Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στα χαρακώματα έχοντας απέναντί του τους ιδιοκτήτες των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού. Οι Ερυθρόλευκοι θεωρούν ότι οι κ.κ. Σαββίδης, Μελισσανίδης, Αλαφούζος απειλούν τα συμφέροντά τους. Αραγε είναι τόσο μεγάλη η παντοδυναμία του Ολυμπιακού που ελέγχει τους πάντες και τα πάντα και έχει βάλει στην τροπαιοθήκη του 41 Κύπελλα που αντιστοιχούν σε τίτλους πρωταθλήματος;
Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης έχει πετύχει το απόλυτο επί προεδρίας του με την κατάκτηση τεσσάρων σερί τίτλων και οδεύει για τον πέμπτο! Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία 18 χρόνια οι Πειραιώτες έχουν πανηγυρίσει την κατάκτηση 16 τίτλων αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη από τη συμμετοχή στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Μετά τα πέτρινα χρόνια (1987-1996) ο Σωκράτης Κόκκαλης προχώρησε στο χτίσιμο της αυτοκρατορίας του Ολυμπιακού εντός συνόρων. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο πρώτος δεν θέλει να είναι κομπάρσος σε κέντρα αποφάσεων που αφορούν την ΕΠΟ, τη Σούπερ Λιγκ, την ΚΕΔ. Οι Ερυθρόλευκοι θεωρούν ότι έχουν ζήσει στο πετσί τους την αδικία (10 χρόνια χωρίς τίτλο) και οι κ.κ. Κόκκαλης, Μαρινάκης προχώρησαν σε κινήσεις εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου με σκοπό να κάνουν άτρωτο τον Ολυμπιακό.
Η συμμαχία των τριών έχει λοιπόν στόχο τον κ. Μαρινάκη και την εκθρόνιση του Ολυμπιακού από την κορυφή. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ερυθρόλευκης ΠΑΕ μετά την πρώτη φιέστα (2011) έχει δώσει υπόσχεση ότι ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει 20 τίτλους! Ο κ. Μαρινάκης δεν έχει σταματήσει να εξαπολύει επιθέσεις με ανακοινώσεις στα αφεντικά των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού.
Η τελευταία είχε και πολιτικές προεκτάσεις. Με αφορμή την απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων του Ολυμπιακού στον αγώνα Κυπέλλου με τον Τύρναβο στο Αλκαζάρ, η διοίκηση της Ερυθρόλευκης ΠΑΕ σημείωσε ότι «για μία ακόμα φορά η πολιτεία και οι εκπρόσωποί της φέρονται με εχθρότητα στον κόσμο του Ολυμπιακού σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις φιλάθλων».
Ο Ολυμπιακός καταφέρθηκε εναντίον του υφυπουργού Πολιτισμού κ. Ανδριανού, χαρακτηρίζοντάς τον «ανίκανο για τον νόμο-έκτρωμα, που είχε γραφτεί στα υπόγεια του ΣΚΑΪ και της AEGEAN και δεν πρόλαβε να τον περάσει». Παράλληλα κατηγόρησε τον κ. Ανδριανό ότι «πήρε μια απόφαση-έκτρωμα και την ίδια ημέρα επέτρεψε σε κάποιους (σ.σ. Ξάνθη – ΠΑΟ) να ταξιδεύουν ανενόχλητοι».
Από την επίθεση του Ολυμπιακού δεν γλίτωσε ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας κ. Ντζιοβάρας ο οποίος κατηγορήθηκε ότι «δεν είχε την ικανότητα να αναλάβει την ευθύνη ενός αγώνα Τυρνάβου – Ολυμπιακού».
Τα τελευταία χρόνια ο κ. Μαρινάκης όταν προκλήθηκε από τους κ.κ. Σαββίδη, Μελισσανίδη, Αλαφούζο δεν δίστασε να κάνει μετωπική επίθεση. «Εμείς έχουμε πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε τους φόρους που μας αναλογούν χωρίς παζάρια και εκπτώσεις. Ο κ. Σαββίδης πρέπει να σεβαστεί τους ελληνικούς νόμους και να πάψει να φέρεται ως αποικιοκράτης ακόμη και μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, δίνοντας εκβιαστικά τελεσίγραφα στην ελληνική κυβέρνηση» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ολυμπιακός (17/3/2014) πριν από τους αγώνες με τον ΠΑΟΚ για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Επιπλέον ο Ολυμπιακός κατηγόρησε τον κ. Σαββίδη ότι «χρησιμοποιεί τον ΠΑΟΚ ως όχημα για τις επιχειρηματικές κινήσεις του» και τον προέτρεψε να βγάλει στη δημοσιότητα το «πόθεν έσχες»!

Ο «γελωτοποιός» και ο «μανιοκαταθλιπτικός»
Η συνέντευξη Τύπου του κ. Δημήτρη Μελισσανίδη που είχε στόχο τον Ολυμπιακό και τον κ. Μαρινάκη δεν έμεινε αναπάντητη από τους Πειραιώτες. Σε ανακοίνωση του Ολυμπιακού (20/11/2014) χαρακτήρισε γελωτοποιό τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ και απείλησε με μηνύσεις.
Οσον αφορά τον κ. Αλαφούζο, ύστερα από όσα είπε σε Γενική Συνέλευση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, ο Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση (19/10/2014), στην οποία τον χαρακτήρισε «μανιοκαταθλιπτικό συκοφάντη με βεβαρημένο ποινικό μητρώο που για τις πράξεις του και τα λεγόμενά του θα μιλήσει η Ελληνική Δικαιοσύνη».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ