Σε ένα ντέρμπι που προηγήθηκαν επεισόδια στη βόλτα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο χορτάρι και… κυνηγητό σε Περέιρα και παίκτες του Ολυμπιακού, ένας ανώτερος Παναθηναϊκός, νίκησε τους «ερυθρόλευκους» με 2-1 χάρη στα παιδαριώδη αμυντικά «ερυθρόλευκα» λάθη και μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους τρεις βαθμούς, 9 αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Νέα κακή εικόνα για τους Πειραιώτες σε ντέρμπι, καθώς για άλλη μια φορά δεν δικαιολόγησαν την ποιότητά τους. Οι «πράσινοι» ήταν οι μεγάλοι νικητές της 25ης αγωνιστικής, χάρη στο αυτογκόλ του Μασουακού στο 49′ και του Πέτριτς στο 78′. Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντομίνγκες με σουτ διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό η εμφάνιση του οποίου δεν είχε πολλές διαφορές με αυτή στο «Ολιμπίσκι» του Κίεβου, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης με την Ντνίπρο. Εάν εξαιρέσει κανείς την φάση του Ντουρμάζ στο 47΄, η ομάδα του Περέιρα δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις ενός τόσο μεγάλου αγώνα.

Το τυχερό γκολ με το οποίο προηγήθηκε ο Παναθηναϊκός έδωσε «φτερά» στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, η οποία έδειξε σε γενικές γραμμές ότι ήθελε τη νίκη περισσότερο από τον αντίπαλό της και τελικά την πήρε, μπαίνοντας για τα καλά στη μάχη του τίτλου.

Ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα στα πρώτα λεπτά και στο 8΄ είχε την πρώτη του προσπάθεια προς την εστία των «πρασίνων», με το σουτ του Μανιάτη να κοντράρει στο Ζέκα και να μπλοκάρει ο Στιλ. Η «απάντηση» των «πρασίνων» ήρθε στο 12΄ με το φάουλ έξω από την περιοχή, που εκτέλεσε ο Νάνο κι έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Το ντέρμπι είχε ένταση, πάθος και δυνατά μαρκαρίσματα, αλλά ποιοτικά ήταν τραγικό με πολλά λάθη από τους παίκτες και των δύο ομάδων και καμία σημαντική φάση στην περιοχή των Στιλ και Ρομπέρτο.

Μετά το ημίωρο οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο και προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα των Πειραιωτών, που προτίμησαν στο διάστημα αυτό να μη ρισκάρουν μιας κι έβλεπαν ότι ο αντίπαλος δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός και το μηδέν στην άμυνα δεν τους… ενόχλησε διόλου.

Στο 34΄ ο Καρέλης βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά λειτούργησε ατομικά και αντί να γυρίσει στο Μπεργκ που ήταν μόνος του στο ύψος του πέναλτι προτίμησε να τελειώσει την φάση με αδύναμο σουτ που μπλόκαρε εύκολα ο Ρομπέρτο. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ζέκα βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή και πλάγια, έπιασε το σουτ που κατέληξε ψηλά άουτ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Ντουρμάζ βρέθηκε απέναντι από τον Στιλ στο 47΄ και με σχεδόν εξουδετερωμένο το γκολκίπερ των «πρασίνων» έστειλε τη μπάλα άουτ! Κι ενώ οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που «άγγιξαν» το γκολ, ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που προηγήθηκε στο 49΄, με το αυτογκόλ του Μαζουακού μετά το γύρισμα του Πράνιτς (1-0).

Το παιχνίδι μετά το γκολ… άνοιξε για τα καλά και στο 50΄ το σουτ του Λαγού βρήκε στο πόδι αμυντικού του Ολυμπιακού και κατέληξε κόρνερ. Δύο λεπτά μετά ο Μήτρογλου βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή, αλλά το τελείωμά του ήταν τραγικό. Το γκολ έδωσε την ευκαιρία στους «πράσινους» να οπισθοχωρήσουν και να «χτυπήσουν» στην κόντρα. Σε δύο φάσεις, 63΄ και 69΄ οι γηπεδούχοι απείλησαν με τους Πέτριτς και Μπεργκ (κεφαλιά άουτ).

Η κεφαλιά του Μήτρογλου στο 70΄ βρήκε το πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού κι έφυγε άουτ, στην πρώτη ευκαιρία των Πειραιωτών μετά το γκολ που δέχθηκαν. Το ντέρμπι ουσιαστικά τελείωσε στο 78΄, όταν μετά τη λάθος συννεόηση ανάμεσα στους Σαντάνα και Μιλιβόγιεβιτς, ο Πέτριτς πήρε τη μπάλα και με μονοκόματο σουτ «έγραψε» το 2-0.

Τελικά, στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντομίνγκες με δυνατό σουτ μείωσε σε 2-1, αλλά δεν υπήρχε χρόνος για τίποτα περισσότερο και το «τριφύλλι» πανηγύρισε την 11η συνεχόμενη νίκη του.

Διαιτητής: Αν.Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Καρέλης, Λαγός, Νάνο, Ζέκα, Σίλντενφελντ – Σαντάνα, Χάρα, Μανιάτης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου):
Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Λαγός (76΄ Μέντες), Πράνιτς, Ζέκα, Πέτριτς (90΄ Κλωναρίδης) , Καρέλης (62΄ Ατζαγκούν), Μπεργκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Β.Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουακού, Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης (65΄ Χάρα), Ντουρμάζ (85΄ Αφελάι), Ντοσεβί (75΄ Τσόρι Ντομίνγκες), Μήτρογλου.

Live Blog Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (25η αγωνιστική)

Προϊστορία

Είκοσι μία νίκες μετράει ο Παναθηναϊκός ως γηπεδούχος με αντίπαλο τον Ολυμπιακό σε όλες τις διοργανώσεις. Από εκεί και πέρα, 26 ματς έχουν λήξει ισόπαλα και 18 έχουν πάρει οι Πειραιώτες. Στα τελευταία πέντε πρόσφατα παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός έχει μόλις μία νίκη, άλλος ένας αγώνας έχει λήξει ισόπαλος και οι «ερυθρόλευκους» έχουν τρεις επιτυχίες.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 25ης αγωνιστικής:

Πανθρακικός-Παναιτωλικός 0-0

Καλλονή-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
(3΄ Πετρόπουλος)

Βέροια-ΠΑΟΚ 1-3
(61΄ Ντουμίτρου – 10΄ Περέιρα, 28΄ Βίτορ, 42΄ Νομπόα)

Νίκη Βόλου-Ξάνθη 0-3 (α.α.)

Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ 6-1
(4΄, 41΄, 79΄ Μπαράλες, 45΄, 66΄ Μάσα, 90’+ Πάρα-88′ πεν. Λαμπρόπουλος)

Πανιώνιος-Λεβαδειακός 1-0
(80′ Οικονόμου)

Πλατανιάς-Κέρκυρα 1-1
(49′ Τετέ-28′ Φάμπιο)

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1
(49΄αυτ. Μαζουακού, 78΄ Πέτριτς – 90΄+7 Ντομίνγκες)

Εργοτέλης-Ατρόμητος 23/2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ. ΒΑΘ.
1. Ολυμπιακός 25 58
2. Παναθηναϊκός 25 55
3. ΠΑΟΚ 25 50
4. Αστέρας Τρίπολης 25 44
5. Παναιτωλικός 25 42
6. ΠΑΣ Γιάννινα 25 37
. Ξάνθη 25 37
8. Ατρόμητος 23 34
. Βέροια 25 34
10. Καλλονή 25 31
. Κέρκυρα 25 31
12. Πανθρακικός 25 28
. Πανιώνιος 25 28
14. Πλατανιάς Χανίων 25 27
15. Λεβαδειακός 24 22
. Εργοτέλης 24 22
17. ΟΦΗ 24 13
18. Νίκη Βόλου 25 -6

* Στον ΟΦΗ έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών
** Η Νίκη Βόλου έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα