Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος το ΑΣΕΑΔ απέρριψε την προσφυγή του του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κ. Δ. Γιαννακόπουλου κατά της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή, με την οποία του επιβλήθηκε η ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για δέκα μήνες για τις υβριστικές τηλεοπτικές δηλώσεις μετά τον τρίτο τελικό των πλέι-οφ και την παράνομη παρουσία του στον πέμπτο τελικό των πλέι οφ κατά παράβαση της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΑΣΕΑΔ έκρινε ότι η εκ μέρους του κ. Γιαννακόπουλου παραβίαση της εν λόγω δικαστικής απόφασης δυσφημεί και μάλιστα δημοσίως το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, δημιουργώντας, έτσι την εύλογη πεποίθηση στο φίλαθλο κοινό ότι στο άθλημα επικρατεί κλίμα ασυδοσίας και μη εφαρμογής των Κανονισμών.

Ομοίως απέρριψε την προσφυγή του Δ. Γιαννακόπουλου κατά της απόφασης της ΕΦΙΠ, με την οποία του επιβλήθηκε η ποινή στέρησης της φίλαθλης ιδιότητας για συνολικά επτά μήνες και ειδικότερα δε η απαγόρευση παρακολούθησης οποιασδήποτε αθλητικής εκδήλωσης, καθώς και η απαγόρευση συμμετοχής του ως Διοικούντος ή μέλους Αθλητικού Σωματείου.

Δηλαδή, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κατέστη και αμετάκλητα έκπτωτος από το αξίωμα του προέδρου της ομάδας για επτά μήνες.