Το ΝΒΑ μιλάει και ελληνικά
Αυτή την Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014 τέσσερις Ελληνες ετοιμάζονται να βροντοφωνάξουν… Ναι στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Για πρώτη φορά στα χρονικά η έναρξη του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ συναντά τόσο πολυπληθή και ισχυρή ελληνική παροικία. Εχουμε και λέμε: Ο Κώστας Παπανικολάου έγινε ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος πρωτοεμφανιζόμενος («rookie») πίσω από τον Νίκολα Μίροτιτς και καλείται να πετύχει με τους Χιούστον Ρόκετς περισσότερα από ό,τι ο πρώην συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό Βασίλης Σπανούλης τη σεζόν 2006-07.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από πέρυσι ασκεί τεράστια επιρροή στο παιχνίδι των Μιλγουόκι Μπακς, οι οποίοι τον προορίζουν φέτος για πλέι μέικερ! Οι ομογενείς Νικ Καλάθης και Κώστας Κουφός θα συνεργάζονται και φέτος στους Μέμφις Γκρίζλις, όπου ο Αντώνης Φώτσης είχε αγωνιστεί τη σεζόν 2001-02. Η διαφορά των τεσσάρων παικτών με τους προκατόχους τους (στο ΝΒΑ είχαν επίσης αγωνιστεί οι Ευθύμης Ρεντζιάς και Ανδρέας Γλυνιαδάκης) είναι ότι όλοι τους δεν αισθάνονται περαστικοί, δεν τους αρκεί να δοκιμάσουν, αλλά έβαλαν στοίχημα να καθιερωθούν και να μακροημερεύσουν. Μάλιστα λόγω της τετραμελούς ελληνικής παροικίας, το συνδρομητικό κανάλι που μεταδίδει το ΝΒΑ στην Ελλάδα αύξησε τις ζωντανές μεταδόσεις της εβδομάδας δίνοντας φυσικά έμφαση στα ματς των Ελλήνων.
Νέες φωτιές στην Α1 μπάσκετ
Στον αστερισμό της μιζέριας εξακολουθεί να βρίσκεται την ίδια ώρα το εγχώριο μπάσκετ, που εξακολουθεί να πλήττεται από τις διαμάχες μεταξύ των ομάδων του. Η επανάκαμψη της ΑΕΚ στην Α1 ξανάφερε στο προσκήνιο την αντιπαλότητα με τον Παναθηναϊκό. Οι δύο ομάδες συναντώνται σήμερα στο ΟΑΚΑ αλλά το αθηναϊκό ντέρμπι έχει ξεκινήσει εδώ και ημέρες με αφορμή τη χρήση του κλειστού των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και από τους Κιτρινόμαυρους, η οποία δεν άρεσε καθόλου στους Πράσινους. Μάλιστα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε και ανακοίνωση καταγγέλλοντας ζημιές στο κλειστό του ΟΑΚΑ από οπαδούς της Ενωσης στο ματς με τον Πανιώνιο. Οι Πράσινοι μέμφονται τον υφυπουργό Αθλητισμού, τη ΓΓΑ αλλά και το ΔΣ του ΟΑΚΑ που «επέτρεψαν την επικίνδυνη συγκατοίκηση» και αναφέρονται σε πολιτικές παρεμβάσεις για την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ ΟΑΚΑ και ΑΕΚ. Η αλήθεια είναι ότι το ΔΣ του ΟΑΚΑ πριν από τη λήξη της θητείας στις 27/9 είχε συμφωνήσει να υπογραφεί σύμβαση με τον όρο να κατατεθούν δύο εγγυητικές επιστολές των 50.000 ευρώ εκάστη. Ο πρόεδρός του όμως κ. Πέτρος Γαλακτόπουλος προχώρησε στην υπογραφή της σύμβασης χωρίς να έχει λάβει τις εγγυητικές επιστολές. Στην εξέλιξη αυτή ρόλο φαίνεται να έπαιξε και η συνάντηση του Γιάννη Ανδριανού με τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ ΑΕΚ Μάκη Αγγελόπουλο ο οποίος εγγυήθηκε προφορικά για τις εγγυητικές που όμως δεν έχουν φθάσει ακόμη στο ΟΑΚΑ, το οποίο παραμένει ακέφαλο εδώ και έναν μήνα.
94 εκατ. ευρώ
Ζημιές-μαμούθ ύψους 94 εκατ. ευρώ κατέγραψε την περασμένη σεζόν η Μονακό. Πρόκειται για ποσό-ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου που δεν θα άντεχε ούτε η τσέπη του ρώσου ιδιοκτήτη της Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ούτε βέβαια το financial fair play της UEFA. Ετσι δεν είναι τυχαίο που η ομάδα του Πριγκιπάτου προχώρησε σε πωλήσεις ή δανεισμούς σημαντικών παικτών της όπως ο Χάμες Ροδρίγες (μετακόμισε στη Ρεάλ), ο Ρανταμέλ Φαλκάο (δανεικός στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και ο Ερίκ Αμπιντάλ που έγινε κάτοικος Πειραιά.

Ο Αντσελότι και η κατοχή μπάλας

Στη συζήτηση που έχει ανοίξει για το θέμα της κατοχής της μπάλας ή μη, ο προπονητής της Ρεάλ Κάρλο Αντσελότι κατέθεσε τη δική του άποψη. «Η κατοχή της μπάλας πρέπει να έχει πάντα ένα στόχο, να απελευθερώσει κάποιον παίκτη για να επιτεθεί.

Μια κατοχή χωρίς στόχο είναι επικίνδυνη για την ομάδα σου. Πρέπει να είναι κάθετη και όχι οριζόντια. Αλλά για να το πετύχεις αυτό είναι πολύ δύσκολο»
δήλωσε ο ιταλός κόουτς, παίρνοντας τις αποστάσεις του από τη λογική του «τίκι τάκα».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ