Με την απόλυτη στήριξη της ΕΠΟ στο πρόσωπο του Κλαούντιο Ρανιέρι, ο Ιταλός προπονητής δήλωσε ετοιμότητα της Εθνικής εν όψει του κρίσιμου ματς (14/10) και τόνισε ότι η 11άδα του ελληνικού συγκροτήματος θα περιλαμβάνει πάντα τους παίκτες που θα είναι οι καλύτεροι εκείνη τη στιγμή. «Έκανα λάθος με την Ρουμανία, επέλεξα την εμπειρία λόγω των συνθηκών».

Έτοιμοι για τη «μάχη» των προκριματικών με το EURO 2016 δήλωσαν και οι Μόρας, Ταχτσίδης, ενώ όλοι τους κάλεσαν τον κόσμο στο «Γ.Καραϊσκάκης», καθώς αυτό θα είναι ουσιαστικά και το πρώτο ματς της Εθνικής με κόσμο στη διοργάνωση.

Απόλυτη στήριξη από ΕΠΟ

Την απόλυτη στήριξη της ΕΠΟ στον Κλαούντιο Ρανιέρι εξέφρασε ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Παύλος Παπαδημητρίου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το παιχνίδι με την Ιρλανδία.

«Φοβάστε για τη θέση σας; Νιώθετε πίεση;» ήταν η ερώτηση. «Φυσικά και όχι», ήταν η άμεση απάντηση του Κλαούντιο Ρανιέρι ο οποίος χαμογέλασε και συνέχισε: «Είστε φίλος, ε;».

Στη συνέχεια ο Παύλος Παπαδημητρίου επεσήμανε ότι η Ελληνική ομοσπονδία τον στηρίζει.

«Τον στηρίζουμε απόλυτα σε όλο το σχέδιο που υπάρχει για την αναδόμηση της Εθνικής. Μαζί του θα πάμε στις δύο επόμενες διοργανώσεις. Το Euro και το Μουντιάλ».

Μονόδρομος η νίκη για Μόρα-Ταχτσίδη

Ως… μονόδρομο χαρακτήρισε τη νίκη με την Βόρεια Ιρλανδία ο Βαγγέλης Μόρας.

Ο διεθνής άσος της Βερόνα, μίλησε στην συνέντευξη Τύπου, ενόψει της «μάχης» της Τρίτης (14/10) στο «Γ. Καρϊσκάκης» και στάθηκε στην θέληση της Εθνικής Ελλάδας να δώσει το «παρών» στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2016 στην Γαλλία, ενώ χαρακτήρισε δύσκολο αντίπαλο την Βόρεια Ιρλανδία.

«Είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι. Η Ιρλανδία έχει κερδίσει και τα δύο ματς άρα είναι πολύ σημαντικό. Σκοπός μας είναι να δείξουμε αποφασιστικότητα και να πάρουμε τους 3 βαθμούς. Εύκολα δεν θα είναι σίγουρα. Ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε. Το περιμένουμε πως και πως.

Πριν ξεκινήσουν τα ματς λέγαμε ότι φαβορί ήμασταν εμείς και η Ρουμανία. Εμείς όμως ξέρουμε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο εύκολο ούτε τα φαβορί είναι δεδομένα. Δεν περίμενα να έχει η Ιρλανδία 6 βαθμούς, όμως δίκαια τους έχει.

Για μένα κάθε ματς είναι τελικός. Δηλαδή πρέπει να δώσω τα πάντα. Αν έρθει κάποιο στραβό αποτέλεσμα- το οποίο δεν θέλω να σκέπτομαι- αργότερα θα φανεί αν ήταν τελικός.

Δεν θέλουμε να δυσκολέψουμε τα πράγματα μετά. Κούραση δεν υπάρχει, μόνο θέληση.

Για μένα είναι θετικό το μείγμα νέων και καινούργιων. Για κάποιους όχι, για κάποιους άλλους εξαρτάται από το αποτέλεσμα. Δεν το καταλαβαίνω πάντα αυτό. Εγώ όμως το βλέπω θετικά. Πρέπει να έχουμε υπομονή.

Εγώ παίζω στην εθνική σαν να είναι πάντα η τελευταία μου κλήση».

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης πρόσθεσε: «Εμείς δεν έχουμε περιθώρια για κάτι άλλο εκτός από τη νίκη. Η Ιρλανδία έχει 6 βαθμούς και εμείς μόνο έναν. Μας έλειψε ο κόσμος και ελπίζω να έρθει, ώστε να μας βοηθήσει για να νικήσουμε όλοι μαζί».

Τελικό δεν θα τον έλεγα αλλά δύσκολο ματς. Κουρασμένοι θα είναι και οι Ιρλανδοί όπως και εμείς».