατ’ αρχή δεν υπάρχει λόγο να κρύψουμε ότι συνέβη ένα περιστατικό και αυτό ήταν ο λόγος που διέκοψα τη συνεδρίαση. Θα συνεχιστεί κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα. Αύριο (σ.σ Τετάρτη) θα συναντηθούμε με τον κύριο Κοντονή για να μιλήσουμε για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που διέρχεται κρίση. Στο επόμενο συμβούλιο της Λίγκας θα συζητηθούν και θα μπουν καθαροί κανόνες, διότι ο Έλληνας αγαπάει τη μπάλα», είπε αρχικά ο Γιώργος Μποροβήλος κι εν συνεχεία αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχτηκε ο Βασίλης Κωνσταντίνου:

«Δεν θα ήθελα να πω πολλά, άλλωστε, θα γίνει γνωστό από άλλους που ήταν παρόντες. Δε νομίζω, όμως, ότι αυτό είναι το κυρίαρχο θέμα. Επαναλαμβάνω ότι υπήρξε ένταση και γι΄ αυτό διεκόπη η διαδικασία. Δεν θέλω να πάρω θέση, ο καθένας ας κάνει αυτό που νομίζει σωστό».

Είπε ακόμη: «Δεν το κρύβω, ότι αυτό που συνέβη είναι κάτι που μας γυρίζει πίσω. Έχουμε πολλά προβλήματα, για να λύνουμε τις διαφορές με αυτόν τον τρόπο. Το σημαντικό είναι να λυθούν τα προβλήματα όχι με τέτοιου είδους ενέργειες».

Σχετικά με τη συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, ανέφερε: «Θα του πούμε τα προβλήματα που έχουμε και θα ζητήσω, εκτός από τις ποινές που θα τιμωρούνται οι ομάδες, να υπάρξουν τιμωρίες και σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Είναι δίκαιο και θεωρώ ότι θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της βίας. Τα όσα συνέβησαν δεν τιμούν κανέναν και δεν θα έπρεπε να γίνουν. Έπρεπε το περιστατικό να σταματήσει εν τη γενέσει του. Γι’ αυτό διακόψαμε».

Στο ΔΣ επρόκειτο να συζητηθούν θέματα όπως αυτό της βίας καθώς και η επερχόμενη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, το μεσημέρι της Τρίτης, με αφορμή τη λήψη μέτρων.

Μηνύσεις ετοιμάζει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Σύμφωνα λοιπόν με όσα προκύπτουν, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν θα αφήσει τα γεγονότα του ΔΣ ατιμώρητα και έτσι ετοιμάζει μηνύσεις κατά του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, του Κώστα Καραπαπά, αλλά και του άνδρα που χτύπησε τον αντιπρόεδρο του των «πράσινων».

Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο Νίκος Μαχλάς, ο οποίος τόνισε ταυτόχρονα πως οι πρόεδροι πρέπει να βοηθούν το ποδόσφαιρο: «Δεν ήταν ωραίο αυτό που έγινε. Δεν ήταν σοβαρό. Νομίζω ότι ο κ. Κωνσταντίνου δεν χρειάζεται να είναι τόσο απότομος και νευρικός. Νομίζω ότι θα τα βρουν μόνοι τους. Δεν είδα το περιστατικό. Έγινε μια ένταση αλλά δεν είδα ακριβώς τι έγινε. Δεν γίνεται στο ματς του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό να μιλάω με τον Υφυπουργό και να του λέω να μην έρθει στο γήπεδο ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και ο κόσμος να εκτονωθεί. Δεν πρέπει να γίνονται αυτά τα πράγματα. Οι πρόεδροι πρέπει να βοηθάμε το ποδόσφαιρο. Δεν ήταν ωραίο αυτό που έγινε στο ματς με τον ΟΦΗ και δυστυχώς αυτά έγιναν και στο ντέρμπι σε δεκαπλάσιο βαθμό που δεν τιμούν την Ελλάδα. Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να γίνονται. Πρέπει να αλλαχθούν πολλά και σε αυτό το κομμάτι να παλεύουμε όλοι. Να δίνουμε εμείς οι πρόεδροι το καλό παράδειγμα στον κόσμο, γιατί εμείς ξεσηκώνουμε τον κόσμο».