Το χειρότερο πρωτάθλημα στον κόσμο είναι η Σούπερ Λιγκ σύμφωνα με έρευνα που έκανε η Daily Mail. Σε αυτή επιλέχθηκαν 34 μεγάλα πρωταθληματα από την Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία, την Αφρική και τις ΗΠΑ, με αυτό της Ελλάδας έρχεται στην 34η και τελευταία θέση της έρευνας.

Για κάθε λίγκα, μελετήθηκαν -σε βάθος χρόνου δέκα ετών- τα έσοδα, οι μισθοί, οι τιμές των εισιτηρίων και η προσέλευση του κόσμου, τα τρόπαια που έχουν κατακτηθεί ενχώρια αλλά και σε μεγάλες διοργανώσεις, οι προσφορά των ομάδων στην Εθνική, το επίπεδο ανταγωνισμού, οι προπονητές και η παραγωγή ταλέντων.

Όλα αυτά τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν και βγήκε μια βαθμολογία που φέρνει την Premier League στην πρώτη θέση με 77 βαθμούς και την Σούπερ Λιγκ στην τελευταία με 28 βαθμούς…

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Bundesliga, στην τρίτη η Primera Division, στην τέταρτη η Ligue 1 και στην πέμπτη η Serie A.

Το Ελληνικό πρωτάθλημα «κρατάει» ακόμη μια πρωτιά: Αυτή του λιγότερου ανταγωνιστικού!

Συγκεκριμένα, στα τελευταία δέκα χρόνια ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει τον τίτλο εννέα φορές, ενώ κάτι αντίστοιχο έχει γίνει και στην Κροατία με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Από τις 18 ομάδες που συμμετάσχουν στη Σούπερ Λιγκ, μόλις δύο έχουν φτάσει την κατάκτηση του τίτλου την τελευταία δεκαετία (9 ο Ολυμπιακός και μια ο Παναθηναϊκός), ενώ μόλις έξι ομάδες έχουν τερματίσει στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας σε αντίθεση με την Premier League όπου στην πρώτη τριάδα έχουν βρεθεί 22 διαφορετικές ομάδες!