Χωρίς κάποιο νεότερο συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μίε της Ιαπωνίας ο Ζιλ Μπιανκί, που τραυματίστηκε σοβαρά στο Grand Prix της Σουζούκα, όταν τράκαρε με γερανό, στη διάρκεια του αγώνα. Ο πατέρας του Γάλλου οδηγού της Formula 1, Φιλίπ, περιέγραψε στη Gazzetta dello Sport, τις δύσκολες ώρες που περνά η οικογένεια του. «Η κατάσταση είναι δύσκολη. Κάθε φορά που χτυπάει το τηλέφωνο ξέρουμε ότι μπορεί να είναι από το νοσοκομείο για να μας πουν ότι ο Ζιλ έχει πεθάνει», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Ο Ζιλ θα επιτύχει στο σημαντικότερο γύρο της ζωής του. Δεν θα εγκαταλείψει. Είμαι σίγουρος για αυτό. Το βλέπω. Το πιστεύω. Του μιλάω. Γνωρίζω πως μπορεί να με ακούσει. Οι γιατροί του μας είπαν πως είναι ήδη θαύμα, κανένας δεν έχει επιβιώσει από ένα τέτοιο σοβαρό ατύχημα. Ο Ζουλ δεν θα εγκαταλείψει. Ο γυμναστής του, ο Αντρέα μας λέει πως αν υπάρχει ένα άτομο που μπορεί να το κάνει να συμβεί, αυτός είναι ο Ζιλ» είπε ο πατέρας του οδηγού της Marussia.

Και συνέχισε: «Σε μια εβδομάδα έχει καταστραφεί η ζωή της οικογένειας μας. Τί κάνουμε εδώ; Ζούμε έναν εφιάλτη σε ένα μέρος μακριά από το σπίτι μας. Όταν ο Ζιλ θα γίνει καλύτερα μπορούμε να τον μεταφέρουμε σε άλλο νοσοκομείο, ίσως στο Τόκιο και όλα θα γίνουν ευκολότερα. Αλλά ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Αν θα γίνει. Δεν έχουμε καμία εγγύηση, απλά πρέπει να περιμένουμε. Οι άνθρωποι εδώ είναι υπέροχοι, αλλά κανένας δεν μιλάει αγγλικά» είπε αναφερόμενος στην ιατρική ομάδα του πανεπιστημίου στο Μίε στο οποίο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο ο Μπιανκί.

«Ήμουν πολύ στεναχωρημένος όταν χτύπησε. Αναρωτιόμουν όπως όλοι οι υπόλοιποι «Γιατί δεν μας λένε περισσότερα;» Αλλά τώρα βρίσκομαι στην ίδια θέση και καταλαβαίνω. Ο καθένας μας ρωτάει πως είναι ο Ζιλ, αλλά δεν μπορώ να απαντήσω, δεν έχω απάντηση να τους δώσω. Είναι σοβαρό το πρόβλημα, αλλά βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. Τη μια μέρα φαίνεται καλύτερα, την άλλη χειρότερα. Οι γιατροί δεν λένε τίποτα. Το χτύπημα από το ατύχημα είναι πολύ άσχημο, αλλά δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί. Ακόμα και με τον Σουμάχερ χρειάστηκε μήνες για να βγει από το κώμα. Ο Ζαν Τοντ λέει πως ο Μίκαελ μια μέρα θα έχει μια φυσιολογική ζωή. Εύχομαι κάποτε να πούμε το ίδιο για τον Ζιλ».

Η οικογένεια του Μπιανκί νιώθει μεγάλη ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη των άλλων οδηγών στο Σότσι. Πριν από την εκκίνηση σχημάτισαν έναν κύκλο αλληλοϋποστήριξης. «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Μας άγγιξε. Τους ευχαριστούμε όλους. Τόσοι πολλοί επικοινωνούν μαζί μας, μας στέλνουν μηνύματα, ο Αλόνσο, ο Βερν, ο Μάσα. Ο Χάμιλτον μου έστειλε ένα υπέροχο email όπου μου λέει ότι αν μπορεί να κάνει κάτι για εμάς, θα είναι εδώ μαζί μας. Ο Ρόσι και ο Μάρκεθ από το MotoGP επίσης. Είμαστε σίγουροι πως όλη αυτή την αγάπη, την ενέργεια ο Ζιλ μπορεί να την αισθανθεί, ευχαριστούμε τη Marussia και τη Ferrari».

Να αναφερθεί ότι όπως είπε ο Φιλίπ Μπιανκί δεν έχει δει το ερασιτεχνικό video που δείχνει τη σφοδρή σύγκρουση του παιδιού του με το γερανό. «Θα τρελαθώ. Χρειάζομαι θετική ενέργεια τώρα».