Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για την κατάσταση της υγείας του Ζιλ Μπιανκί εξέδωσε η Marussia την Τρίτη, σε συνεννόηση με την οικογένεια του πιλότου της Formula1.

Σε αυτή αναφέρεται ότι ο 25χρονος οδηγός παραμένει σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση. Η οικογένεια του επαναλαμβάνει πως τα μηνύματα συμπαράστασης αποτελούν μεγάλη παρηγοριά σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

Η ανακοίνωση:

«Οι τελευταίες εννιά μέρες ήταν πραγματικά δύσκολες για τον Ζουλ και την οικογένεια του. Συνέπεια του ατυχήματος του στη Σουζούκα είναι ένας αριθμός ιατρικών προκλήσεων που έπρεπε να ξεπεραστούν και η κατάσταση παραμένει δύσκολη εξαιτίας της διάχυτης αξονικής βλάβης που έχει υποστεί ο Ζιλ.

Παραμένει σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση στην εντατική μονάδα του γενικού νοσοκομείου του Μίε στο Γιοκαΐτσι. Η οικογένεια του Μπιανκί βρίσκεται στις σκέψεις και στις προσευχές των πολυάριθμων οπαδών του Ζιλ, αλλά και της κοινότητας των μηχανοκίνητων σπορ.

Συγκεκριμένα, οι πολλές εκδηλώσεις συμπαράστασης και υποστήριξης κατά τη διάρκεια του ρωσικού Grand Prix στο Σότσι έδωσαν δύναμη στους γονείς του Ζιλ και στους φίλους του που βρίσκονται στο νοσοκομείο.

Η οικογένεια θα ενημερώσει για την πορεία της υγείας όταν αυτό θα είναι κατάλληλο».