Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Δημήτρης Αγραφιώτης ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί του αξιώματός του ως «απάντηση» σε όσα κάνει και λέει ο Γιάννης Αλαφούζος.

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Σε συνέχεια των πρόσφατων εξελίξεων και της απόφασης του κ. Αλαφούζου να παραιτήσει τον αναπληρωτή πρόεδρο της Super League κ. Σωπήλη, έχω να δηλώσω τα εξής:

1. Η εκλογή μου ως προέδρου της Super League έγινε ύστερα από πρόταση του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ήταν ομόφωνη, είναι δε πρόδηλο ότι δεν προωθήθηκε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός από την οποία και προέρχομαι.

2. Κατά την διάρκεια της έως τώρα θητείας μου η διοίκηση της Λίγκας – κατά κοινή παραδοχή όλων των μελών της – λειτούργησε με πνεύμα συναινετικό και εποικοδομητικό προς το κοινό συμφέρον όλων των ΠΑΕ. Όσες επιμέρους διαφωνίες υπήρξαν ήταν επουσιώδεις, παρά τις κατά καιρούς εμπρηστικές δηλώσεις του κ. Αλαφούζου, οι οποίες είχαν προφανώς επικοινωνιακή στόχευση. Είναι φανερό ότι ο κύριος Αλαφούζος αντιλαμβάνεται τη συμμετοχή του στα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου ως πεδίο επικοινωνιακών αντιπαραθέσεων.

3. Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, προσκαλώ Δ.Σ. για την Δευτέρα 24/11/2014 κατά την οποία θα υποβάλλω την παραίτησή μου στα μέλη του Συνεταιρισμού και θα καλέσω το Σώμα να εκλέξει νέο Προεδρείο, αφού η παραμονή μου στη θέση του Προέδρου αποτελεί απλά αφορμή για να συνεχίζει την προπαγάνδα και τα επικοινωνιακά του τρικ ο κύριος Αλαφούζος στη προσπάθεια του να καθιερώσει την ομάδα του ως «την ιστορικότερη ομάδα της Αθήνας» όπως ο ίδιος την αναφέρει στην επιστολή του στην Super League, γιατί προφανώς έτσι αντιλαμβάνεται το μέγεθος της.

4. Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχουν θέσει στο συμβούλιο τις προτεραιότητες για όλα τα πραγματικά και φλέγοντα θέματα που θα έπρεπε να απασχολούν τη Λίγκα όπως την οικονομική εξυγίανση των ΠΑΕ, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του Πρωταθλήματος, του τρόπου διανομής των τηλεοπτικών εσόδων, εργασιακά και φορολογικά θέματα των ποδοσφαιριστών, την σχέση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με την Ε.Π.Ο., το σύστημα αδειοδότησης των ομάδων, τις θέσεις του ποδοσφαίρου σε σχέση με το στοίχημα, θέματα για τα οποία ο κ. Αλαφούζος δεν έκανε καμιά πρόταση.

Πλέον ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Η Super League δεν ιδρύθηκε για να γίνει πεδίο άγονων αντιπαραθέσεων αλλά για την προώθηση των κοινών συμφερόντων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου».

«Η υποκρισία πλέον περισσεύει» η απάντηση της ΠΑΕ ΠΑΟ

Την απάντησή της έδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκό για τα όσα καταλόγισε στον Γιάννη Αλαφούζο, ο Δημήτρης Αγραφιώτης, πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ.

Μέσω κύκλων οι «πράσινοι» κάνουν λόγο για υποκρισία, ξεκαθαρίζουν πως θα κινηθούν νομικά εναντίον του.

Αναλυτικά όσα υποστηρίζουν: «Ο κύριος Αγραφιώτης, που κατά δήλωσή του προέρχεται από τον Ολυμπιακό και θέλει την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, έπρεπε να είχε την ευθιξία και να παραιτηθεί μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα το πόρισμα – καταπέλτης του εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα και αποκαλύφθηκαν οι συνομιλίες του προέδρου του Ολυμπιακού με τον πρόεδρο της ΕΠΟ από πακιστανικά καρτοκινητά. Η υποκρισία πλέον περισσεύει. Από εδώ και πέρα το λόγο έχει μόνο η δικαιοσύνη».