Σήμερα, Πέμπτη, θα αποφασιστεί η τύχη της 11ης αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Η ΕΠΟ αναμένεται να αποφασίζει τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων και να ανακοινώσει τα ονόματα των διαιτητών. Η Λίγκα θα αποστείλει επιστολή στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με την οποία θα ζητά τη μη αναβολή της αγωνιστικής.

Ετσι στη συνέχεια θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, η οποία κι αναμένεται να επικυρώσει την απόφαση για διεξαγωγή κανονικά της 11ης αγωνιστικής, όπως αυτή είχε οριστεί από τις 14 Νοεμβρίου.

Η 11η αγωνιστική ξεκινά (βάσει της απόφασης της περασμένης Παρασκευής από τη Λίγκα) στις 3 μ.μ. του Σαββάτου 22 Νοεμβρίου με την αναμέτρηση Πλατανιά – Πανιωνίου στο γήπεδο των Περιβολίων.

Ο διαιτητής, οι βοηθοί και ο τέταρτος του αγώνα των Χανίων θα πρέπει να έχουν ενημερωθεί αρμοδίως μέχρι τις 3 μ.μ. της Πέμπτης, οπότε αναμένεται να έχουμε και την απόφαση.

Η Λίγκα ενημέρωσε τις ομάδες–μέλη της για την απόφασή της να μην πραγματοποιηθεί το έκτακτο ΔΣ της Τετάρτης στο οποίο αναμενόταν να δώσουν το «παρών» οι πρόεδροι και οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και έστειλε επιστολή στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ζητώντας να μην υπάρχει αναβολή της αγωνιστικής.

Ωστόσο, στο έγγραφο τριών σημείων, απάντησαν ήδη αρνητικά οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ και μάλιστα εκφράζοντας τις αντιδράσεις τους, ενώ ήδη έγινε γνωστό πως το ΔΣ που είχε αρχικά οριστεί για την Τετάρτη (19/11) δεν θα διεξαχθεί.

Αναλυτικά στο κείμενο που απέστειλε η διοργανώτρια αρχή στις ΠΑΕ:

«H Super League από την πρώτη στιγμή καταδίκασε τη δολοφονική επίθεση κατά του Αντιπροέδρου της Κ.Ε.Δ. κ. Ζωγράφου.

Τα μέλη της Super League κάνουν έκκληση προς την Ελληνική Δικαιοσύνη να επιληφθεί άμεσα της υπόθεσης και να αποκαλύψει το συντομότερο δυνατό τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονικής ενέργειας.

Τα μέλη της Super League στα πλαίσια της εκτόνωσης του κλίματος δεσμεύονται να απέχουν από οποιαδήποτε πράξη ή δήλωση που θα επιβαρύνει το κλίμα σε σχέση με την Ελληνική Διαιτησία και καλούν τα Μ.Μ.Ε. να απέχουν από δημοσιεύματα και ρεπορτάζ που οδηγούν στη στοχοποίηση διαιτητών».

Αρνητικός και ο Παναθηναϊκός στο να υπογράψει το «σχέδιο ανακοίνωσης» της Σούπερ Λίγκας κατά της επίθεσης στον Ζωγράφο. «Δεν θα γίνουμε υποχείριο εκμετάλλευσης», αναφέρεται. Παραιτείται ο Σωπήλης!

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Δήθεν καλές προθέσεις της Λίγκας»

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ αρνήθηκε να συνυπογράψει το «σχέδιο ανακοίνωσης» που της εστάλη από την Superleague και το οποίο αποτελεί μια επαίσχυντη φίμωση όλων όσων καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα του ποδοσφαίρου.

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως το πρόβλημα δεν δημιουργείται από εκείνον που δημοσιοποιεί όσα γίνονται, αλλά από αυτόν που τα κάνει και παραμένει ατιμώρητος.

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έχει καταδικάσει – και θα εξακολουθήσει να το κάνει – κάθε μορφή βίας. Δεν διαθέτει επιλεκτική ευαισθησία, ούτε δύναται να γίνει υποχείριο εκμετάλλευσης από κανέναν.

Οι δήθεν καλές προθέσεις της Λίγκας για συμβούλιο παρουσία όλων των προέδρων αυτοακυρώθηκαν και αποδείχτηκαν προσχηματικές. Αντ’ αυτού κληθήκαμε να συμμετάσχουμε σε μια ακατανόητη ενέργεια που κινείται στο μικρόκοσμο της σκοπιμότητας.

Στο ήδη δε προβληματικό ποδόσφαιρό μας ήρθε ως επιστέγασμα η αποχώρηση του κυρίου Ντάλας και η «επιστροφή» στα… παλιά, με την ΚΕΔ/ΕΠΟ να «αναλαμβάνει» εκ νέου τις σχετικές αρμοδιότητες. Με όλες αυτές τις κινήσεις αναρωτιόμαστε αν και πως μπορεί να ολοκληρωθεί το εφετινό πρωτάθλημα.

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΑΪΚΟΣ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή και με άλλους συλλόγους προκειμένου να βρεθεί μια υγιής λύση που θα βάλει φρένο στη σήψη του ελληνικού ποδοσφαίρου».

«Όχι» και από τον ΠΑΟΚ

Έξαλλοι ήταν και στον ΠΑΟΚ με έγγραφο που τους απέστειλαν οι διοικούντες της Λίγκας, να συνυπογράψουν δηλαδή ένα αίτημα προς την δικαιοσύνη για να επιληφθεί άμεσα της επίθεσης στον διαιτητή Ζωγράφο, έτσι ώστε να βρεθούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί (χωρίς να γίνεται πουθενά λόγος στις προηγούμενες επιθέσεις).

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απάντησε αρνητικά σε αυτή την… περίεργη προσπάθεια που θυμίζει την προπέρσινη απόφαση να μην παίρνουν θέση οι παράγοντες και οι ΠΑΕ για την διαιτησία, κάτι που καταρρίφθηκε αργότερα.

Μάλιστα, η ΠΑΕ γνωστοποίησε πως θα ανακοινώσει τις δικές της προτάσεις το πρωί της Τετάρτης.