Αυξήθηκε, με απόφαση του αθλητικού δικαστής του ΕΣΑΚΕ, με επιπλέον δέκα μήνες το διάστημα της υποχρεωτικής απουσίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από τα γήπεδα, επειδή δεν συμμορφώθηκε με την προγενέστερη ποινή και εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ στην αναμέτρηση των «πρασίνων» με τον ΑΓΟ Ρεθύμνου, της 9ης Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Α1.

Στο μεταξύ, ο αθλητικός δικαστής αποφάσισε την απαλλαγή του ιδιοκτήτη της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, Γιώργου Αγγελόπουλου, και της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ για τη μη αρχική συμμόρφωσή του να ανακαλέσει όσα είχε πει για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο κατά τη media day των Πειραιωτών την 1η Οκτωβρίου.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος ανακάλεσε τα δυσφημιστικά σχόλια παρουσία του αθλητικού δικαστή και ως εκ τούτου απαλλάχθηκε, αλλά η εξέλιξη αυτή δεν άφησε ικανοποιημένο το περιβάλλον του πρώην προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που ζητά δημόσια ανάκληση.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ:

«Επιβάλλεται:

1) Στον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο Πρόεδρο της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ, ως αθλητικό παράγοντα στον οποίο προγενέστερα επεβλήθη ποινή και ο οποίος υπέπεσε, εντός διετίας από την επιβολή της, σε νέα παράβαση από τις προβλεπόμενες στον παρόντα κανονισμό, ποινή απαγόρευσης εισόδου σε όλα τα γήπεδα που διεξάγονται αγώνες του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης, διάρκειας δέκα μηνών (10) μηνών, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με το ΡΕΘΥΜΝΟ της 9-11-2014 και

2) Στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ για την πράξη του Προέδρου της ΚΑΕ κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, πρόστιμο 64.000,00€, για τον ως άνω αγώνα.

Απαλλάσσεται:

α) Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ για την πράξη της μη συμμόρφωσης του Ιδιοκτήτη της, Γεωργίου Αγγελόπουλου προς την υπ’ αριθ. 58/18-11-2014 απόφαση του παρόντος ΜΔΟ και

β) ο Γεώργιος Αγγελόπουλος, ιδιοκτήτης της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ για την πράξη της μη συμμόρφωσής του προς την ως άνω απόφαση».

ΚΑΕ ΠΑΟ: «Για εμάς δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ανάκληση»

Η απαλλαγή της ΚΑΕ Ολυμπιακός και του Γιώργου Αγγελόπουλου από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ, προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Οι Πράσινοι με ανακοίνωσή τους καλούν τον εκ των ιδιοκτητών του Ολυμπιακού να ανακαλέσει δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν κατά του Τριφυλλιού, ενώ υποστηρίζουν ότι οι Ερυθρόλευκοι ιδιοκτήτες «απολαμβάνουν πρωτοφανή προνόμια προστασίας και ατιμωρησίας από τις αρμόδιες Αρχές».

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

«Tο θέατρο του παραλόγου εξακολουθεί αλλά ως ΚΑΕ Παναθηναϊκός δηλώνουμε απερίφραστα ότι αρνούμαστε να παρουσιαστούμε δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα που θα προσμένουμε ίσως… κάποιο θαύμα!

Την ίδια στιγμή που η διαδικασία εξόντωσης και οικονομικής αιμορραγίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου καλά κρατούν, η ιδιοκτησία της ΚΑΕ Ολυμπιακός εξακολουθεί να απολαμβάνει πρωτοφανή προνόμια προστασίας και ατιμωρησίας από τις αρμόδιες Αρχές.

Το τελευταίο επεισόδιο αυτής της φαρσοκωμωδίας διαδραματίστηκε το τελευταίο 24ωρο… Ο εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Αγγελόπουλος, κατόπιν της προκλητικής αδιαφορίας που είχε επιδείξει στην απόφαση του ΜΔΟ του ΕΣΑΚΕ την 18η Νοεμβρίου του 2014 που τον καλούσε να ανακαλέσει τις δημόσιες δυσμενείς κρίσεις του της 1η Οκτωβρίου 2014, κλήθηκε εκ νέου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη μη συμμόρφωσή του στην απόφαση.

Την Τρίτη 23/12/2014 ο Γιώργος Αγγελόπουλος φέρεται να ανακάλεσε στον Αθλητικό Δικαστή τα όσα είχε πει με αποτέλεσμα να απαλλαγεί όπως ενημερωθήκαμε από την απόφαση του ΜΔΟ του ΕΣΑΚΕ της 24ης Δεκεμβρίου του 2014.

Για εμάς δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ανάκληση! Πουθενά δεν διαβάσαμε ή ακούσαμε δήλωση ανάκλησης ενώ παράλληλα η ΚΑΕ Ολυμπιακός (ανεπίσημα βέβαια) διαψεύδει διαρκώς ότι συνέβη κάτι τέτοιο στον Αθλητικό Δικαστή. Αυτό είναι εμφανές στον σημερινό Τύπο όπως και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Τα όσα απαράδεκτα και συκοφαντικά είχαν ειπωθεί μπροστά σε πλήθος δημοσιογράφων, καμερών και εκατομμυρίων τηλεθεατών και ακροατών την 1η Οκτωβρίου 2014 ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να ανακληθούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ουδέποτε αποδέχθηκε ότι έγινε ανάκληση, ουδέποτε γνωστοποίησε ότι υπήρξε ανάκληση κι αυτό δεν μπορεί να το αγνοήσει κανείς. Με την διαμορφωθείσα κατάσταση παραχωρείται ακόμη περισσότερο «έδαφος» στους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός ώστε να εξακολουθήσουν τις προσβολές, τις συκοφαντίες και τα ψεύδη, δυναμιτίζοντας διαρκώς το κλίμα. Γιατί να μην το κάνουν από τη στιγμή που απολαμβάνουν μοναδικών προνομίων προστασίας και ατιμωρησίας;

Απαιτούμε άμεσα από το ΜΔΟ του ΕΣΑΚΕ αλλά και τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός να πράξουν τα δέοντα και να υπάρξει δημόσια δήλωση ανάκλησης από τον Γιώργο Αγγελόπουλο.

Μέχρι να συμβεί αυτό, το θέμα για εμάς δεν θα έχει κλείσει».