Ο ΠΑΟΚ άφησε πίσω του την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς νίκησε 2-1 τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία, στο τελευταίο σημερινό παιχνίδι για τη 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας, στην οποία βρισκόταν από το Σάββατο ο Ολυμπιακός.

Τα τέρματα για τον «Δικέφαλο του Βορρά» πέτυχαν οι Τζαβέλλας (12΄) και Περέιρα (51΄), ενώ οι «πράσινοι» μείωσαν στο 80΄ με τον Κονέ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες αγωνίζονταν από το 23΄ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής των Μάντζιου και Τζαβέλλα με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ύστερα από ένα πρώτο δεκάλεπτο χωρίς κάτι αξιόλογο, ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να «ανοίξει το σκορ». Μετά από φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή του Λεβαδειακού, ο Αθανασιάδης «βρήκε» με κεφαλιά τον Τζαβέλλα, ο οποίος με σουτ «έγραψε» το 0-1 στο 12΄. Στο 22΄ Μάντζιος και Τζαβέλλας ήρθαν στα χέρια, μετά από λεκτικό επεισόδιο που είχαν από προηγούμενη φάση, με αποτέλεσμα να αποβληθούν αμφότεροι με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Στο 27΄ ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ του Περέιρα «σημάδεψε» το δοκάρι της εστίας του Σηφάκη. Οι Θεσσαλονικείς διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 51΄ με το σουτ του Περέιρα, ενώ ο Λεβαδειακός προσπάθησε να απειλήσει με την κεφαλιά του Κονέ στο 69΄, η οποία ωστόσο δεν βρήκε στόχο.

Τελικά, οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 80΄ με την κεφαλιά του άσου από την Ακτή Ελεφαντοστού και πίεσαν για να φτάσουν στην ισοφάριση.

Οι Σοτέλο και Μιλοσάβλιεβ δεν βρήκαν στόχο στις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν για τον Λεβαδειακό στον χρόνο που απέμεινε έως τη λήξη του αγώνα, με τον Σέρβο να κάνει ένα «χλιαρό» σουτ στο 88΄, το οποίο απέκρουσε ο Ιτάνζ και ένα δυνατό σουτ στις καθυστερήσεις, το οποίο έφυγε ψηλά άουτ, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να κρατήσει το 1-2 και να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Διαιτητές: Παππάς (Αθηνών)

Κόκκινες κάρτες: Μάντζιος (23΄) – Τζαβέλλας (23΄)

Κίτρινες: Γκόμες – Ρατς, Παπαδόπουλος, Ιτάνζ, Μαντούρο

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Σηφάκης, Σκέμπης (58΄ Γιακουμάκης), Μάντζιος, Μάγκας, Γεωργιάδης (86΄ Μανωλακάκης), Βούκσεβιτς, Τομάς, Σάντσες (31΄ Σοτέλο), Μιλοσάβλιεβ, Κονέ, Γκόμες.

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ρατς, Αθανασιάδης, Τζαβέλλας, Βίτορ (62΄ Ποζατζίδης), Μαντούρο, Κάτσε, Περέιρα (89΄ Σαββίδης), Σαλπιγγίδης, Παπαδόπουλος (54΄ Γκολάσα).


Πανιώνιος – Ατρόμητος 2 -2

Γκολ και θέαμα πρόσφεραν στη Νέα Σμύρνη Πανιώνιος και Ατρόμητος. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται δύο φορές με τον Ναπολεόνι (14΄, 40΄) και τους γηπεδούχους να «απαντούν» ισάριθμες με τον Κολοβό (33΄-πέναλτι και 46΄).

Από το 32΄ οι Περιστεριώτες αγωνίζονταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κοντοέ με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ο Ατρόμητος, ο οποίος ξεκίνησε καλύτερα το ματς και στο 4΄ απείλησε με τον Ναπολεόνι, ήταν η ομάδα που προηγήθηκε στο 14΄. Από σέντρα που έκανε ο Ούμπιδες, ο Παπαδόπουλος αιφνιδιάστηκε και δεν απομάκρυνε σωστά τη μπάλα, με αποτέλεσμα ο Ναπολεόνι από πολύ κοντά να τη στείλει στα δίχτυα και να πετύχει το 4ο εφετινό γκολ του (0-1).

Το ματς «άνοιξε» για τα καλά στη συνέχεια, με την μπάλα να παίζεται πάνω κάτω και τις δύο ομάδες να παίζουν επιθετικά. Οι Περιστεριώτες είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά στο 32΄ τα πάντα άλλαξαν.

Από λάθος συνεννόηση του Ταυλαρίδη με τον Κοντοέ, ο τελευταίος ανέτρεψε τον Μπουμάλ στην περιοχή και ο Καλογερόπουλος υπέδειξε το πέναλτι, ενώ απέβαλε και τον αμυντικό του Ατρόμητου με απευθείας κόκκινη κάρτα (τελευταίος παίκτης).

Ο Κολοβός εκτέλεσε την «εσχάτη των ποινών» και ισοφάρισε στο 33΄ (1-1). Κι ενώ θα περίμενε κανείς από τους γηπεδούχους να πιέσουν για το δεύτερο γκολ, στο 40΄ ο Κούρος, μόλις ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο γήπεδο, έβγαλε από αριστερά τη σέντρα και ο Ναπολεόνι με διπλή προσπάθεια έβαλε ξανά μπροστά τους φιλοξενούμενους (1-2).

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους «κυανέρυθρους» ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Πριν κλείσει το πρώτο λεπτό, από την ατομική προσπάθεια του Ιμπαγάσα και την ασίστ… μισό γκολ του Αργεντινού, ο Κολοβός πέτυχε το 2-2. Στο 52΄ ο Γιάννου λίγο έλειψε να σημειώσει το γκολ της χρονιάς με ανάποδο ψαλίδι, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι (ασίστ Ιμπαγάσα).

Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων (ιδιαίτερα) το σκορ δεν άλλαξε. Για τον Πανιώνιο ήταν η 2η εφετινή εντός έδρας ισοπαλία, όπως και για τον Ατρόμητο μακριά από το Περιστέρι.

Διαιτητής: Χ. Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Κόκκινες: 33΄ Κοντοές

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Παντίδος, Σιώπης, Αργυρόπουλος (85΄ Πάνος), Τασουλής, Οικονόμου, Μητρόπουλος (80΄ Φούντας), Ιμπαγάσα, Κολοβός, Μπουμάλ (67΄ Μασούρας), Γιάννου.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Ταυλαρίδης, Νάστος, Κοντοές, Φυτανίδης, Αγκουαζί, Πίτου Γκαρσία (90΄ Γεωργίου), Ούμπιδες (39΄ Κούρος), Μπρίτο (54΄ Δημούτσος), Ναπολεόνι, Παπάζογλου.

Αστέρας Τρίπολης – Ξάνθη 2 – 1

Δύο αντεπιθέσεις ήταν αρκετές για τον Αστέρα Τρίπολης να επικρατήσει της Ξάνθης με 2-1 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ο Γιαννιώτας στο 6΄ και ο Μάσα στο 58΄ ήταν οι σκόρερ των Αρκάδων, που διατήρησαν το αήττητο της έδρας τους (4 νίκες, 3 ισοπαλίες), ενώ αγνοούν την ήττα εδώ και 6 αγωνιστικές. Το γκολ της Ξάνθης πέτυχε στο 81΄ ο Κλέιτον με πέναλτι.

Για ακόμη μία φορά το σύστημα του Στάικου Βεργέτη απέδωσε καρπούς. Μετά το γρήγορο γκολ που πέτυχαν οι γηπεδούχοι, έδωσαν χώρο στον αντίπαλό τους κι έκαναν αυτό που γνωρίζουν πολύ καλά από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Με πολλά προβλήματα στο κέντρο της άμυνας, η Ξάνθη γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από 4 σερί νίκες.

Πριν καλά-καλά «ζεσταθούν» οι δύο ομάδες, ο Αστέρας Τρίπολης άνοιξε το σκορ. Από τη μακρινή μπαλιά του Σανκαρέ, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Ξάνθης ολιγώρησε κι ο Γιαννιώτας με πλασέ πέτυχε το 1-0. Ο ίδιος παίκτης, στο 16΄, έπιασε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή κι ανάγκασε τον Κυριακίδη σε πολύ δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ.

Παρά το γρήγορο γκολ των Αρκάδων και τη διάθεση που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα και της Ξάνθης για να παίξουν γρήγορα και να επιτεθούν, το αποτέλεσμα δεν ήταν ανάλογο. Πέρα από το σουτ του Ομπόντο στο 37΄ που έφυγε άουτ, οι «ακρίτες» δεν απείλησαν άλλη φορά την εστία του Κοσίτσκι, ενώ παράλληλα κάτι ανάλογο έγινε κι από την πλευρά των γηπεδούχων, που μετά την φάση του 16ου λεπτού, έριξαν περισσότερο βάρος στα μετόπισθεν, παρά στο πώς θα επιτεθούν για να πετύχουν και δεύτερο τέρμα.

Ο Αστέρας αποδείχθηκε πάρα πολύ αποτελεσματικός και στο δεύτερο μέρος και στην τρίτη του τελική προσπάθεια στο παιχνίδι πέτυχε το 2-0. Νέα αδράνεια στο κέντρο της άμυνας της Ξάνθης, στο 58΄, ο Μάσα βγήκε στην πλάτη των Γούτα και Καρυπίδη και με… όπλο την ταχύτητά του μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε ιδανικά τον Κυριακίδη (2-0).

Το παιχνίδι πήρε… φωτιά στο τελευταίο δεκάλεπτο, καθώς στο 81΄ η Ξάνθη μείωσε με το πέναλτι του Κλέιτον (χέρι Μουκάμ), αλλά τελικά οι γηπεδούχοι κράτησαν το προβάδισμα και πήραν τη νίκη.

Διαιτητής: Μ.Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες: Γκοϊάν, Τιε Μπι – Καρυπίδης, Λουσέρο, Μπέρτος, Φλίσκας, Κομεσίδης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Τσοκάνης, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Τιε Μπι (69΄ Μουνάφο), Κουρμπέλης, Γιαννιώτας, Μπαράλες (39΄ Μούκαμ), Νίκο Φερνάντες (83΄ Ζησόπουλος), Μάσα

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Καρυπίδης, Λισγάρας (46΄ Γούτας), Παπαστεριανός (76΄ Φλίσκας), Ομπόντο, Λουσέρο, Κλέιτον, Καπετάνος, Βασιλακάκης (76΄ Κομεσίδης)

Εργοτέλης – ΠΑΣ Γιάννινα 1 – 0

Την πρώτη νίκη του στο Παγκρήτιο και δεύτερη στο πρωτάθλημα από την έναρξη της σεζόν πέτυχε ο Εργοτέλης επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε ο Γιουσούφ στο 9ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και μόλις στο 9΄ άνοιξαν το σκορ με το δυνατό σουτ του Γιουσούφ, ο οποίος αιφνιδίασε τον Βελλίδη (1-0). Μετά το γρήγορο γκολ που πέτυχαν, οι γηπεδούχοι απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο του ματς απέναντι στον κακό ΠΑΣ, ο οποίος, πέρα από τη φάση του 42ου λεπτού με το τετ-α-τετ του Ίλιτς (έδιωξε με τα πόδια ο Καβουσάκης), δεν δικαιολόγησε σε καμία περίπτωση τη βαθμολογική θέση του (πρώτη ήττα μετά από 8 ματς).

Ο Εργοτέλης κράτησε πολύ εύκολα το «μηδέν» στην εστία του, ενώ μετά το τέρμα του Γιουσούφ είχε άλλα δύο σουτ, στο 38΄ και 39΄ (Καζναφέρης, Γιουσούφ) που δεν βρήκαν το στόχο τους.

Μέτριο ποιοτικά και από πλευράς φάσεων ήταν και το δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με μακρινά σουτ να αιφνιδιάσουν τον Βελλίδη, χωρίς να βρουν το στόχο τους, ενώ οι Ηπειρώτες δεν έβρισκαν τους διαδρόμους για να μπορέσουν να φτάσουν στην ισοφάριση. Καλύτερη στιγμή για τον ΠΑΣ στο διάστημα αυτό ήταν το δυνατό σουτ του Κοροβέση στο 89΄ που έφυγε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καβουσάκης έκανε σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Κοροβέση μέσα από την περιοχή. Οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν τη νίκη, η οποία τους δίνει το δικαίωμα να ελπίζουν σε καλύτερη συνέχεια σε ό,τι αφορά το μέλλον τους στην κατηγορία.

Διαιτητής: Α. Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Μπογκντάνοφ – Σκόνδρας

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Καβουσάκης, Τζανακάκης, Λυκογιάννης, Φίντελεφ, Γκέντσογλου, Καζναφέρης, Κοζορώνης, Ρέντζας (90+1΄ Γιοβάνοβιτς), Μπογκντάνοφ (58΄ Μπουρσέλης), Γιουσούφ, Παμλίδης (70΄ Άλαν)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Στρούνα (73΄ Ναδάλες), Σκόνδρας, Μιχαήλ, Λίλα, Αυγενικού (46΄ Κοροβέσης), Τσάβες, Τσουκαλάς, Ακόστα (58΄ Σαπαλίδης), Ίλιτς

Καλλονή – Ολυμπιακός 0 – 5

Με επιβλητική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός πέρασε με θριαμβευτικό τρόπο από τη Μυτιλήνη διαλύοντας με 5-0 την Καλλονή, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το σκορ άνοιξε στο 11΄ ο Μανιάτης, για να ακολουθήσουν στην επανάληψη άλλα τέσσερα γκολ από τους Ντομίνγκες (63΄πεν.), Μπενίτες (65΄, 73΄) και Μπουχαλάκη (78′).

Αποθεώθηκε από συμπαίκτες, αντιπάλους και όλους τους φιλάθλους στη Μυτιλήνη ο Ερίκ Αμπιντάλ στην τελευταία ποδοσφαιρική παράστασή του.

Ο Ολυμπιακός του δεύτερου μέρους ήταν ομάδα τίτλου. Πραγματοποιώντας μακράν την καλύτερη εφετινή του εμφάνιση μακριά από το «Γ.Καραϊσκάκης», το συγκρότημα του Μίτσελ υποχρέωσε την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη σε βαριά ήττα, πρώτη εφετινή εντός έδρας.

Οι πολλές απουσίες που είχαν οι γηπεδούχοι, σε συνδυασμό με το γρήγορο γκολ των Πειραιωτών, δεν τους επέτρεψαν να σταθούν με αξιώσεις απέναντι στον αντίπαλό τους, που με το «τρίποντο» αυτό πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας (ο ΠΑΟΚ παίζει αύριο στη Λιβαδειά).

Μόλις στο 2΄ οι γηπεδούχοι απείλησαν την εστία του Ολυμπιακού, με το διαγώνιο σουτ του Μίνγκα να διώχνει δύσκολα ο Ρομπέρτο. Στην πρώτη οργανωμένη του προσπάθεια ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί με την κεφαλιά του Μανιάτη στο 11΄, μετά τη σέντρα ακριβείας του Μαζουακού. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχτηκε η Καλλονή εντός έδρας από την έναρξη του πρωταθλήματος!

Το γρήγορο γκολ των φιλοξενούμενων έδωσε γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι. Στο 17΄ ο Λεοζίνιο βγήκε… φάτσα με το Ρομπέρτο, αλλά καθυστέρησε κι έδωσε την ευκαιρία στον Αμπιντάλ να βάλει σωστά την προβολή και να απομακρύνει. Επτά λεπτά μετά και πάλι ο Λεοζίνιο έπιασε το βολέ έξω από την περιοχή κι ανάγκασε το Ρομπέρτο να διώξει σε κόρνερ.

Μεγάλη ευκαιρία για να δώσει ισχυρό προβάδισμα νίκης στον Ολυμπιακό έχασε ο Μήτρογλου στο 40΄, όταν βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, αλλά η κεφαλιά του ήταν απελπιστικά άστοχη.

Δεν παιζόταν στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός και στο πρώτο 15λεπτο απείλησε τέσσερις φορές, με τα σουτ των Μήτρογλου (απόκρουσε ο Χογκ) και Ντομίνγκες (λίγο άουτ), ενώ ενδιάμεσα η κεφαλιά του Σιόβα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 60΄ η κεφαλιά του Μπενίτες ανάγκασε τον Χογκ σε σπουδαία επέμβαση σε κόρνερ.

Το ματς τελείωσε μέσα σε δύο λεπτά στην επανάληψη. Στο 63΄ ο Ντομίνγκες με πέναλτι (χέρι του Πιπίνη) πέτυχε το 0-2, ενώ στο 65΄ ο Μπενίτες με ιδανικό πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Παραγουανός έβαλε την… υπογραφή του και στο 73′, κάνοντας με αριστερό πλασέ το 0-4, ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Μπουχαλάκης στο 78΄.

Στο 90΄ ο Μπενίτες είχε δοκάρι, ενώ στις καθυστερήσεις του ματς όλο το γήπεδο χειροκρότησε τον Ερίκ Αμπιντάλ, που αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην καριέρα του σε επίσημο παιχνίδι.

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)

Κίτρινες: Πιπίνης – Εντινγκά

ΚΑΛΛΟΝΗ (Γ.Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Γιορέντε, Πιπίνης, Καλτσάς, Στεφάνοβιτς, Λεοζίνιο, Μανούσος (79΄ Ραζάκ), Μίνγκας (74΄ Κύπρου), Χωριανόπουλος (74΄ Μπαρέρα)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ (79΄ Βούρος), Αμπιντάλ, Σιόβας, Μαζουακού, Εντινγκά, Μανιάτης, Κασάμι (66΄ Μπουχαλάκης), Τσόρι Ντομίνγκες (71΄ Φορτούνης), Μπενίτες, Μήτρογλου

Πανθρακικός – Βέροια 1 – 1

Βαθμούς κι εντυπώσεις μοιράσθηκαν στην Κομοτηνή, ο Πανθρακικός και η Βέροια, καθώς στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Τζάνη στο 10ο λεπτό, ενώ οι φιλοξενούμενοι, που ισοφάρισαν στο 89` με τον Καλτσά, τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ραούλ Μπράβο στο 81ο λεπτό για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Μπαϊκαρά.

Στην πρώτη καλή φάση του αγώνα και συγκεκριμένα στο 10ο λεπτό, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν, οταν τέσσερις παίκτες άλλαξαν την μπάλα με τελικό αποδέκτη και σκόρερ με κοντινό πλασέ τον Τζάνη.

Ο Εμποου βρήκε με διαγώνια μπαλιά τον Μπαϊκαρά, αυτός τροφοδότησε τον Κάσες ο οποίος σέντραρε παράλληλα και ο επερχόμενος Τζάνης δεν δυσκολεύθηκε ν΄ανοίξει το σκορ.

Οι παίκτες του Ρόκα διατήρησαν την πρωτοβουλία και τέσσερα λεπτά αργότερα, έφτασαν κοντά στο 2-0, αλλά ο Καντιμοίρης έδιωξε με γροθιές την μπάλα από το δυνατό σουτ του Ντιγκινί.

Στο 37ο λεπτό, η Βέροια πλησίασε στο γκολ, αλλά ο Ποτουρίδης κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα μετά το πλασέ του Καλτσά που έφτασε στην περιοχή των γηπεδούχων με ατομική προσπάθεια.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (49`), η Βέροια απείλησε ουσιαστικά, όταν ο Βεργώνης σούταρε δυνατά απ το ύψος της περιοχής, στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω απ την εστία του Αθανασιάδη.

Η επόμενη αξιόλογη φάση, σημειώθηκε στο 73ο λεπτό, όταν ο Ντιγκινί πέρασε όποιον αντίπαλο βρέθηκε μπροστά του και από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Πέρεθ αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Στο 81ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ραούλ Μπράβο για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Μπαϊκαρά.

Στο 86ο λεπτό, ο Μεχία βρέθηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε δυνατά, αλλά ο Καντιμοίρης απομάκρυνε σε κόρνερ με τα πόδια, ενώ στο 89` οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» την Κομοτηνή, όταν ο Μπεν βρήκε τον Καλτσά μέσα στην περιοχή και ο φορμαρισμένος μεσοεπιθετικός δεν δυσκολεύθηκε να ισοφαρίσει και να χαρίσει έναν σημαντικό βαθμό στην Βέροια.

Διαιτητής: Ιωαννίδης (Αργολίδας)

Κίτρινες : Χρήστου, Μορένο, Παπαγεωργίου – Καλί, Καλτσάς

Κόκκινες : Ραούλ Μπράβο

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία, Τζάνης (46` Χρήστου), Κάσες (40` Πέρεθ Μορένο), Παπαγεωργίου, Έμποου, Μπαϊκαρά, Ντιγκινί, Τσουμάνης, Λαδάκης (90` Αράμπα), Ποτουρίδης.

ΒΕΡΟΙΑ (Χοσέ Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Ραούλ Μπράβο, Μαλόν(68` Μαντζέκ), Όστοϊτς, Καλί, Βεργώνης, Μπατιόν, Καλτσάς, Μπεν, Ντουμίτρου (79` Κάμπορα), Παυλίδης (59` Μπαργκάν).

Πλατανιάς – ΟΦΗ 1 -1

Τεράστια και δίκαιη νίκη με 1-0 επί του ΟΦΗ πήρε ο Πλατανιάς στα Περιβόλια, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Το «χρυσό» γκολ της ομάδας του Γιάννη Χριστόπουλου πέτυχε στο 84΄ ο Τετέ.

Για 7ο σερί ματς ο ΟΦΗ έμεινε χωρίς «τρίποντο». Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο, από τότε που νίκησε τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (πριν από δύο μήνες), έχει ηττηθεί έξι φορές, ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο κι αν δε συνέλθει γρήγορα είναι βέβαιο πως θα αντιμετωπίσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα σε ό,τι αφορά το μέλλον της στην κατηγορία.

Με τη μεγάλη ευκαιρία για τον Πλατανιά να ανοίξει το σκορ ξεκίνησε το ματς στα Περιβόλια. Από εκτέλεση κόρνερ στο 11΄, ο Μπανανά έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Λόρια. Η «απάντηση» του ΟΦΗ ήταν το σουτ του Μπανούση στο 22΄ που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ολιμπά. Το παιχνίδι δεν είχε άλλες φάσεις στα πρώτα 45 λεπτά. Αντίθετα, πολλά λάθη και εκνευρισμός διακατείχαν τις περισσότερες προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων, οι οποίες πήγαν «άσφαιρες» στ’ αποδυτήρια.

Άτυχος στάθηκε και πάλι ο Πλατανιάς στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (48΄), όταν μετά το σουτ του Τετέ μέσα από την περιοχή η μπάλα βρήκε τη ρίζα της δεξιάς δοκού και έφυγε πλάγια. Στο 63΄ και στο 64΄ ο Λόρια είπε δύο φορές «όχι» σε σουτ των Τόρες και Κουλιμπαλί, ενώ στο 75΄ ο Μπανανά, στην προσπάθειά του να γυρίσει τη μπάλα στον Ολιμπά, έβαλε περισσότερη δύναμη απ’ όσο χρειαζόταν και χωρίς να έχει δει το συμπαίκτη του ότι βρισκόταν εκτός εστίας, λίγο έλειψε να πετύχει το αυτογκόλ της χρονιάς (πρόλαβε ο Ολιμπά μπάνω στη γραμμή κι απομάκρυνε).

Στο 84΄, από την προσωρινή απόκρουση του Λόρια στην κεφαλιά του Κουλιμπαλί, ο Τετέ πήρε το «ριμπάουντ» κι από κοντά «έγραψε» το 1-0, σκορ που δεν άλλαξε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Κίτρινες: Τετέ – Μπανούσης, Μερεμπασβίλι, Αντελέγιε

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ.Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Ιτούα, Μπανανά, Ζαραδούκας, Τετέ, Αγκιλέρα (23΄ Μαχαμάτ), Τζιλβάν, Τσουράκης, Μιλούνοβιτς (79΄ Μενδρινός), Τόρες (65΄ Ναζλίδης).

ΟΦΗ (Τζ.Γκατούζο): Λόρια, Στάθης, Αντελέγιε, Μπανούσης (86΄ Ροβίθης), Μιλιάζες, Μακρής, Λαμπρόπουλος, Μεϊτέ, Αρτόλα (83΄ Μαραθιανός), Μερεμπασβίλι, Πετρόπουλος.

Δευτέρα

Παναθηναϊκός – Κέρκυρα 22/12

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες)

1. ΠΑΟΚ 34
2. Ολυμπιακός 33
3. Αστέρας Τρίπολης 28
4. Παναθηναϊκός 26 -14αγ.
5. Βέροια 25
6. Ξάνθη 24
7. ΠΑΣ Γιάννινα 23
. Ατρόμητος 23
9. Παναιτωλικός 21 -14αγ.
. Καλλονή 21
11. Κέρκυρα 18 -14αγ.
. Πλατανιάς Χανίων 18
13. Πανιώνιος 15
14. Λεβαδειακός 14
. ΟΦΗ 14
16. Πανθρακικός 12
17. Εργοτέλης 10
18. Νίκη Βόλου 7 -14αγ.

Ο αγώνας Νίκη Βόλου – Παναιτωλικός ματαιώθηκε έπειτα από απόφαση του Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ και έτσι η ομάδα του Αγρινίου παίρνει τους τρεις βαθμούς της νίκης άνευ αγώνα (0-3 α.α.), ενώ οι Βολιώτες μηδενίζονται στον συγκεκριμένο αγώνα και τους αφαιρούνται τρεις βαθμοί.