Απαντήσεις για το ταξίδι του Ερίκ Αμπιντάλ έδωσε ο Μίτσελ, ο οποίος κάλυψε και τον Μποτία, στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα με τη Γιουβέντους, την Τετάρτη στο «Γ.Καραϊσκης».

Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε ότι το ταξίδι του Γάλλου ήταν προγραμματισμένο, ενώ για τον Μποτία τόνισε ότι «δεν παίζει μόνος του». Σε ότι αφορά τη Γιουβέντους, τόνισε ότι ο Ολυμπιακός την σέβεται, αλλά θα τραβήξει τον δικό του δρόμο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίτσελ:

Τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός, όπως τόνισε ο «Τσόρι» και αν θα είναι στην ενδεκάδα ο Αργεντίνος: «Θα παίξει και το ξέρει ο ίδιος και να είναι σημαντικός για μας, όπως πάντα. Κι όπως γνωρίζουμε, στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ πάντα είναι σημαντικός για μας. Για το πρώτο ερώτημα, στην διοργάνωση, εμείς βρισκόμαστε ανάμεσα στα ματς της Ατλέτικο και της Μάλμε. Ξέρουμε να παίζουμε καλά στα παιχνίδια. Όπως έχουμε δείξει, όχι μόνο κόντρα στην Ατλέτικο, ξέρουμε να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο. Απέναντι στην Μάλμε ήμασταν σε υψηλό επίπεδο, αλλά κάναμε λάθη στις δύο περιοχές. Πέρσι κάναμε ένα παρόμοιο ματς στην Λισσαβόνα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν θετικό για μας. Γι’ αυτό βρισκόμαστε ανάμεσα σε αυτά τα ματς και είμαστε εμείς που πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να είμαστε σε υψηλό επίπεδο ή να μπούμε σε περιπέτειες όπως με την Μάλμε. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, πολύ περισσότερο όταν είναι ένας αντίπαλος όπως η Γιουβέντους. Αλλά εμείς θα τραβήξουμε τον δρόμο μας. Βλέπουμε πως ο κόσμος μιλά καλά για το ποδόσφαιρό μας και την έδρα μας και δείχνει πως μιλά καλά και για μας. Μακάρι να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Πριν να μιλάμε για την ατμόσφαιρα και μετά για το καλό ποδόσφαιρο που έχουμε δείξει».

Το αν ανησυχεί τα πολλά τέρματα που έχουν δεχθεί οι «ερυθρόλευκοι» σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, αλλά και για τον Μποτία και την κριτική που έχει δεχθεί:
«Σε σχέση με πέρυσι έχουμε δεχθεί τα ίδια τέρματα. Είχαμε δεχθεί τέσσερα από την Παρί Σεν Ζερμέν και μετά είχαμε πετύχει εμείς τρία με την Άντερλεχτ. Ποτέ δεν μου αρέσει να σχολιάζω μόνο έναν παίκτη, αλλά όλη την ομάδα. Τα γκολ δεν τα δέχεται μόνο ο Μποτία, αλλά όλη η ομάδα. Η ευθύνη είναι δική μου για την επιλογή των παικτών. Την ημέρα που παίξαμε με την Ατλέτικο, ο Μποτία ήταν σε υψηλό επίπεδο, όπως και όλη η ομάδα και γι’ αυτό δεν έγινε καμία ερώτηση για τον παίκτη. Αν αυτό που προσπαθείτε να κάνετε είναι να σχολιάσω αρνητικά κάποιον παίκτη μου, δεν θα το κάνω».

Το αν μπορεί ο Ολυμπιακός να εκμεταλλευτεί τη… φασαρία στην Ιταλία για το γήπεδο και την ατμόσφαιρα και όχι για την ομάδα:
«Σε δύο ώρες θα είναι εδώ ο κ. Αλέγκρι. Πιστεύω ότι ο ίδιος θα μιλήσει περισσότερο για την ομάδα και όχι για την ατμόσφαιρα. Σας… απάντησα;».

Το αν η Γιουβέντους, όπως τόνισε ο Λίπι, πως είναι λιγότερο… άγρια και αν ο Μίτσελ προτιμά τον Γιορέντε αντί του Μοράτα:
«Είναι λογικό η Γιουβέντους του Κόντε να είναι διαφορετική. Αλλά δεν μπορώ να συγκρίνω την δύναμη, αν είναι άγρια, αλλά είναι καλή. Δεν πιστεύω ότι η δήλωση αυτή ήθελε να μειώσει την αξία της Γιουβέντους, αλλά να δείξει πως είναι διαφορετικές. Ο Γιορέντε δεν έχει σκοράρει ακόμα, ενώ ο Μοράτα είναι ένας τέλειος ποδοσφαιριστής. Τον ξέρω καλά γιατί όταν ήταν 15 ετών είχα συμβάλει στην υπογραφή του από την Χετάφε στην Ρεάλ Μαδρίτης. Αν με ρωτούσε ο κ. Αλέγκρι θα του έλεγα να μην παίξει κανένας από τους δύο. Πιστεύω ότι θα επιλεγεί ο Μοράτα».

Το αν το ματς με την Γιουβέντους θα είναι «ανοικτό» όπως με την Ατλέτικο Μαδρίτης ή αν θα… βγει αληθινός ο Ρομπέρτο που τόνισε πως θα κερδίσει ο Ολυμπιακός 1-0 με τον Κασάμι:
«Ποτέ κάποιος δεν ξέρει αν το ματς θα είναι ανοικτό. Και με την Ατλέτικο δεν περιμέναμε να σκοράρουμε τρία τέρματα. Όχι για τις δικές μας δυνατότητες, αλλά γιατί οι Ισπανοί δεν είχαν δεχθεί για πολλά ματς πολλά τέρματα. Εμείς θέλουμε να είμαστε σε υψηλό επίπεδο και αν κερδίσουμε 1-0 με κεφαλιά του Κασάμι. Αρχικά να δούμε αν θα παίξει ο Κασάμι. Τα παρουσιάζουμε πολύ εύκολα και τα αποκαλύπτουμε εύκολα. Έχουμε τον Ρομπέρτο, ότι θα παίξει ο Τσόρι, ο κύριος δεν θέλει να παίξει ο Μποτία. Μπορούμε να ψηφίσουμε. Να δούμε αν θα συμφωνείτε κι αν θα μαλώνετε μεταξύ σας. Μακάρι να είναι αυτό το αποτέλεσμα κι ας το βάλει ο Αλκόρτα από κόρνερ».

Το αν αλλάζουν τα πλάνα του ελέω του συστήματος της Γιουβέντους με τρεις αμυντικούς:
«Δεν ξέρω αν είναι το πρώτο ματς που αντιμετωπίζουμε με τρεις ή πέντε αμυντικούς. Το έκανε ο ΟΦΗ με τον Γκατούζο που είναι Ιταλός, η Μάλμε έπαιξε σε πολλές περιπτώσεις με τρεις ή πέντε αμυντικούς. Η Γιουβέντους ξέρει να συνδυάζει το σχήμα της. Ο Κάσερες είναι τραυματίας τώρα, αλλά μπορεί να συνδυάζει αυτό. Γνωρίζουμε πως θα παίξει περίπου και έχουμε μια ιδέα για το πως θα την αντιμετωπίσουμε».

Το αν έχετε καταλήξει στους αμυντικούς:
«Στο τέλος θα συμφωνήσουμε. Έχουμε ξεκινήσει από τους αμυντικούς και θα καταλήξουμε στους επιθετικούς. Ο Αμπιντάλ είναι καλά. Τι του συμβαίνει; Εδώ και καιρό είχε ζητήσει να κάνει ένα ταξίδι και πριν από τον αγώνα με τον Εργοτέλη, καθώς ξέραμε ότι δεν θα παίξει, συμφωνήσαμε να το κάνει. Θα ήταν μια έκπληξη αν έλειπε ή δεν έπαιζε».

Το αν ήταν πιο χρήσιμες οι συμβουλές του Τοροσίδη ή του Μανωλά και αν εύχεται να κερδίσουνε οι πρώην παίκτες του το καμπιονάτο:
«Μίλησα και με τους δύο αλλά είχα ένα πρόβλημα. Μίλησαν στα ελληνικά. Σίγουρα βλέπω την δουλειά τους και την κάνουν πολύ καλά. Το μόνο που τους ζητήσαμε πως αύριο θα υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό. Κάτι που σίγουρα θα κάνουν. Θέλω να κερδίζουν οι φίλοι μου. Έχω φίλους και στην Ρόμα και την Γιουβέντους».


Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Τσόρι Ντομίνγκες ο οποίος τόνισε:

«Πιστεύω πως για εμάς είναι ένα πολύ σημαντικό ματς αυτό με την Γιουβέντους. Ένα ματς που όλοι θα κοιτάξουμε να απολαύσουμε. Υπάρχουν πράγματα που κάναμε με Ατλέτικο και Μάλμε που θα προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε. Το καλύτερο είναι να κάνουμε μία μείξη των καλών πραγμάτων που πετύχαμε στους δύο αγώνες».

Για το αν το όνομα της Γιουβέντους αποτελεί έξτρα κίνητρο για τον Ολυμπιακό: «Για εμάς πάντα είναι κίνητρο να παίζουμε κόντρα σε τέτοιες ομάδες. Αν και το μεγαλύτερο κίνητρο είναι να υπερασπιζόμαστε τα χρώματα του Ολυμπιακού. Έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να πάρουμε το παιχνίδι με τη «Γιούβε», διότι θα μας φέρει σε καλή θέση στο μέλλον».

Για το αν ήρθε η ώρα να σκοράρει: «Μακάρι εάν θέλει ο Θεός να σκοράρω. Το σημαντικό είναι η ομάδα να κερδίσει. Πρώτα να ρωτήσουμε τον Μίτσελ εάν θα με βάλει να παίξω (σ.σ. γέλια). Και εάν παίξω θα προσπαθήσω να κάνω καλή δουλειά. Εάν έρθει το γκολ καλώς να έρθει, αλλιώς ας το βάλει άλλος».

Για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού: «Πιστεύω πως πραγματικά είναι μία έδρα που προκαλεί σεβασμό. Δεν είναι εύκολο για κανέναν να παίξει εδώ. Είναι σίγουρο πως αύριο θα χρειαστούμε τον κόσμο μας και πως θα είναι κάτι που θα έχουμε υπέρ μας. Είναι αλήθεια πως στο παρελθόν ήμουν κοντά στο να υπογράψω στη Γιουβέντους. Είναι όμως παρελθόν. Τώρα υπάρχει το αυριανό ματς και πρέπει να σκεφτώ αυτό, αλλά και τα χρώματα της ομάδας που υπερασπίζομαι».

Για την εικόνα της «Γιούβε» και το αν έχει μιλήσει με τον Κάρλος Τέβες: «Δεν έχω μιλήσει με τον Τέβες. Προετοιμάζοντας το ματς με τη Γιουβέντους είναι πολλά που σκεφτήκαμε. Είναι πολλά που πρέπει να προσέξεις. Εμείς, παρ΄όλο που γνωρίζουμε πως θα είναι ένα δύσκολο ματς, έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητές μας».

«Ομάδα με ισπανική νοοτροπία» λένε στη «Γιούβε» για Ολυμπιακό

Ο προπονητής της Γιουβέντους, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, στην συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό στο «Γ.Καραϊσκάκης», δήλωσε πως έχει μεγάλο σεβασμό για τους «ερυθρόλευκους» και στάθηκε στην καυτή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιταλού τεχνικού:

Για το αν έχει αποφασίσει για την αρχική ενδεκάδα: «Και οι 18 είναι καλά. Δεν έχουν γίνει κάποιες επιλογές. Είμαι σίγουρος για τους τέσσερις της άμυνας, τον Τέβες και τον Βιδάλ, αλλά ακόμα δεν έχω αποφασίσει για τους υπόλοιπους».

Για το αν θα παίξει ο Πογκμπά: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα».

Για την αγωνιστική ετοιμότητα του Βιδάλ: «Η φυσική του κατάσταση έχει βελτιωθεί και περιμένουμε να τον δούμε ακόμα καλύτερα».

Για την ατμόσφαιρα στο «Γ. Καραϊσκάκης»: «Είμαι σίγουρος πως θα βρούμε μπροστά μας μια θερμή ατμόσφαιρα, αλλά η ατμόσφαιρα δεν μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο».

Για την άποψη του για τον Ολυμπιακό: «Υπάρχει μεγάλος σεβασμός. Ο Μίτσελ έχει φέρει την ισπανική νοοτροπία. Έχει παίκτες ποιότητας, όπως οι Ντομίνγκες, Αφελάι, Αμπιντάλ και Μήτρογλου και είναι δύσκολο ματς».

Για την κρισιμότητα του αυριανού αγώνα: «Δεν είναι αποφασιστικής σημασίας, αλλά είναι
σημαντικό. Σε 15 μέρες υπάρχει και άλλο ματς στο Τορίνο και πρέπει να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε».

Για το ότι η Γιουβέντους δέχεται συνήθως πρώτη τέρμα: «Έχει συμβεί να προηγηθούμε, να δεχθούμε πρώτοι γκολ, αλλά το σημαντικό είναι να μην δεχθείς γκολ αν έχεις προηγηθεί ή να αντιδράσεις σωστά αν έχεις δεχθεί.»

Για τον Μοράτα: «Ο Μοράτα είναι ένας παίκτης με μεγάλες δυνατότητες. Αύριο θα αποφασιστεί αν θα αγωνιστεί. Φέτος έχει μείνει πίσω στην αρχή της σεζόν από έναν τραυματισμό».

Μπουφόν: «Ο κόσμος θα προσπαθήσει να μας φοβίσει»

Από την πλευρά του ο τερματοφύλακας της «Γιούβε», Τζιανλουίτζι Μπουφόν, δήλωσε σχετικά με την αυριανή αναμέτρηση:

«Είναι αλήθεια ότι δεν κερδίζουμε εύκολα εκτός έδρας στην Ευρώπη στα τελευταία ματς. Πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ, είναι πολύ σημαντικό ματς και για εμάς και για τον Ολυμπιακό. Για το συμβόλαιο μου δεν έχω συζητήσει με την διοίκηση αλλά σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις.

Δεν με ενόχλησαν οι δηλώσεις του Ντε Σάνκτις. Ο καθένας έχει την άποψη του. Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε και έχω ξεχάσει ότι ειπώθηκε. Υπάρχουν δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας, με την αρχή να γίνεται κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ούτε εμείς, ούτε ο Ολυμπιακός είναι ίδιος με πέρσι. Έχουμε τεράστιες δυνατότητες σαν ομάδα και εύχομαι να είμαστε καλύτεροι κάθε μέρα που περνάει. Είμαι σίγουρος πως ο κόσμος του Ολυμπιακού θα προσπαθήσει να μας φοβίσει και να υποστηρίξει την ομάδα του. Εκτός από τον κόσμο και το γήπεδο, ο Ολυμπιακός έχει μια πολύ καλή ομάδα και άξια βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπης».