Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 της Βέροιας στην Ημαθία και αύξησε στους πέντε βαθμούς το προβάδισμά του από τον ΠΑΟΚ, μετά την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι Μήτρογλου στο 71΄ και Ντοσεβί στο 87΄ πέτυχαν τα γκολ, ενώ οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με εννέα παίκτες, λόγω αποβολής του Μπαλάφα στο 12΄ και του Μπαργκάν στο 76΄.

Ο διαιτητής Ιωαννίδης ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής στο πρώτο ημίχρονο. Στο 12΄ απέβαλε τον Μπαλάφα για διαμαρτυρία αφήνοντας τη Βέροια με 10 παίκτες για το υπόλοιπο του αγώνα.

Στο 24΄ αρνήθηκε πέναλτι στον Ολυμπιακό, όταν ο Ελαμπντελαουϊ ανατράπηκε καθαρά στην περιοχή από τον Μπαργκάν. Ενδιάμεσα οι γηπεδούχοι, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, έχασαν την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου 45λέπτου, όταν ο Μπατιόν με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μέγιερι.

Ο Ολυμπιακός σταδιακά αύξησε την πίεσή του και στο 57΄ η βολίδα του Φορτούνη έφυγε ελάχιστα άουτ από το αριστερό «παραθυράκι» του Καντιμοίρη. Ομως, στο 63΄ η Βέροια έχασε σίγουρο γκολ, όταν ο Ντουμίτρου προτίμησε να τελειώσει μόνος μια φάση, χωρίς να δει τον Καλτσά που περίμενε απλώς για να «σπρώξει» τη μπάλα στα δίχτυα.

Η λύση για τους «ερυθρόλευκους» βρέθηκε στο 71΄ από «μαγική» ασίστ του Φορτούνη στον Μήτρογλου και υποδειγματικό πλασέ του πρώτου σκόρερ, που έφερε την ομάδα του σε θέση ισχύος.

Το ματς ουσιαστικά τελείωσε στο 76΄ όταν αποβλήθηκε και ο Μπατιόν με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ακόμα μια αυστηρή απόφαση του διαιτητή, που είχε ως αποτέλεσμα να οξυνθούν τα πνεύματα στον αγωνιστικό χώρο και να προκληθεί ένταση μεταξύ των παικτών. Ευτυχώς, δεν υπήρξε συνέχεια.

Το τελικό 0-2 διαμόρφωσε ο Ντοσεβί με κοντινό πλασέ, μετά από σύγχυση στην περιοχή των γηπεδούχων.

Διαιτητής: Ιωαννίδης (Αργολίδας)

Κίτρινες: Ντουμίτρου, Μπαλάφας, Μπατιόν, Οστοϊτς – Μήτρογλου, Σιόβας, Κασάμι

Κόκκινη: Μπαλάφας (12΄), Μπατιόν (76΄-δεύτερη κίτρινη)

ΒΕΡΟΙΑ (Χοσέ Γκρανέρο):
Καντιμοίρης, Βέρτζος, Μπράβο (68΄ Γεωργιάδης), Μαλόν, Όστοϊτς, Μπαλάφας, Βεργώνης (75΄ Ναζλίδης), Μπατιόν, Ντουμίτρου (68΄ Βάθκεθ), Μπαργκάν, Καλτσάς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίτορ Περέιρα):
Μέγιερι, Ελαμπντελαουϊ, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουάκου (62΄ Χάρα), Μανιάτης, Κασάμι, Αφελάι (62΄ Ντομίνγκες), Ντοσεβί, Φορτούνης (73΄ Ντουρμάζ), Μήτρογλου