Οι ντρίμπλες του ΑΣΕΑΔ
Το ΑΣΕΑΔ είναι σαν τον ταχυδρόμο. Χτυπάει πάντα δυο φορές! Προ ημερών «άδειασε» τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ ακυρώνοντας την πρωτόδικη απόφασή του και δικαιώνοντας τον Αρη, καθώς στη συνέχεια το διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας αποφάσισε την επανάληψη (και μάλιστα από την αρχή) της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο. Αυτή τη φορά το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερο μπάχαλο, καθώς ακυρώνοντας την πρωτόδικη απόφαση του αθλητικού δικαστή (ο οποίος είχε κρίνει απαράδεκτη την καταγγελία του Ολυμπιακού για κατακύρωση υπέρ του της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδος) προκάλεσε απίστευτο κομφούζιο. Και αυτό γιατί η απόφασή του ελήφθη προχθές, την ώρα που ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός προετοιμάζονταν για τον, αναβληθέντα τελικά την Παρασκευή, αυριανό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στην Πυλαία και ο Δικέφαλος είχε πουλήσει μεγάλο αριθμό εισιτηρίων σους οπαδούς του.
…και η απάντηση του ΠΑΟΚ
«Τελικά με ποιον θα παίξουμε; Με τον Παναθηναϊκό ή με τον Ολυμπιακό; Ας κάνουν μια μεικτή ομάδα κι ας έλθουν» αστειεύτηκε ένας παίκτης του ΠΑΟΚ, ενώ ένα μέλος της διοίκησης πέταξε την εξής ιδέα: Να γίνει ο αυριανός αγώνας με τον Παναθηναϊκό και οι αρμόδιες αρχές (ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ) ας αποφασίσουν σε ποια διοργάνωση θα τον συμπεριλάβουν, καθώς λόγω απόφασης της Αστυνομίας είχε αναβληθεί το ματς πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων που είχε προγραμματιστεί για τις 17 Νοεμβρίου και ακόμη εκκρεμεί. Σου λένε στον ΠΑΟΚ, αφού χρωστάμε ένα ματς με τον Παναθηναϊκό, ας παίξουμε τη Δευτέρα και αν η ΕΟΚ αποφασίσει να πάρει τη θέση του Παναθηναϊκού ο Ολυμπιακός, ας το μετρήσουν ως παιχνίδι πρωταθλήματος και ας ορίσουν το ματς Κυπέλλου μια άλλη μέρα. Τρομερά πράγματα συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ, που προκαλούν γέλιο!
Ηττα της Σούπερ Λίγκας η Νίκη Βόλου


Ως τώρα το φαινόμενο των αποχωρήσεων ομάδων από τα πρωταθλήματα, είτε πριν από την έναρξή τους ή μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, έπληττε τις χαμηλότερες ποδοσφαιρικές κατηγορίες, από τα τοπικά πρωταθλήματα ως και τη Β’ Εθνική, αλλιώς Football League. Οι αποχωρήσεις αυτές καταδείκνυαν τις οικονομικές δυσκολίες των εν λόγω ομάδων αλλά και γενικότερα την οικονομική αδυναμία του συνόλου αυτών των κατηγοριών. Η ενδεχόμενη αποχώρηση της Νίκης Βόλου από το πρωτάθλημα καταστρέφει το όποιο λούστρο είχε και η περίφημη Σούπερ Λίγκα, δηλαδή η λεγόμενη βιτρίνα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν η ομάδα του Βόλου παραιτηθεί από το πρωτάθλημα, δεν θα αλλοιωθούν μόνον οι όροι διεξαγωγής του αλλά θα καταδειχθεί με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι η Σούπερ Λίγκα ως (υποτιθέμενος) συνεταιρισμός δεν μπορεί να διασφαλίσει κατ’ ελάχιστον τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία του προϊόντος της.
111 εκατ. ευρώ
Την τεράστια διαφορά στη δύναμη του ποδοσφαίρου σε σχέση με τα υπόλοιπα σπορ καταδεικνύουν τα στοιχεία για το ύψος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στη Γαλλία. Για το Τσάμπιονς Λιγκ τα γαλλικά κανάλια πληρώνουν 111 εκατ. ευρώ ενώ την ίδια ώρα για την Ευρωλίγκα μπάσκετ μόλις 900.000 ευρώ, αν και η Γαλλία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Για το Τσάμπιονς Λιγκ του χάντμπολ καταβάλλουν ετησίως 1 εκατ. ευρώ ενώ για την αντίστοιχη διοργάνωση του βόλεϊ 70.000 ευρώ. Δυσθεώρητες διαφορές.

Από τα σόου στις ντόπες
Ο Τζον Ντράμοντ ήταν ένας αξιόλογος αμερικανός σπρίντερ, ο οποίος χάρη στην κλάση των συναθλητών του είχε καταφέρει να κατακτήσει χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο (2000) στα 4χ100 μ. Ο Ντράμοντ ήταν περισσότερο γνωστός για τα σόου που έκανε πριν από τις εκκινήσεις των 100 μ., μια persona του αγωνίσματος. Περισσότερο θόρυβο όμως έκανε ως προπονητής, όταν αποκαλύφθηκε την άνοιξη του 2013 ότι ντόπαρε συστηματικά τον αθλητή του Τάισον Γκέι. Ο Ντράμοντ τιμωρήθηκε με 8ετή αποκλεισμό ενώ ο Γκέι που «κελάηδησε» μόνο για 12 μήνες.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ