Αν και το παιχνίδι κόντρα στη Γιουβέντους ανήκει στο παρελθόν και το άμμεσο μέλλον περιλαμβάνει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Νταβίντ Φουστέρ γνωρίζει καλά ότι μία ανάλογη εμφάνιση την Κυριακή στο «Καραϊσκάκη» μπορεί να δώσει τη νίκη στους «ερυθρόλευκους» κόντρα στους «πράσινους».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη ΝΟVA:

Για τη νίκη επί της Γιουβέντους εν όψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό: «Κάναμε μία ιστορική νίκη για την ομάδα μας. Είναι αλήθεια πως ακολουθεί ένα εξίσου σημαντικό παιχνίδι. Πιστεύω ότι η νίκη επί της Γιουβέντους πρέπει να μας δώσει ένα επιπλέον κίνητρο για να πάρουμε δυνάμεις και να δείξουμε πως αυτή τη χρονιά μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά πράγματα και να δώσουμε μία μεγάλη χαρά στον κόσμο μας».

Για τη σύγκριση που γίνεται με πέρσι, όταν ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στη συνέχεια έχασε από τον Παναθηναϊκό: «Ναι, είναι αλήθεια πως υπάρχουν κάποιες ομοιότητες. Όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συμβεί το ίδιο. Το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Φέτος μπορούμε να κερδίσουμε τον μεγαλύτερο αντίπαλό μας».

Για τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να φτάσει στη νίκη: «Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό, κάτι που δεν έχουμε δείξει στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Στην Ευρώπη δείχνουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στις μπαλιές μας. Πρέπει να βρεθούμε και να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο. Αν το πετύχουμε, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο στην Ελλάδα».

Για την εικόνα του φετινού Παναθηναϊκού: «Είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλός μας. Είναι μία ομάδα που θέλουμε όλοι να παίξουμε. Είναι ο αιώνιος, ο ιστορικός μας αντίπαλος. Πρέπει να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο, όπως κάναμε και με τη Γιουβέντους».

Για το μήνυμα στον κόσμο: «Δεν χρειάζεται να τους το ζητήσουμε, δεν θέλουν άλλο κίνητρο. Θα δείξουμε ποσό δεμένοι είναι με την ομάδα. Στηριζόμαστε σε εκείνους. Θα έρθουν και θα θέλουν να δουν την ομάδα μας να κερδίζει τον Παναθηναϊκό. Αν το πετύχουμε, θα τελειώσει πολύ ωραία αυτή η εβδομάδα».

Ο Ζέκα δεν σκέφτεται το περυσινό 0-3

Το ντέρμπι των «αιωνίων» έχει μπει στην τελική ευθεία και ο Ζέκα φυσικά γνωρίζει τόσο την κρισιμότητα της αναμέτρησης στο «Γ.Καραϊσκάκης» όσο και ότι η περυσινή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό δεν έχει καμία σχέση με τη φετινή.

«Το πέρσι ήταν… πέρσι! Πέρασε ο αγώνας αυτός και δεν σκεφτόμαστε το περσινό παιχνίδι. Φυσικά και πάμε για τη νίκη και φέτος αλλά δεν μπορείς να σκέφτεσαι τι έγινε στην προηγούμενη σεζόν», τόνισε στην κάμερα της Nova ο αρχηγός του τριφυλλιού για το κυριακάτικο ματς.

«Ξέρουμε ότι οι οπαδοί μας είναι προβληματισμένοι. Εμείς θα κάνουμε ό,τι τα πάντα για να αλλάξουμε τα πράγματα. Καταλαβαίνω ότι το θέμα είναι όμως τι κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο και με μια νίκη θα δείξουμε ότι είμαστε μια ομάδα που έχει αλλάξει».

«Τα ντέρμπι είναι διαφορετικά και κάθε ντέρμπι έχει τη δική του ιστορία. Δεν εξαρτώνται από την βαθμολογική θέση των ομάδων. Η αλήθεια είναι ότι παίζουμε απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο και πρέπει να έχουμε ψυχολογία, κίνητρο και νομίζω ότι αυτό το ντέρμπι είναι σημαντικό για κάθε παίκτη που θα συμμετάσχει. Ελπίζω να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, το οποίο να αποτελέσει το έναυσμα για να αλλάξει η εικόνα μας», υποστήριξε και συνέχισε:

«Όσο για εμάς τόσο και για τον Ολυμπιακό η κούραση δεν αποτελεί πρόβλημα. Ο αγώνας είναι κίνητρο από μόνος του. Η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο θα πάρει και τη νίκη και ευελπιστώ εμείς να είμαστε αυτοί…», κατέληξε.