Ο… μισοδιαλυμένος ΟΦΗ επιβλήθηκε 4-0 του Πανθρακικού στην Κομοτηνή, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας, και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα είναι σε θέση να «κατεβάσει» ομάδα στη ρεβάνς της προσεχούς Τρίτης (27/1).

Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με τα «δεύτερα», αλλά ακόμη κι έτσι κανείς δεν περίμενε ότι θα γνώριζαν τη συντριβή από τους Κρήτες, που ταξίδεψαν στην Κομοτηνή με μόλις 14 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων τουλάχιστον τρεις είναι «υπ’ ατμόν».

Όμως ο ΟΦΗ ήταν από το ξεκίνημα του ματς καλύτερος, προηγήθηκε στο 19΄ με εξαιρετικό σουτ του Λαμπρόπουλου έξω από την περιοχή και διπλασίασε τα τέρματά του στο 28΄ με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Μερεμπασβίλι.

Δύο λεπτά αργότερα ο Τζορτζ έφυγε στην αντεπίθεση, πέρασε τον τερματοφύλακα Πασχαλάκη που είχε βγει πολύ μακριά από την εστία του και έστειλε άνετα τη μπάλα στα δίχτυα και στο 57΄ ο Κοσταρικανός πέτυχε το δεύτερο προσωπικό γκολ του, μετά από ωραία προσπάθεια και ασίστ του Κουτσιανικούλη.

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Κίτρινες: Ηλιάδης

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μάνουελ Ρόκα): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Χασομέρης (64΄ Κάσες), Ζδράβος-Ρίζος, Ηλιάδης, Ψάλτης, Αράμπα, Γκουτσίδης, Λίτσκας (6΄ Μεχία), Φραγκούλης, Ποτουρίδης.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Λόρια, Δαμιανάκης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (61΄ Μανιδάκης), Τζορτζ, Ροβίθης, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Μερεμπασβίλι (75΄ Μαραθιανός), Μπολάκης, Φαζός.

ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

============= Α΄αγ. Β΄αγ.

Πανθρακικός-ΟΦΗ 0-4 27/1

Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης 1-1 27/1

Απόλλων Σμύρνης-Λεβαδειακός 1-1 27/1

Πανιώνιος-Βέροια 2-1 28/1

ΑΟ Χανιά-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 28/1

Τύρναβος-Ολυμπιακός 0-3 28/1

Ξάνθη-Παναθηναϊκός 1-1 29/1

Κέρκυρα-ΑΕΚ 1-1 29/1