«Πάρτε εκδίκηση από τη Γιουβέντους. Ο Ολυμπιακός έχει γευτεί πίκρες από τη Μεγάλη Κυρία και πιστεύω πως ήρθε η ώρα να πάρετε ρεβάνς» είναι το μήνυμα του κ. Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς μέσω του «Βήματος της Κυριακής». Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού και της Εθνικής Σερβίας που ασκεί το επάγγελμα του μάνατζερ έχει βάλει τη σφραγίδα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχοντας κατακτήσει τα περισσότερα πρωταθλήματα (12), πέντε Κύπελλα και ένα Σούπερ Καπ στα 13 χρόνια παρουσίας του στους Ερυθρολεύκους. Ο «Τζόλε» έγινε μύθος στον Ολυμπιακό. Εχει λάμψει με την παρουσία του στον Πειραιά καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. Ωστόσο στα ματς κόντρα στη Γιουβέντους δεν γεύτηκε χαρές. Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και ο Πρέντραγκ δεν ξεχνά…
Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη Τετάρτη στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» τη «Βέκια Σινιόρα» στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και την επόμενη αγωνιστική (4η) οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες στο Τουρίνο. Επομένως τα αποτελέσματα των δύο αναμετρήσεων θα προσδιορίσουν τους στόχους των Ερυθρολεύκων στον Α’ όμιλο με αντιπάλους τις Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους, Μάλμε. «Πίκρες και μόνο πίκρες μάς έχει προσφέρει η Μεγάλη Κυρία» μονολογεί ο βετεράνος αριστεροπόδαρος εξτρέμ και αναρωτιέται: «Να θυμηθώ το 7-0 στο Τουρίνο από τη Γιουβέντους το 2003, που ήταν η πιο βαριά ήττα στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη; Το 1-1 με το γκολ του Κόντε στο 85′ στο ΟΑΚΑ το 1999 που μας στέρησε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ; Τη νίκη μας επί της Γιουβέντους στο Παλέρμο με 2-1, η οποία ήταν χωρίς αντίκρισμα στο Κύπελλο UEFA γιατί είχαμε χάσει στην έδρα μας με 3-1;».
Για όλες αυτές τις πίκρες ο κ. Τζόρτζεβιτς ζητεί από την ομάδα του Μίτσελ να δώσει απάντηση στους «Μπιανκονέρι». «Ο Ολυμπιακός απέδειξε στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με τη νίκη επί της Ατλέτικο με 3-2 ότι έχει μεγάλες δυνατότητες. Στο επόμενο ματς στο Μάλμε όλα πήγαν στραβά. Η ομάδα μας φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων, ωστόσο άλλη εικόνα θα είχε το παιχνίδι αν ο διαιτητής έδινε το καταφανέστατο πέναλτι που έγινε πάνω στον Μανιάτη» σημειώνει ο «Τζόλε».
Τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός έχοντας απέναντί του την πρωταθλήτρια Ιταλίας; «Είναι μία ομάδα δουλεμένη εδώ και τρία χρόνια. Εχει μεγάλη ποιότητα και στηρίζεται στο ομαδικό παιχνίδι. Διαθέτει παίκτες παγκόσμιας κλάσης όπως είναι οι Πίρλο, Τέβες, Πογκμπά, Μπουφόν. Ειδικά ο Τέβες είναι απρόβλεπτος και μεγάλη απειλή για οποιαδήποτε άμυνα».
Μπορεί να υποκλιθεί η «Βέκια Σινιόρα» στον Ολυμπιακό; «Υποκλίθηκε η πρωταθλήτρια Ισπανίας και φιναλίστ στον περσινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, Ατλέτικο Μαδρίτης. Γιατί να μην υποκλιθεί και η Γιουβέντους στο «Καραϊσκάκης»; Είδαμε στο ματς με την Ατλέτικο τον Ολυμπιακό να ρολάρει. Η νέα ομάδα παρουσιάστηκε με δεμένο σύνολο. Δεν είναι δυνατόν στο επόμενο παιχνίδι με τη Μάλμε να λέμε ότι χάθηκε η χημεία. Εγιναν ατομικά λάθη και δεχτήκαμε δύο γκολ».

1ος Ομιλος
«Τίποτε δεν έχει κριθεί»

Ο κ. Τζόρτζεβιτς υπογραμμίζει ότι «τίποτε δεν έχει κριθεί στον όμιλο. Ολες οι ομάδες έχουν από τρεις βαθμούς, επομένως ο Ολυμπιακός διατηρεί τις ίδιες ελπίδες για πρόκριση στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Πάντως, για να είμαστε ρεαλιστές, θα είναι επιτυχία για τον Ολυμπιακό αν καταφέρει να κατακτήσει τρεις βαθμούς στα δύο ματς με την πρωταθλήτρια Ιταλίας, με δεδομένο ότι το τελευταίο ματς στη φάση των ομίλων θα γίνει με τη Μάλμε στο «Καραϊσκάκης»».
Ο παλαίμαχος ζογκλέρ του Ολυμπιακού σχολιάζει το γεγονός ότι η ομάδα του Μίτσελ έχει σημειώσει τέσσερις νίκες στα τελευταία ισάριθμα παιχνίδια στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο Τσάμπιονς Λιγκ με Μπενφίκα, Αντερλεχτ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ η Γιουβέντους στα τελευταία πέντε εκτός έδρας ματς έχει γνωρίσει τέσσερις ήττες και έχει φέρει μία ισοπαλία! «Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει κατορθώσει ακόμη να νικήσει σε εντός έδρας παιχνίδι τη Γιουβέντους. Μας έχει πάρει πολλά η ιταλική ομάδα. Μας πλήγωσε η βαριά ήττα στο Τουρίνο. Για 85 λεπτά γράφαμε ιστορία με το γκολ του Γκόγκιτς στο ΟΑΚΑ. Βρεθήκαμε αγκαλιά με την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και ήρθε το γκολ της ισοφάρισης από τον Κόντε. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να δώσει απάντηση τώρα στη Μεγάλη Κυρία» υποστήριξε με αυτοπεποίθηση ο κ. Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Υπενθυμίσαμε στον βετεράνο μεσοεπιθετικό ότι η νέα άμυνα του Ολυμπιακού παρουσιάζει αδυναμίες με τους δύο στόπερ Αμπιντάλ, Μποτία, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη αρμονική συνεργασία. Επίσης ο φορ Κώστας Μήτρογλου δεν έχει βρει τον καλό του εαυτό.
Ο «Τζόλε» δικαιολόγησε τους Ερυθρολεύκους: «Ξέρουμε ποιος είναι ο Μήτρογλου. Χρειάζεται λίγο χρόνο για να βρει τον ρυθμό του και να γίνει και πάλι ο δεινός εκτελεστής του Ολυμπιακού. Για τους αμυντικούς πολλά μπορούμε να πούμε, όμως μην ξεχνάτε ότι και τα ανθρώπινα λάθη είναι μέσα στον αγώνα. Πιστεύω ότι παιχνίδι με παιχνίδι η άμυνα θα δέσει και θα παρουσιαστεί αντάξια των περιστάσεων».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ