Μεγάλη νίκη για τον ΟΦΗ, ο οποίος επικράτησε στο «Απόστολος Νικολαϊδης» του Παναθηναϊκού με 2-1, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Η ομάδα της Κρήτης ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να προηγηθεί στο 21ο λεπτό με εκπληκτικό σουτ του Μερεμπιασβίλι.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει στο 77′ με το αυτογκόλ του Τριποτσέρη.

Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, πήρε τη μεγάλη νίκη με το γκολ του Μακρή.

Να σημειωθεί πως η σημερινή ήταν η μόλις δεύτερη νίκη του ΟΦΗ στην έδρα του Παναθηναϊκού, με την πρώτη να έχει επιτευχθεί το 1987!

Στις 8.30 μ.μ. ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα τον Ατρόμητο σε έναν αγώνα βαθμολογικής σημασίας.

Παράλληλα, η Βέροια που εντυπωσιάζει, θα φιλοξενήσει τον Λεβαδειακό με στόχο την νίκη που θα την κρατήσει στην πρώτη «δυάδα» της κατάταξης.

Τέλος, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί θα γίνουν οι αγώνες Καλλονή – Κέρκυρα, Πλατανιάς – Ξάνθη, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώνεται την Δευτέρα με το ματς Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι αγώνες του Σαββάτου 18 Οκτωβρίου

Τους βαθμούς της νίκης και… μόνο θα πρέπει να κρατήσει ο Ολυμπιακός από την αναμέτρηση με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο.

Οι «ερυθρόλευκοι» εκτέθηκαν αμυντικά σε πολλές φάσεις και ευτυχώς για τους ίδιους, ο Μήτρογλου σκόραρε στο 45′ και στο 90′ για να κρατήσει «ζωντανή» την ομάδα του, πριν από τα δύσκολα που έρχονται στο Champions League με τη Γιουβέντους.

Στους «σωτήρες» των Πειραιωτών και ο Ρομπέρτο που μπορεί να έχει ευθύνη για το δεύτερο γκολ που δέχτηκε, όμως, έχει… σώσει την «ερυθρόλευκη» εστία σε πολλές άλλες στιγμές του αγώνα.

Την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και μετά από 49 χρόνια στην Α’ Εθνική πανηγύρισε η Νίκη Βόλου, η οποία αν και δυσκολεύτηκε, επικράτησε 1-0 του Πανθρακικού χάρη σε γκολ του Μάρτινς.

Σε ένα όμορφο ματς, Αστέρας Τρίπολης και Παναιτωλικός έμειναν στο 1-1 ) στην γήπεδο «Θ. Κολοκοτρώνης», με
τους «οικοδεσπότες» να κάνουν την πρώτη εντός έδρας «γκέλα».

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ατρόμητο


Παρέμεινε αήττητος και πρωτοπόρος ο ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, αφού νίκησε στην Τούμπα τον Ατρόμητο με 2-1.

Αυτό που στο πρώτο ημίχρονο φάνταζε ότι θα εξελιχθεί σε υγιεινό περίπατο για τον ΠΑΟΚ, εξελίχθηκε σε θρίλερ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης που από το 76’ αγωνίζονταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Βίτορ.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Τσενάμο ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής, αφού στο 27’ μετά από σουτ του Κάτσε δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα, με αποτέλεσμα να γίνει το 1-0. Στο 29’ ο Ρατς με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά μετά από πάσα του Τζιόλη έκανε το 2-0 και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, δίνοντας την εικόνα ότι στο δεύτερο ημίχρονο δεν θα υπήρχαν εκπλήξεις.

Οι παίκτες του Σα Πίντο όμως, είχαν διαφορετική άποψη. Στο 61’ ο Ούμπιδες μείωσε σε 2-1 και η γενικότερη εικόνα του αγώνα, ισορρόπησε. Η αποβολή του Βίτορ δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο τους γηπεδούχους που κατέβαλλαν υπερπροσπάθεια για να κρατήσουν τη νίκη μέχρι το τέλος.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Κάτσε, Γκολάσα, Ταυλαρίδης, Τάτος, Νάστος

Κόκκινες: 76’ Βίτορ (2η κίτρινη)

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Βίτορ, Ρατς, Τζιόλης, Τζανδάρης, Κάτσε, Μακ (51’ Γκολάσα), Σαλπιγγίδης (90’ Κουλούρης), Περέιρα (69’ Μάρτενς).

Ατρόμητος: Τσέναμο, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Νάστος, Κοντοές, Πίτου Γκαρσία (57’ Γεωργίου), Δημούτσος (77’ Τάτος), Καραμάνος (57’ Αγκουαζί), Ναπολεόνι, Ούμπιντες, Παπάζογλου.


ΣΑΒΒΑΤΟ 18/10

Νίκη Βόλου-Πανθρακικός 1-0
(23΄ Μάρτινς)

Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός 1-1
(26΄ Μπαράλες – 35΄ Μορένο)

Εργοτέλης-Ολυμπιακός 2-3
(43΄ Γιουσούφ, 55΄ Χαντί – 45΄, 90΄ Μήτρογλου, 68΄ πεν. Ντομίνγκεζ)
)

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/10
Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα (Γηπ. Νέας Σμύρνης, 19:30)