Το πρώτο εισιτήριο της ημέρα για τους «8» του Κυπέλλου πήρε ο Πανιώνιος, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το 2-1 της προηγούμενης εβδομάδας στην Νέα Σμύρνη και σε συνδυασμό με το ισόπαλο αποτέλεσμα της Τετάρτης στη Βέροια (1-1), άφησε εκτός συνέχειας την τοπική ομάδα.

Τα Χανιά απέκλεισαν στα πέναλτι τον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού ο κανονικός αγώνας και η παράταση έληξαν με 1-2 υπέρ των Χανίων, όσο και το σκορ του πρώτου αγώνα υπέρ του ΠΑΣ.

Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός, συνέτριψε 8-0 τον Τύρναβο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν τέσσερα γκολ πριν συμπληρωθεί το ημίωρο, με τους Μιλιβόγεβιτς (8΄, 25΄), Διαμαντάκο (11΄), Μπουχαλάκη (17΄), ακολούθησε χατ-τρικ του Ντουρμάζ στο β΄ ημίχρονο (55΄,57΄,82΄), ενώ το σκορ έκλεισε ο Φουστέρ στο 85΄ με πέναλτι.

Με ρυθμούς… πολυβόλου, ο Ολυμπιακός παρέδωσε μαθήματα επιθετικού ποδοσφαίρου για περίπου 30 λεπτά και ήταν κρίμα που δεν τον απόλαυσαν περισσότεροι φίλοι του.

Η δυναμικότητα του αντιπάλου και το γεγονός ότι η πρόκριση είχε κριθεί (0-3 στον Τύρναβο), κράτησαν τον κόσμο μακριά από το φαληρικό στάδιο.

Ετσι, δεν είδαν τις «ερυθρόλευκες ομοβροντίες» που ξεκίνησαν με το δοκάρι του Φορτούνη με φάουλ στο 5΄, για να ακολουθήσουν τα γκολ του Μιλιβόγεβιτς (8΄ και 25΄ με κεφαλιές από σέντρες Ντουρμάζ), του Διαμαντάκου (11΄-σουτ) και του Μπουχαλάκη (17΄-σουτ).

Στο διάστημα αυτό, ο τερματοφύλακας του Τυρνάβου, Μάλτζαρης, πραγματοποίησε τουλάχιστον τρεις εξαιρετικές επεμβάσεις στις προσπάθειες των Ντουρμάζ (1΄), Φορτούνη (21΄) και Μπενίτες (31΄).

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν η σειρά του Τζίμι Ντουρμάζ να δώσει το δικό του «σόου». Μετά τις ασίστ που μοίρασε νωρίτερα, φόρτωσε την εστία του Τυρνάβου με ακόμα τρία γκολ, τα δύο πρώτα με απευθείας φάουλ στο 55΄ και το 57΄ και το τρίτο με σουτ στο 82΄.

Το τελικό 8-0 διαμόρφωσε ο Φουστέρ με πέναλτι που κέρδισε ο Σαλίνο. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε ο Φράνκο Χάρα, πραγματοποιώντας την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα των πρωταθλητών.

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίτορ Περέιρα): Μέγιερι, Σαλίνο, Βούρος, Γιαννούλης (58΄ Πελέ), Μαζουακού (46΄ Φουστέρ), Μπουχαλάκης, Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ, Φορτούνης, Διαμαντάκος (46΄ Χάρα), Μπενίτες.

Τύρναβος (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Μάλτζαρης (46΄ Ντάλλας), Κισκαμπάνης, Καραμανλής, Σιατράς (26΄ Παπασάββας), Χαλούλος, Εμμανουήλ, Γεωργίου, Αλεξίου (63΄ ‘Οτα), Σουλιώτης, Στεριανός, Ιβανίδης.