Ενας φίλος από τα παλιά
Ο Νίκος Κωστένογλου υπήρξε σε όλη τη διάρκεια της πορείας του στην Ενωση, είτε ως ποδοσφαιριστής είτε ως προπονητής, ένας πιστός στρατιώτης. Πάντοτε ειλικρινής με όλους, φιλαλήθης και αγαπητός, προσπαθούσε πολλές φορές ακόμα και εις βάρος των συμφερόντων του να βοηθήσει την ΑΕΚ, δίχως να βαρυγγωμά. Εχασε χρήματα τα οποία είχε δουλέψει, ενώ δεν του δόθηκε η δυνατότητα να εργαστεί ως προπονητής της σε μία νορμάλ περίοδο για την ομάδα, με διοικητική ασφάλεια και ηρεμία. Επιστρέφει σήμερα ως αντίπαλος από τον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης, με αρκετό παράπονο αλλά όχι και εκδικητικές διαθέσεις. «Αν νικήσουμε την ΑΕΚ, ίσως το βράδυ να είμαι στενοχωρημένος κι εγώ, αλλά αυτή είναι η αποστολή μου» είπε σε φίλο του, ο οποίος παραμένει εντός των τειχών της Ενωσης. Οι παλιές αγάπες πηγαίνουν στον Παράδεισο…
Προπονητής από τα σπλάχνα της
Στον αντίπαλο πάγκο θα βρίσκεται ο Τραϊανός Δέλλας. Οι δυο τους υπήρξαν συμπαίκτες από το 1990 ως το 2001 και αγωνίστηκαν σε αρκετά ματς ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο καθώς αλληλοκαλύπτονταν αρκετά καλά. Ο Κολοσσός είναι σαφώς πιο τυχερός καθώς στη δική του προπονητική ευκαιρία στην ΑΕΚ παρέχονται όλα τα απαιτούμενα εχέγγυα προκειμένου να κάνει τη δουλειά του ήρεμος και απερίσπαστος. Αν και η παραμονή του στον κιτρινόμαυρο πάγκο πέρασε από χίλια κύματα, ο Δέλλας δείχνει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε έναν προπονητή που «θα παραμείνει μαζί μας για πολλά χρόνια», όπως προέβλεψε ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας Ντούσαν Μπάγεβιτς. Αλλωστε ο στόχος ήταν εξ αρχής το «να χτίσουμε τον δικό μας Γκουαρντιόλα», όπως ο επικεφαλής της ποδοσφαιρικής Ενωσης Δημήτρης Μελισσανίδης είχε πει στον Δέλλα στο ξεκίνημα της συνεργασίας τους.
Χωρίς τρακ ο Μίλαν
Υστερα από ακριβώς 10 χρόνια (2004-2014) ο Τόμιτς έπιασε ξανά δουλειά ως πρώτος προπονητής στον (αγαπημένο του) Ολυμπιακό. Τότε, ήταν στον Κορυδαλλό και οδηγούσε παίκτες χαμηλού βεληνεκούς όπως ο Γιαννουζάκος, ο Καφετζής ή ο Μπάγκαριτς. Τώρα, έδινε χωρίς άγχος εντολές σε αστέρια τύπου Σπανούλη και, ω του θαύματος, ο κάπτεν έκανε φάουλ στο φινάλε του ματς με τη Βαλένθια στην Ισπανία. Θα είναι πειστικός όταν ζητεί κάτι ο Τόμιτς… Ο άλλοτε πόιντ γκαρντ του Ολυμπιακού έχει διείσδυση στις τάξεις των οπαδών της ομάδας και στηρίζεται πανταχόθεν. Ολοι αναζητούν εξάλλου νέα πρόσωπα και άφθαρτους ήρωες. Το ζήτημα είναι να πείσει ο κόουτς και να αντέξει.
Η Εθνική Νέων
Ντόρος μεγάλος έγινε με τα όσα συνέβησαν στο ταξίδι-ντροπή της Εθνικής Νέων στην Ελβετία. Ηρθε η απόλυση του (κόουτς) Τζαλακώστα και του λοιπού τιμ, αλλά οι αναταράξεις συνεχίζονται. Το δίδυμο (άνδρας και γυναίκα) που είχε την ευθύνη της αποστολής δεν αποκλείεται να κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Οσο για τον Τζαλακώστα, αναμένουμε την έκθεση που θα παραδώσει στην ΕΠΟ.
10.000.000
Εντυπωσιακός, δίχως άλλο, ο αριθμός των followers που έχει ο Γουέιν Ρούνι. Τον αρχηγό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ακολουθεί στο twitter αριθμός θαυμαστών που είναι 172 φορές η χωρητικότητα του «Ολντ Τράφορντ». Ετσι, ο Ρούνι είναι ο πλέον δημοφιλής άσος στην Αγγλία. Μάλιστα, το 74% των φίλων του στράικερ προέρχεται από το Νησί. Σε τοπ φόρμα μέσω και έξω από τα γήπεδα ο άσος που πέρασε από τις συμπληγάδες της αμφισβήτησης, αλλά τώρα διανύει μια πολύ καλή περίοδο.
Το αντίο ενός άσου
Ο Γουίλιαμ Γκαλάς κατέχει ένα αξιοπρόσεκτο ρεκόρ. Αγωνίστηκε (με θαυμαστή επιτυχία) και στις τρεις μεγάλες ομάδες του Λονδίνου, την Τσέλσι, την Αρσεναλ και την Τότεναμ. Τίτλους βέβαια κατέκτησε μόνο με τους «μπλε», ενώ ήταν σημείο αναφοράς και στην εθνική ομάδα της Γαλλίας, μολονότι δεν έφτασε τον αριθμό-ρεκόρ των συμμετοχών του Τουράμ (142 έναντι 84). Ο Γκαλάς αποσύρθηκε από την ενεργό δράση στα 37 του χρόνια και αναζητεί την επόμενη ιδιότητά του στον χώρο του ποδοσφαίρου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ