Την επιθυμία του να νικήσει στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός εξέφρασε με ευθύτητα και χωρίς περιστροφές ο κ. Νίκος Σαργκάνης! Το «Φάντομ» της Εθνικής Ελλάδας έχει αγωνιστεί μία δεκαετία σε Ολυμπιακό (1980-1985) και Παναθηναϊκό (1985-1990), όμως αισθάνεται Πειραιώτης.

«Είμαι Ολυμπιακός και θέλω να νικήσει στο ντέρμπι. Σε περίπτωση που επικρατήσει ο Παναθηναϊκός θα το χειροκροτήσω. Τα ντέρμπι είναι για μεγάλους παίκτες. Ας δείξει ποια ομάδα διαθέτει ποδοσφαιριστές μεγάλης κλάσης»
τόνισε στο «Βήμα της Κυριακής» ο βετεράνος γκολκίπερ.
Ο κ. Σαργκάνης παρομοιάζει τον Παναθηναϊκό με την Ελλάδα και μιλάει με κολακευτικά λόγια για τον προπονητή του, τον Γιάννη Αναστασίου.

«Ο Παναθηναϊκός μου θυμίζει τη χώρα μας. Πάμε να μειώσουμε το έλλειμμα, κάνουμε περικοπές, περνάμε δύσκολα χρόνια. Αυτή είναι η προσπάθεια της διοίκησης της ΠΑΟ. Να απαγκιστρωθεί από τα χρέη και να πάει στην ανάπτυξη»
λέει ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και δίνει τα εύσημα στον Γιάννη Αναστασίου:

«Είναι ένας ανερχόμενος, προικισμένος προπονητής. Το παιδί αυτό με το έμψυχο δυναμικό που διαθέτει ο Παναθηναϊκός έχει κάνει σπουδαία πράγματα. Θεωρώ ότι θα γίνει μεγάλος προπονητής».
Και για την ομάδα που έχει περισσότερο στην καρδιά του, ο κ. Σαργκάνης σημειώνει:

«Ο κόσμος ξεχνάει γρήγορα τις σημαντικές ευρωπαϊκές νίκες στην ιστορία της ομάδας του. Θυμάστε ότι την προηγούμενη σεζόν μετά την ιστορική νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0, ήρθε η συντριβή από τον Παναθηναϊκό με 3-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι φίλοι του Ολυμπιακού έχουν θυμό. Θέλει η ομάδα του Μίτσελ να πάρει ρεβάνς για την ντροπιαστική ήττα».
Ο παλαίμαχος διεθνής πορτιέρο, που έκανε τους Δανούς να τον αποκαλέσουν «Φάντομ» στην εκτός έδρας νίκη της Ελλάδας με 1-0 (15.10.1980) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δίνει προβάδισμα νίκης στον Ολυμπιακό: «Η διοίκηση του Ολυμπιακού τα έχει όλα λυμένα. Επομένως ο Μίτσελ ασχολείται μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι. Θα πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ο Ολυμπιακός διαθέτει καλύτερο ρόστερ από τον Παναθηναϊκό. Εχει περισσότερο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Μεγάλη απώλεια για τον ΠΑΟ είναι η απουσία του Μπεργκ. Ακόμα, οι Ερυθρόλευκοι προέρχονται από την τεράστια νίκη επί της Γιουβέντους. Εχουν τον κόσμο στο πλευρό τους. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για το ντέρμπι. Και ο Μίτσελ θα είναι υποψιασμένος σε αυτό το παιχνίδι. Πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να επαναληφθεί το κάζο της προηγούμενης σεζόν».
Ο κ. Σαργκάνης ομολογεί ότι μετά το 0-3 στο «Γ. Καραϊσκάκης» είχε μείνει με το στόμα ανοιχτό!

«Δεν περίμενα τέτοιο σκορ. Αλλωστε ποιος το περίμενε; Γι’ αυτό είμαι επιφυλακτικός. Τα ντέρμπι κρίνονται συνήθως στο πάθος, στη δύναμη, στο πόσο θέλει περισσότερο τη νίκη η μία από τις δύο ομάδες και στην τακτική των προπονητών. Οπως και πέρυσι, έτσι και εφέτος όλα είναι υπέρ του Ολυμπιακού. Ψυχολογία, έδρα, ποιότητα. Δηλαδή αν ήταν προπονητής του Ολυμπιακού ο Γιάννης Αναστασίου θα μιλούσαμε διαφορετικά; Οχι ότι ο Μίτσελ είναι μικρός προπονητής. Απέδειξε με τις μεγάλες νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ ότι είναι σπουδαίος».
Ο βετεράνος άσος του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού θαυμάζει τον Ρομπέρτο!

«Βλέπω ένα παλικάρι που έχει τα προσόντα για να αναδειχθεί στους κορυφαίους γκολκίπερ της Ευρώπης. Με εμφανίσεις όπως με τη Γιουβέντους και την Μπενφίκα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μεγάλους τερματοφύλακες. Είναι λάθος που ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε δεν τον έχει καλέσει στην Εθνική Ισπανίας».
Ο κ. Σαργκάνης έστειλε μήνυμα στους προέδρους των μεγάλων ομάδων: «Πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει να σταματήσουν οι δηλώσεις και οι ανακοινώσεις, για το καλό του ποδοσφαίρου μας. Το μόνο που προσφέρουν είναι δηλητήριο. Η ευχή μου λοιπόν είναι να δούμε καλό θέαμα, αντάξιο της ιστορίας των δύο ομάδων, χωρίς να συμβεί το παραμικρό εκτός αγωνιστικού χώρου».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ