Το τελευταίο αντίο είπαν την Τετάρτη εκατοντάδες πολίτες στον 46χρονο φιλάθλου του ΕθνικούΚώστα Κατσούλη, ο οποίος κατέληξε, το πρωί της Δευτέρας, στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο οπαδός του Εθνικού είχε μεταφερθεί εκεί με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι ύστερα από χτυπήματα που δέχτηκε κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Ηρόδοτος- Εθνικός για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας – Αποκορώνου Δαμασκηνού, στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στον Πλατανιά Χανίων όπου έγινε και η ταφή του.

Στην αυλή της εκκλησίας υπήρχαν πανό των φίλων του Εθνικού και του Πλατανιά Χανίων, ενώ στέφανα είχαν αποστείλει η ΕΠΟ, η Σούπερ Λιγκ, οι ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΑΕΚ, η ομάδα του Ηλυσιακού και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου. Η ΠΑΕ Πλατανιάς και η ΕΠΣ Χανίων ανακοίνωσαν ότι αντί στεφάνου θα καταθέσουν χρηματικά ποσά, σε ιδρύματα.

Στην εξόδιο ακολουθία, την ΕΠΟ εκπροσώπησε ο αναπληρωτής πρόεδρος Γιώργος Βούρβαχης, την ομάδα του Εθνικού ο πρόεδρός της, Αλέξης Αγγελόπουλος και την ΕΠΣ Ηρακλείου ο πρόεδρός της, Νίκος Τζώρτζογλου.

Παραβρέθηκαν, ακόμα, πολυμελής αντιπροσωπεία από την ΠΑΕ Πλατανιά και την ΠΑΕ Χανιά, ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης φίλοι του Εθνικού από τον Πειραιά και πλήθος κόσμου.

Με συγκινητικά λόγια «αποχαιρέτησε» τον Κώστα Κατσούλη ο αδελφός του λέγοντας, μεταξύ αλλων: «Ο Κώστας πέθανε με μαρτυρικό τρόπο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που προστάτευσε ανθρώπους».

Γυναίκα, φίλαθλος του Εθνικού που ήταν μεταξύ αυτών που τον συνόδευσαν για τελευταία φορά μέχρι τα Χανιά ζήτησε από την πολιτεία να λάβει μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το γήπεδο είναι χαρά, δεν είναι θάνατος».

Σε δηλώσεις του, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Βούρβαχης, επεσήμανε ότι η καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα είναι υπόθεση όλων. «Ολοι μας εχουμε την υποχρέωση να προστατεύουμε και να περιφρουρούμε το ποδόσφαιρο και να απομακρύνουμε από τα γήπεδα κάθε παραβατική συμπεριφορά».

Ο πρόεδρος του Εθνικού, Αλέξης Αγγελόπουλος,ζήτησε από την πολιτεία να λάβει αυστηρά μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα. « Η θυσία του Κώστα ήταν άδικη και τραγική. Μέχρι και το θάνατο του υπηρέτησε αυτά τα οποία πίστευε και τις αρχές του. Να βοηθά τον συνάνθρωπο.Σήμερα γράφτηκε μια μαύρη σελίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Εθνικό» είπε.

Την ανάγκη να ληφθούν γενναίες αποφάσεις, ώστε να σταματήσει η βία στα γήπεδα επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου που ζήτησε «την επ αόριστον αναβολή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας, μέχρι η πολιτεία και οι αρμόδιοι να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε να μην υπάρξουν αλλα θύματα».