Η πορεία του Αστέρα Τρίπολης στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ ολοκληρώθηκε απόψε, καθώς η ισοπαλία στην αρκαδική πρωτεύουσα απέναντι στην Μπεσίκτας με 2-2 (72΄ Μπαράλες, 83΄ Πάρα – 15΄ Μπα, 61΄ πέναλτι Τορέ) εκμηδένισε τις όποιες ελπίδες πρόκρισης είχαν οι γηπεδούχοι πριν την αναμέτρηση στο «Θ. Κολοκοτρώνης», αφού η διαφορά έμεινε στους τέσσερις βαθμούς και δεν καλύπτεται στην τελευταία αγωνιστική.

Ο Αστέρας χρειαζόταν μόνο νίκη για να πλησιάσει την ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς στον ένα βαθμό και να ελπίζει στην τελευταία αγωνιστική, όταν η Μπεσίκτας θα παίξει με την Τότεναμ. Πλέον, με την ισοπαλία η ελληνική ομάδα έφτασε στους πέντε και η αποψινή αντίπαλός της στους εννέα, διαφορά που δεν καλύπτεται σε έναν αγώνα.

Οι Αρκάδες προσπάθησαν για τον αιφνιδιασμό στα πρώτα λεπτά κι αν δεν τον πέτυχαν αυτό οφείλεται στην ατυχία τους, καθώς στο 5ο λεπτό το σουτ του Νίκο Φερνάντες κόντραρε, η μπάλα πήρε ύψος και κατέληξε στο δοκάρι του εμβρόντητου Γκιουνέν, ο οποίος απλά παρακολουθούσε την πορεία της.

Τελικά όμως ήταν η Μπεσίκτας εκείνη που άνοιξε το σκορ, όταν στο 15΄ ο Μπα εκμεταλλεύτηκε την αντίπαλη αμυντική αδράνεια και με εν κινήσει σουτ έκανε το 0-1, ενώ στο 23΄ ήταν ο ίδιος που έχασε σπάνια ευκαιρία για να διπλασιάσει, όταν στην ασίστ του Σαχάν έβαλε άσχημα το πόδι αστοχώντας σχεδόν εξ επαφής!

Η όποια προσπάθεια των γηπεδούχων να ανατρέψουν την κατάσταση στην επανάληψη «έσβησε» με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, όταν ο Γκοϊάν ανέτρεψε τον Σαχάν στην περιοχή και ο Τορέ ευστόχησε από τα 11 μέτρα στο 61΄ για το 0-2. Το παιχνίδι είχε όμως ακόμη συγκινήσεις, καθώς στο 72ο λεπτό σε μακρινή εκτέλεση φάουλ ο Σανκαρέ γύρισε την μπάλα και ο Μπαράλες μείωσε σε 1-2. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους Τούρκους, δευτερόλεπτα αργότερα ο Χάτσινσον αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα (για διαμαρτυρία).

Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη έφτασαν στην ισοφάριση με τον Πάρα στο 83΄, όταν στο σουτ του Μπακασέτα η μπάλα κόντραρε στον Αργεντινό και κατέληξε στα δίχτυα του Γκιουνέν αλλά παρά την πίεσή τους στο διάστημα που απέμεινε δεν κατόρθωσαν να φτάσουν στην ανατροπή που θα τους άφηνε «ζωντανούς» στο παιχνίδι της πρόκρισης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μανουέλ ντε Σόουσα (Πορτογαλία)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 73΄ Χάτσινσον (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παντελιάδης, Γκοϊάν – Μότα, Χάτσινσον, Γκιουλούμ, Γκιουνέν

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Λούι, Γκοϊάν, Φερνάντες (77΄ Μπακασέτας), Ζησόπουλος, Κουρμπέλης (62΄ Ουσέρο), Μάσα, Πάρα, Γιαννιώτας (46΄ Μπαράλες).

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Σλάβεν Μπίλιτς): Γκιουνέν, Κουρτουλούς, Φράνκο, Γκιουλούμ, Μότα, Σόσα (72΄ Οζιακούπ), Τορέ (86΄ Ουισάλ), Κάβλακ, Χάτσινσον, Μπα, Σαχάν (64΄ Κογιουνλού).

Πήρε «διπλό» στο Μινσκ και… προκρίνεται στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ

Με δύο γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη στο τελευταίο δεκάλεπτο (82΄,88΄), ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Μπορίσοφ με νίκη 2-0 επί της Ντιναμό Μινσκ, για την 5η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ.

Το αποτέλεσμα αυτό, σε συνδυασμό με την ήττα (1-2) της Γκινγκάμπ από τη Φιορεντίνα, σημαίνει πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει τη δυνατότητα να πάρει τη δεύτερη θέση του 11ου ομίλου και την πρόκριση στους «32», με νίκη επί της γαλλικής ομάδας στην Τούμπα, στην τελευταία αγωνιστική (11/12).

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε την σημαντική νίκη αν και ήταν μέτριος στην μεγάλη διάρκεια του αγώνα. Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης είχε μια διπλή καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Στο 3′ ο Αθανασιάδης δεν εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας της Ντιναμό Μινσκ, και πλάσαρε χωρίς να μπορέσει να σκοράρει , με τον Περέιρα που ακολουθούσε να σουτάρει στα σώματα των αμυντικών της Ντιναμό. Στο 7′ από κόρνερ του Ρατς, ο Βίτορ σηκώθηκε ανενόχλητος στην καρδιά της άμυνας της Ντιναμό, πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει, ωστόσο, ψηλά άουτ.

Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε αλλά η ατολμία των παικτών του και η αδυναμία στην τελική προσπάθεια τον κρατούσε μακριά από το γκολ. Στο 22′ λάθος στην άμυνα της Ντιναμό Μινσκ με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων Ιγκνάτοβιτς, ο οποίος έχασε τον έλεγχο της μπάλας, με τον Αθανασιάδη να προσπαθεί να επωφεληθεί, χωρίς τελικά να τα καταφέρνει. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ δείχνει μια άκαρπη υπεροχή και μόλις στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους ο Βίτορ παίρνει γυριστή κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ιγκνάτοβιτς.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο αγώνας πήρε απροσδιόριστη εξέλιξη αφού οι αδιάφοροι βαθμολογικά Λευκορώσοι πήραν τις περισσότερες πρωτοβουλίες και ο ΠΑΟΚ με κακή λειτουργία στην ανάπτυξη έμενε μακριά από την αντίπαλη περιοχή.

Είχε ωστόσο η ελληνική ομάδα την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 71′ αλλά ο Περέϊρα μόνος απέναντι στον Ιγκνάτοβιτς έστειλε τη μπάλα πάνω στα χέρια του. Λίγο αργότερα στο 76′ ένα καλοχτυπημένο φάουλ του Ρατς απέκρουσε ο Ιγκνάτοβιτς.

Μεγάλη ευκαιρία για γκολ χάνει στο 79΄ και ο Τζανδάρης. Ομως η πίεση που ασκεί ο ΠΑΟΚ είναι σημαντική και επίμονη και στο 82′ ο Αθανασιάδης παραβιάζει την εστία της Ντιναμό μετά από πάσα που πήρε από τον Περέϊρα.

Λίγο αργότερα ο Αθανασιάδης «ξαναχτυπά». και με πλασσαριστό σουτ από κοντά διπλασιάζει τα τέρματα τα δικά του και της ομάδας του εδραιώνοντας τη νίκη που δεν ήρθε τόσο εύκολα όσο μαρτυρά το τελικό σκορ. Με το γκολ αυτό ο διεθνής φορ φτάνει τα 11 φέτος και τα 15 σε ευρωπαϊκή διοργάνωση επιβεβαιώνοντας την εκτελεστική του δεινότητα.

Διαιτητής ο Αυστριακός Ρόμπερτ Σεγκενχόφερ έδειξε κίτρινη κάρτα στον Βερετίλο

Ντιναμό Μινσκ: Ιγκνάτοβιτς, Σίμοβιτς, Πολίτεβιτς, Τζέτζε (81΄Ντιομάντε), Νίκολοτς, Ουντότζι (73′ Γιαρότσκι), Καρπόβιτς, Βερετίλο, Στάσεβιτς, Κοντσεβόι, Αντάμοβιτς

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Ρατς, Τζανδάρης, Κατσικάς (28′ Τζαβέλλας), Κάτσε, Βιτόρ, Τζιόλης, Περέιρα, Σαλπιγγίδης (46′ Γκολάσα) και Αθανασιάδης (90′ Παπαδόπουλος).


Ένας Μπεργκ δεν έφερε την… άνοιξη στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στη Μόσχα της Ντιναμό, αλλά δεν άντεξε στο δεύτερο μέρος και η ρωσική ομάδα νίκησε 2-1, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Μπεργκ στο 14΄ άνοιξε το σκορ, αλλά στο 55΄ με αυτογκόλ του Τριανταφυλλόπουλου και στο 61΄ με γκολ του Ιόνοφ ανατράπηκε το σκηνικό.

Η ομάδα του Αναστασίου στάθηκε εξαιρετικά στο πρώτο ημίχρονο, έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, ωστόσο στο δεύτερο μέρος η ποιότητα των Ρώσων ήταν τέτοια που δεν επέτρεψε στο «τριφύλλι» να πάρει την πρώτη του νίκη στους ομίλους (τέσσερις ήττες, μία ισοπαλία). Οι γηπεδούχοι έκαναν το 5Χ5 και μία αγωνιστική πριν το φινάλε της πρώτης φάσης εξασφάλισαν την πρωτιά του γκρουπ.

Οι Ρώσοι μπήκαν δυνατά στο ματς κι εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά λάθη των «πρασίνων» απείλησαν δύο φορές στα πρώτα πέντε λεπτά με τον Κουράνι, να πιάνει αρχικά την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα άουτ και στη συνέχεια να πλασάρει τον Κοτσόλη και να σημαδεύει το αριστερό δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός συνήλθε πάρα πολύ γρήγορα κι άρχισε να γίνεται απειλητικός προς την εστία του Καμπούλοφ, ανοίγοντας το σκορ στο 14΄ με την κεφαλιά του Μπεργκ μετά τη σέντρα του Νάνο. Από κει και πέρα και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου η ελληνική ομάδα είχε τον έλεγχο του ματς κι αν εξαιρέσει κανείς το σουτ του Ζιρκόφ στο 35΄, που έδιωξε δύσκολα ο Κοτσόλης σε κόρνερ, ήταν εκείνη που έχασε τεράστια ευκαιρία με το Μπαϊράμι στο 43΄ να διπλασιάσει τα τέρματά της.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους «πράσινους» να χάνουν μεγάλη ευκαιρία με τον Πέτριτς, αλλά στάθηκαν άτυχοι στο 55΄, όταν μετά το σουτ του Βενκέρ η μπάλα βρήκε στον Τριανταφυλλόπουλο, άλλαξε πορεία, και μ’ αυτό τον τρόπο έγινε το 1-1.

Η πλήρης ανατροπή του σκηνικού για τους Ρώσους ήρθε στο 61΄, με τον Ιόνοφ να πλασάρει τον Κοτσόλη και να κάνει το 2-1. Το ματς άνοιξε για τα καλά στη συνέχεια, με τον Παναθηναϊκό να βγαίνει μπροστά για να ισοφαρίσει και τους Ρώσους να βρίσκουν πολλούς κενούς χώρους στην αντεπίθεση.

Στο 74΄ το σουτ του Βαλμπουενά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 80΄ ο Κουράνι έχασε απίστευτη ευκαιρία να «σφραγίσει» τη νίκη των Ρώσων.

Διαιτητής: Εϊτάν Σμούλεβιτς (Ισραήλ)

Κίτρινες: Ντάγκλας – Μπούρμπος, Μπεργκ

Οι συνθέσεις:

ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Καμπούλοφ, Μπίτνερ, Σαμπά, Ντάγκλας, Ρότενμπεργκ, Βενκέρ, Ιόνοφ (81΄ Τζούτζακ), Βαλμπουενά, Νομπόα, Ζιρκόφ (72΄ Γιουσούποφ), Κουράνι (88΄ Προυντνίκοφ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος (55΄ Κουτρουμπής), Μέντες (86΄ Πράνιτς), Λαγός, Δώνης, Μπεργκ (78΄ Κλωναρίδης), Μπαϊράμι, Πέτριτς.

«Δώρο» της Φιορεντίνα σε ΠΑΟΚ, προκρίσεις για έξι

Αν κι έπαιζε με 10 παίκτες από το 44ο λεπτό (αποβλήθηκε ο Μπασάντα), η Φιορεντίνα νίκησε στη Γαλλία με 2-1 τη Γκινγκάμπ κι εξασφάλισε την πρωτιά του 11ου ομίλου του Europa League, μία αγωνιστική πριν το φινάλε της πρώτης φάσης της διοργάνωσης.

Στο 6΄ ο Μαρίν άνοιξε το σκορ και στο 13΄ ο Μπαμπακάρ έκανε το 2-0 για τους «βιόλα». Ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Μπασάντα αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για το πέναλτι που έκανε στο Μαρβό. Ο «παθών» εκτέλεσε και στο 45΄ η Γκινγκάμπ μείωσε σε 1-2.

Διαιτητής: Αλεξέι Εσκοφ (Ρωσία)
Κίτρινες: Ακουϊλάνι, Μπαμπακάρ, Τόμοβιτς
Κόκκινες: 44΄ Μπασάντα

ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ (Ζοσελίν Γκουρβενέκ): Λεσλ, Γιάκομπσεν, Σανκό, Σορμπόν, Κερμπράτ, Ντιαλό, Μποβέ, Ματίς, Πιε (78΄ Σβαρτς), Γιαταμπαρέ, Μαρβό (90΄+1 Ζιρές).

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Βιτσέντσο Μοντέλα): Ταταρουσάνου, Ρίτσαρντς, Μπασαντα, Τόμοβιτς, Μπάντελι (70΄ Αλόνσο), Βάργκας, Ακουϊλάνι, Κούρτιτς, Λατσάρι (53΄ Κουατράντο), Μαρίν (52΄ Σάβιτς), Μπαμπακάρ.

Τότεναμ-Παρτιζάν 1-0
Σημαντικό προβάδισμα για την πρωτιά του 3ου ομίλου του Europa League πήρε η Τότεναμ έναντι της Μπεσίκτας, μετά τη νίκη της με 1-0 επί της αδιάφορης Παρτιζάν στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Οι «πετεινοί» άνοιξαν το σκορ στο 49΄ με το Σταμπουλί, ο οποίος πήρε το «ριμπάουντ» μετά το δοκάρι του Σολντάντο κι από κοντά δεν είχε κανένα πρόβλημα να σκοράρει.

Διαιτητής: Γενβέν Αρανόφσκι (Ουκρανία)
Κίτρινες: Σταμπουλί – Γκρμπιτς, Μπράνκο Ίλιτς

ΤΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Λιορίς, Βερτόνγκεν, Κίρικες, Νόουτον, Ντέιβις, Λένον, Παουλίνιο (87΄ Γουίνκς), Λαμέλα, Ντέμπελε (56΄ Μπενταλέμπ), Σταμπουλί, Σολντάντο (66΄ Κέιν).

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Μάρκο Νίκολιτς): Λούκατς, Βολκόφ, Στάνκοβιτς, Τσίρκοβιτς, Μπράνκο Ίλιτς, Νίνκοβιτς (62΄ Ζίφκοβιτς), Γκρμπιτς, Μάρκοβιτς, Σάσα Ίλιτς (74΄ Μαρίνκοβιτς), Λάζοβιτς, Τσκούλετιτς (78΄ Κόγιτς).

Ζυρίχη-Απόλλων Λεμεσού 3-1
Ο Απόλλων Λεμεσού ηττήθηκε 3-1 από τη Ζυρίχη στην Ελβετία και αποχαιρέτησε τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Η κυπριακή ομάδα προηγήθηκε με εξαιρετικό γκολ του Φάρλεϊ στο 23΄, όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα ισοφαρίζοντας με τον Τζιμσίτι στο 32΄, ενώ στη συνέχεια με δύο πέναλτι (39΄,56΄) ο Τσικαουϊ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΖΥΡΙΧΗ (Ουρς Μέιερ): Ντα Κόστα, Τζιμσίτι (80΄ Ελβέντι), Νεφ, Κετσόγιεβιτς, Τσουμιέντο, Μπαφ, Τσικαουί, Κάγιεβιτς, Σιονμπάχλερ, Ροντρίγκες (72΄ Κοχ), Ετουντί (76΄ Τσερμίτι).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ (Ιοάν Αντόνε): Βάλε, Λόπες, Ρομπέρ, Αγγελή, Αντράντε, Χαμντανί, Μεριέμ (46΄ Γκουγιόν), Φάρλεϊ, Τουράμ, Παπουλής (55΄ Φαμπρίς), Γκιέ (80΄ Σανγκόι).

Την πρόκρισή τους πανηγύρισαν την Πέμπτη οι Φέγενορντ, Έβερτον και Τραμπζονσόρ.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στις αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής για το Γιουρόπα Λιγκ:

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Βιγιαρεάλ-Γκλάντμπαχ 2-2
(26΄ Βιέτο, 63΄ Τσερίσεφ – 55΄ Ραφαέλ, 67΄ Τζάκα)

Ζυρίχη-Απόλλων Λεμεσού 3-1
(32΄ Τζιμσίτι, 38΄πεν., 59΄πεν. Τσικαουϊ – 23΄ Φάρλεϊ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Γκλάντμπαχ 5 2 3 0 11-4 9
Βιγιαρεάλ 5 2 2 1 13-7 8
Ζυρίχη 5 2 1 2 10-11 7
Απόλλων Λεμεσού 5 1 0 4 4-16 3

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Ελσίνκι-Κοπεγχάγη 2-1
(29΄ Μπαά, 90+3΄ Καντζί – 90΄ Π.Νίλσον)

Τορίνο-Μπριζ 0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Μπριζ 5 2 3 0 8-1 9
Τορίνο 5 2 2 1 4-2 8
Ελσίνκι 5 2 0 3 4-8 6
Κοπεγχάγη 5 1 1 3 3-8 4

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Αστέρας Τρίπολης-Μπεσίκτας 2-2
(72΄ Μπαράλες, 83΄ Πάρα – 15΄ Ντεμπά Μπα, 61΄πεν. Τορέ)

Τότεναμ-Παρτιζάν 1-0
(49΄ Σταμπουλί)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Τότεναμ 5 3 2 0 9-3 11 -ΦΑΣΗ ΤΩΝ «32»
Μπεσίκτας 5 2 3 0 10-5 9 -ΦΑΣΗ ΤΩΝ «32»
—————————————–
Αστέρας Τρίπολης 5 1 2 2 7-10 5
Παρτιζάν 5 0 1 4 1-9 1

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Σέλτικ-Σάλτσμπουργκ 1-3
(30΄ Γιόχανσεν – 8΄,13΄ Αλαν, 90+2΄ Κεϊτά)

Άστρα-Ντ.Ζάγκρεμπ 1-0
(50΄ Μπουκαρί)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Σάλτσμπουργκ 5 4 1 0 16-7 13 -ΦΑΣΗ ΤΩΝ «32»
Σέλτικ 5 2 2 1 7-7 8 -ΦΑΣΗ ΤΩΝ «32»
—————————————–
Αστρα 5 1 1 3 5-10 4
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5 1 0 4 8-12 3

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Ντιναμό Μόσχας-Παναθηναϊκός 2-1
(55΄αυτ. Τριανταφυλλόπουλος, 61΄ Ιόνοφ – 14΄ Μπεργκ)

Εστορίλ-Αϊντχόφεν 3-2 * Διεκόπη στο 45΄ λόγω κακοκαιρίας
(12΄ Τόζε, 30΄ Κούτσα, 39΄ Αμάντο – 6΄ Ντεπάι, 14΄ Νάρσινγκ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Ντιναμό Μόσχας 5 5 0 0 8-3 15 -ΦΑΣΗ ΤΩΝ «32»
—————————————–
Αϊντχόφεν 4 2 1 1 5-4 7
Εστορίλ 4 1 0 3 3-4 3
Παναθηναϊκός 5 0 1 4 5-10 1

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Σεντ Ετιέν-Καραμπάχ 1-1
(21΄ Φαν Βόλσβινκελ – 15΄ Ναντίροφ)

Ίντερ-Ντνίπρο 2-1
(30΄ Κουζμάνοβιτς, 50΄ Οσβάλντο – 16΄ Ρόταν)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Ιντερ 5 3 2 0 6-2 11 -ΦΑΣΗ ΤΩΝ «32»
—————————————–
Καραμπάχ 5 1 2 2 3-5 5
Σεντ Ετιέν 5 0 5 0 2-2 5
Ντνίπρο 5 1 1 3 3-5 4

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Φέγενορντ-Σεβίλη 2-0
(56΄ Τόορνστρα, 83΄ Ελ Αχμάντι)

Ριέκα-Σταντάρ Λιέγης 2-0
(26΄ Μόιζες, 34΄πεν. Κράμαριτς)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Φέγενορντ 5 3 0 2 7-6 9 -ΦΑΣΗ ΤΩΝ «32
—————————————–
Σεβίλη 5 2 2 1 7-5 8
Ριέκα 5 2 1 2 7-7 7
Σταντάρ Λιέγης 5 1 1 3 4-7 4

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Κράσνονταρ-Λιλ 1-1
(35΄ Αρι – 79΄ Ρου)

Βόλφσμπουργκ-Έβερτον 0-2
(43΄ Λουκάκου, 75΄ Μιραλάς)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Έβερτον 5 3 2 0 10-2 11 -ΦΑΣΗ ΤΩΝ «32
—————————————–
Βόλφσμπουργκ 5 2 1 2 11-10 7
Λιλ 5 0 4 1 3-6 4
Κράσνονταρ 5 0 3 2 6-12 3

9ος ΟΜΙΛΟΣ
Σ. Μπρατισλάβας-Γιούνγκ Μπόις 1-3
(9΄πεν. Ορό, 18΄,63΄ Κούμπο – 11΄ Σουμά)

Σπάρτα Πράγας-Νάπολι 0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Νάπολι 5 3 1 1 8-3 10 -ΦΑΣΗ ΤΩΝ «32
—————————————–
Σπάρτα Πράγας 5 3 1 1 11-4 10
Γιούνγκ Μπόις 5 3 0 2 11-7 9
Σλόβαν Μπρατισλάβας 5 0 0 5 1-17 0

10ος ΟΜΙΛΟΣ
Ααλμποργκ-Στεάουα 1-0
(72΄ Ενέβολντσεν)

Ντινάμο Κιέβου-Ρίο Άβε 2-0
(53΄ Λενς, 78΄ Βελόσο)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Ντινάμο Κιέβου 5 4 0 1 10-4 12 -ΦΑΣΗ ΤΩΝ «32
—————————————–
Άαλμποργκ 5 3 0 2 5-8 9
Στεάουα 5 2 1 2 11-7 7
Ρίο Άβε 5 0 1 4 3-10 1

11ος ΟΜΙΛΟΣ
Ντιναμό Μινσκ-ΠΑΟΚ 0-2
(82΄,88΄ Αθανασιάδης)

Γκινγκάμπ-Φιορεντίνα 1-2
(45΄πεν. Μποβί – 6΄ Μαρίν, 13΄ Μπαμπακάρ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Φιορεντίνα 5 4 1 0 10-2 13 -ΦΑΣΗ ΤΩΝ «32
—————————————–
Γκινγκάμπ 5 2 1 2 5-5 7
ΠΑΟΚ 5 2 1 2 9-5 7
Ντιναμό Μινσκ 5 0 1 4 1-13 1

12ος ΟΜΙΛΟΣ
Λόκερεν-Λέγκια Βαρσοβίας 1-0
(7΄ Βανάκεν)

Τραμπζονσπόρ-Μέταλιστ Χάρκιβ 3-1
(36΄ Μπελκαλέμ, 87΄ Εκίτσι, 90+5΄ Γιλμάζ – 68΄ Χομένιουκ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Λέγκια Βαρσοβίας 5 4 0 1 5-2 12 -ΦΑΣΗ ΤΩΝ «32
Τραμπζονσπόρ 5 3 1 1 8-4 10 -ΦΑΣΗ ΤΩΝ «32
—————————————–
Λόκερεν 5 2 1 2 3-4 7
Μέταλιστ 5 0 0 5 3-9 0