Ημέρα εκπλήξεων η Τρίτη στο Κύπελλο, αφού ο Αστέρας Τρίπολης γνώρισε την ήττα-αποκλεισμό από τον Ηρακλή (Αστέρας Τρίπολης – Ηρακλής 0-1) και σε συνδυασμό με την ισοπαλία των δύο ομάδων στο Καυτανζογλειο ο «γηραιός», πήρε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου με 2-1 συνολικό σκορ.

Εισιτήριο για την επόμενη φάση πήρε και ο ΟΦΗ, ο οποίος επικράτησε και στον δεύτερο αγώνα του επί του Πανθρακικού (ΟΦΗ – Πανθρακικός 1-0) και με συνολικό σκορ το 4-0 προκρίθηκε εύκολα.

Έκπληξη έκανε και ο Απόλλωνας Σμύρνης, ο οποίος συνέτριψε τον Λεβαδειακό (Λεβαδειακός – Απόλλων Σμύρνης 1-4), στη Λιβαδειά και προκρίθηκε πανηγυρικά στα προημιτελικά με συνολικό σκορ 5-2.

Το σημερινό πρόγραμμα:

ΟΦΗ – Πανθρακικός 1-0 (3-0) συνολικό σκορ 4-0

Λεβαδειακός – Απόλλων Σμύρνης 1-4 (1-1) συνολικό σκορ 2-5

Αστέρας Τρίπολης – Ηρακλής 0-1 (1-1) συνολικό σκορ 1-2

Μισοδιαλυμένος και… στους «8» του Κυπέλλου ο ΟΦΗ

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας για δεύτερη σερί χρονιά πήρε ο ΟΦΗ. Οι Κρήτες επικράτησαν του Πανθρακικού στο Ηράκλειο με 1-0 (πρώτο ματς 4-0) και με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο εξασφάλισαν την παρουσία τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Λαμπρόπουλος στο 13`.

Η ομάδα του Αναστόπουλου, δεν απειλήθηκε σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα από τον Πανθρακικό, ο οποίος και σήμερα αγωνίστηκε με πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή του.

Στο 5ο λεπτό από την σέντρα του Μονιάκη, ο Λαμπρόπουλος πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι πριν περάσει άουτ. Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Λαμπρόπουλος με εξαιρετική ατομική ενέργεια, παραβίασε με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή την εστία του Πασχαλάκη, γκολ που έμελλε να είναι και το μοναδικό στην αναμέτρηση.

Ο ΟΦΗ θα μπορούσε να έχει διπλασιάσει τα τέρματά του στο 82ο λεπτό, όμως το σουτ του Τζορτζ από καλή θέση πέρασε έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη, ο oποίος αντέδρασε εξαιρετικά και στο σουτ του Κουτσιανικούλη στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Διαιτητής: Λιαχούδης (Μακεδονίας)

Κίτρινες κάρτες: Μανιδάκης – Μουζασβίλι, Ηλιάδης

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Λόρια, Μπολάκης, Φαζός, Δαμιανάκης, Μονιάκης (62` Μανιδάκης), Μακρής, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος (75` Τζορτζ), Γκιόργκι (36` λ.τ. Κουτσιανικούλης), Μαραθιανός, Ροβίθης.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ρόκα): Πασχαλάκης, Φραγκούλης, Ψάλτης, Μουζασβίλι, Γκουτσίδης, Ηλιάδης, Παπαγεωργίου (69` Μελίσσης), Μάρτινς, Ζδράβος, Μπαλδά, Χασομέρης (69` Μεχία).

Ο Απόλλωνας συνέτριψε και «πέταξε» εκτός τον Λεβαδειακό

Ο Απόλλωνας πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, αφού στον 2ο αγώνα για τη φάση των «16» της διοργάνωσης, σημείωσε μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 4-1 επί του Λεβαδειακού.

Ο πρώτος αγώνας στη Ριζούπολη είχε λήξει ισόπαλος 1-1. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Χατζής (16΄), Κοτσώνης (19΄), Αρσιτς (57΄) και Ανγκούλο (89΄), ενώ για τους γηπεδούχους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μάτζιος στο 17΄.

Στο 16ο λεπτό άνοιξε το σκορ ο Απόλλωνας με τον Χατζή, ο οποίος μετά από ενέργεια του Ηρακλή, έκανε από κοντά το 0-1. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο αμέσως επόμενο λεπτό (17΄) με γυριστό σουτ του Μάντζιου, από σέντρα του Μιλιάζες.

Ο Απόλλωνας όμως, είχε και πάλι τον τρόπο να αντιδράσει δύο λεπτά αργότερα (19΄ ), όταν ο Κοτσώνης με κεφαλιά έκανε το 1-2 μετά από εκτέλεση φάουλ του Λαγού.

Στο Β΄ ημίχρονο ο Λεβαδειακός προσπάθησε για την ισοφάριση και στο 53΄ ο Μιλάζες με εκτέλεση φάουλ είχε κάθετο δοκάρι.

Ο Απόλλωνας ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις του και το απέδειξε στο 54΄, όταν σε πλασέ του Ανγκούλο, η μπάλα επίσης προσέκρουσε στο δοκάρι του Λεβαδειακού. Και σαν μην έφτανε αυτό, στο 57΄ έκανε το 1-3 και «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση. Σκόρερ ο Αρσιτς, ο οποίος με σουτ εκμεταλλεύτηκε μπαλιά του Λίτση και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Στρατηλάτη.

Το ματς ουσιαστικά έγινε διαδικαστικού χαρακτήρα στη συνέχεια με τον Απόλλωνα να παίρνει τη σπουδαία πρόκριση με ένα ακόμη τέρμα το οποίο σημείωσε στο 89΄ ο Ανγκούλο από κοντά μετά από επέμβαση του Σραατηλάτη σε σουτ του Βασιλαντωνόπουλου.

Αξίζει να αναφέρουμε ακόμη, την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Μάτζιο, ο οποίος χτύπησε εκτός φάσης τον Κοτσώνη, και στον Ψιάνο στο 83΄, ο οποίος αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση.

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Κίτρινες: Σάντσεζ, Μιλοσάβλιεφ, Σκέμπης / Βάντερσον, Λαγός, Κοτσώνης, Πίτκας, Χατζής

Κόκκινες: Μάντζιος (70΄) / Ψιάνος (82΄ 2η κίτρινη)

Λεβαδειακός (Σ. Παντελίδης): Στρατηλάτης, Σκέμπης, Μάντζιος, Μάγκας, Ζίτο (46΄ Γκόμες), Βούκσεβιτς, Σάντσεζ, Πίντερ, Μιλοσάβλιεφ (76΄ Σοτέλο), Μιλιάζες, Μπουσταμάντε (59΄ Γιακουμάκης).

Απόλλων Σμύρνης (Α. Βοσνιάδης): Πίτκας, Ψιάνος, Κοτσώνης, Γεωργίου, Λίτσης, Χατζής, Ηρακλής, Βάντερσον (33΄ Βασιλαντωνόπουλος), Λαγός (68΄ Φαρία), Άρσιτς (87΄ Κύργιας), Ανγκούλο.